DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

İLERİ TEKNOLOJİLER 5. ÇALIŞTAYI TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın Açılış Konuşmasıyla Başlayan Çalıştaya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Yanı Sıra Çok Sayıda Akademisyen ve Teknolojik Gelişmelere Meraklı Kişiler İzleyici Olarak Katıldı. Çalıştayın Başkanlığını Piri Reis Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Oktay Alnıak Yürüttü.

Genç Bilim İnsanlarını ve Öğrencileri Teknik Konularda Çalışmaya, Teknolojiyi Geliştirmeye Teşvik Etmek ve Bilim İnsanları Arasında Kaynaştırmayı Amaçlayan Çalıştayda Endüstri 4.0, Enerji, Fen Bilimleri, Denizcilik, İleri Teknolojiler Konularında 15 Konferans Yapıldı ve 35 Bildiri Sunuldu. Profesör ve Doçent Düzeyinde 50 Akademisyen En Yeni Çalışmalarıyla Faaliyete Katıldı.

TUZLA’YA TEMEL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ’Nİ KAZANDIRACAĞIZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Olarak Katılımcılara Seslendi. Başkan Yazıcı, “Bilim ve Teknolojinin Tartışıldığı Çalıştaylar ve Toplantılar, Ülke ve Millet Olarak Belki Geç Başladığımız Bir Yarışta İnşallah Arayı Kapatacak Olan Güzel Bir Çalışma Olacaktır. Bilime, Teknolojiye ve Bunu Üreten Kişilere Destek Vermek İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz. Ne Kadar Gelişirsek Gelişelim, Hangi Sırada Olursak Olalım Gelişmiş Ülkelerin Seviyesine Çıkabilmek İçin Bilimde, Teknolojide Eğer Bir Şeyler Yapamazsak Bir Noktaya Gelmemizin Mümkün Olmadığını ve Yarışı Kazanamayacağımızı Hep Beraber Biliyoruz. Bu Yarışta Yer Alabilmek İçin Bilim Adamlarına, Mühendislere ve Temel Bilimlere İhtiyacımız Var. Bu Nedenle Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı’nı Kurduk ve Tuzla’ya Temel Bilimler Üniversitesi Kazandırmayı Amaçlıyoruz” Şeklinde Konuştu.

Bilginin Çok Kısa Sürede Eskidiğine Dikkat Çeken Başkan Yazıcı, “Ürüne Dönüşmeyen Bilim ve Teknoloji Varsa Yarışta Geri Kalırız” Vurgusunda Bulundu. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Çalıştaya Katkılarından Dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Plaket Vererek Teşekkür Etti.

İleri Teknolojiler 5. Çalıştayı’nda Katılımcıların Konuşma Notları ve Bildirileri Bir Raporla Üniversitelere ve İlgili Makamlara Bilgi Amaçlı Sunulacak. Çalıştay Sonuçları ve Bildiri Kitabı, Önümüzdeki Ay Dağıtılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSTANBUL’DAN BOSNA-HERSEK’E “İKİ TUZLA KARDEŞLİĞİ”

HIZLI YORUM YAP