DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

“İKİ TUZLA KARDEŞLİĞİ “ GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR

Kardeş Şehir Uygulamalarıyla Gönül Köprüleri Kurulmasına Vesile Olan “İki Tuzla Kardeşliği Projesi” Bünyesinde Tuzla Yetkililerinden Oluşan Heyet Bosna Hersek’i Ziyaret Etti.

Boşnak Âlim Muhammed Hevai Uskufi’nin 1631’de Kaleme Aldığı ve İlk Türkçe-Boşnakça Sözlük Olarak Kabul Edilen Makbul-İ Arif, Tuzla Belediyesi’nce Yeniden Basılarak Bosna Hersek’in Tuzla Belediyesine Hediye Edildi.

Tuzla Belediyeleri Arasındaki “İki Tuzla Kardeşliği Projesi” Kapsamında 3 Bin Nüsha Basılan Manzum Sözlüğün, 2 Bin Nüshası Düzenlenen Basın Toplantısı İle Bosna Hersek’in Tuzla Belediyesine Teslim Edildi.

Bosna Hersek’in Tuzla Şehrindeki Belediye Binasında Düzenlenen Programa, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç’un Yanı Sıra Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Gülırmak da Katıldı.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Burada Yaptığı Konuşmada, Projenin İki Ülke Arasındaki Derin Tarihi Ve Kültürel Bağların Güzel Bir Yansıması Olduğunu Belirterek, “Bir Ülkede Hem İstikrar Hem Huzur Daim Olursa O Ülkeden Daha Fazla Projeler Çıkar. Sözlük Projesinin Gerçekleştirilmesine Katkı Sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya, Yunus Emre Enstitüsü ve Diğer Kurumlara Teşekkür Ederim” Dedi.

Projenin Gerçekleşmesine Büyük Katkı Sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Yaptığı Konuşma da, Bosna Hersek’te Gerçekleştirilen Ticari ve Kültürel Anlaşmaların Kardeşlik Hukukuna Dayandığını Vurgulayarak, İki Ülke Arasındaki Tarihi Kardeşliğin, “İki Tuzla Kardeşliği Projesi” İle Daha Da Pekiştirileceğini Söyleyerek “ Şimdi İse Bilimde, Sanatta ve Sporda Birlikteliğimizi Ülkelerimiz İçin Daha Çok Geliştirmemiz Lazım.” Dedi. Sözlüğün, Boşnakçadaki ve Medeniyet Tarihindeki Önemine de Değinen Yazıcı, Boşnakçanın Ülkedeki Bazı Kesimlerce İnkar Edilmesine Rağmen Tarihi Gerçekleri Bu Sözlükle Ortaya Koyacaklarını Vurguladı.

Yapılan Bosna Hersek Ziyaretinde Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek’te Yürüttüğü “Tercihim Türkçe Projesi” Kapsamında Türkçenin Seçmeli Ders Olarak Okutulduğu Meydan Ortaokulu da Ziyaret Edildi. İki Kardeş Tuzla Arasında, Meydan Ortaokulu İle Birlikte Toplamda 12 Kardeş Okulumuz İle Birlikte Projeler Devam Etmektedir.

Türkçe Öğrenen Boşnak Öğrencilerin, Türkçe Şiirler ve Şarkılar Seslendirerek Halk Oyunları Gösterisi Sergilediği Programda, Bosna Savaşı’nda Yaşamını Yitiren Bir Öğrencinin Hayatını Anlatan “Çocuk Maiyeti” İsimli Belgesel de Gösterildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bu Belgeselin Ülkemizde de Gösterilmesinin Çok Önemli Olduğunu Vurgulayarak Bu Konuda Gerekli Çalışmaların Yapılacağını İfade Etti.

İki Ülkeden Yetkililerin İyi Niyet Protokolü de İmzaladığı Program, Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Malzemeleri Hediye Edilmesiyle Sona Erdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KERBELA ŞEHİTLERİ TUZLA’DA ANILDI

HIZLI YORUM YAP