DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

İBB’NİN SUYA ZAM TALEBİ AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

İSKİ’nin Su Fiyatlarındaki Artış Talebi İBB Meclisinde Reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım Ayı Devam Meclisinde Suya Yüzde 80’e Varan Zam Yapılmasını Öngören Madde Mecliste AK Parti ve MHP Üyelerinin Red Oyu İle İptal Edildi.

İski’nin Su Fiyatlarındaki Artış Talebi İBB Meclisinde Reddedildi. İstanbul’da Su Tarifelerinde, 2020 Mayıs Ayına Kadar Eski Tarife Uygulanmaya Devam Edecek.

İSKİ Genel Kurulu Olarak Toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ’nin 2020 Bütçesini Görüştü. İSKİ Tarafından Hazırlanan 7 Milyar 776 Milyon 456 Bin TL’lik 2020 Bütçesi Oy Birliğiyle Kabul Edildi. İSKİ’nin Geçen Yılki Bütçesi 8 Milyar 501 Milyon 502 Bin TL İdi.

SU FİYATLARINDAKİ ARTIŞ TALEBİ

İSKİ Bütçesinin Oylanmasından Sonra Meclis, İSKİ’nin 2020 Yılında Uygulayacağı Su Tarifeleriyle İlgili Teklifi Görüştü. Konut-1 Kademesi(0-10 Metreküp) İçin Metreküp Su Fiyatı 4,80 TL, Konut-2 Kademesi(11-20 Metreküp) Su Fiyatı 7,20 TL, Konut-3 Kademesi(21 Metreküpten Fazla) 10,80 TL Teklif Edilmişti. CHP Grubu Görüşme Sırasında Yeni Bir Teklif Sunarak, Konut-1 Tarifesine Yapılmak İstenen Yüzde 80’e Varan Zammı Geri Çekti. Diğer Kademedeki Konut Su Fiyatlarını İse 7,20 ve 12,60 TL Olmasını Teklif Etti. Mecliste Çoğunluğu Elinde Bulunduran Ak Parti’nin Oylarıyla Halen Uygulanmakta Olan Su Tarifesi Yürürlükte Kaldı.

GÖKSU’DAN AÇIKLAMA!

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Meclis Toplantısı Sonrasında Yaptığı Açıklamada CHP Tarafından Yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ Tarafından İstanbullulara Yaklaşık Yüzde 80 Oranına Varan Su Zammı Teklifi Edildiğini, Bu Teklif Karşısında AK Parti’nin Değerlendirmelerini Yaptığını Söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Seçim Kampanyası Boyunca İSKİ’ye İftira Attığını İfade Eden Göksu, Şöyle Konuştu:

“Sayın Başkan Seçim Kampanyası Süresince İstanbul Sokaklarında Dolaşarak Aslında İSKİ’ye de İftira Atarak İstanbulluların Çok Pahalı Su Tükettiğini Söyleyip İndirim Vaadinde Bulunmuştu. Mayıs Genel Kurulunda Su İndirimi Yapıldı. Aynı Genel Kurulda ‘Bundan Sonra Su İle İlgili Düzenlemeler Yapılacaksa Mayıs Genel Kurullarında Yapılsın ve Konuşulsun.’ Denildi. Ancak Önümüze İSKİ ve İBB Tarafından Önümüze Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Değişen Zam İçeren Teklif Geldi. Biz AK Parti Grubu Olarak Bu Zammı Hiçbir Kategoride ve Kademede Kabul Etmeyerek Gelen Bütün Zammı Reddettik. İstanbullulara Hayırlı Olsun.

Biz İstanbullulara Vermiş Olduğumuz Sözün Arkasında Olduğumuzu Belirtiyoruz. Bunun Onurunu Yaşıyoruz. İstanbullular Bilsinler ki Biz Bu Mecliste Hiçbir Zaman İçin İstanbulluların Faydasına Olmayan Bir Karara Geçit Vermeyeceğiz. Bugün Olduğu Gibi Büyükşehir Belediyesi Tarafından Getirilmeye Çalışılan Zam Kararı AK Parti Grubu Tarafından Reddedilmiştir.”

Göksu, Bir Basın Mensubunun CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı’nın Sadece Yüzde 25’i Kapsayan Mutlu Azınlığa Zam Yapıldığı Şeklindeki Sözlerini Hatırlatması Üzerine, Bunun Yanlış Olduğunu Dile Getirdi.

‘CHP İSTANBULLULARI KANDIRDI’

CHP ve İBB Yönetiminin Seçim Kampanyası Boyunca Su İndirimi Vaadiyle İstanbulluları Kandırdığını Öne Süren Göksu, Şöyle Devam Etti:

“Şimdi de Teklifle İstanbul Halkını Kandırmaya Kalkıyorlar. Kategoriler Değişiyor. Örneğin 0-15 Kategorisini 0-10’a Düşürüyorsunuz. Oradan 5’i Alıp Yüzde 80’lik Dilime Getiriyorsunuz. Bu İstanbul Halkının Büyük Bir Bölümünün Kullandığı Miktar. Gelen Teklif Şu, Çocuk Sayın Fazla İse İnsanı Çocuğundan Dolayı Cezalandıran Hele Yanında Anne-Babası Yaşıyorsa Anne-Babasından Dolayı Cezalandıran, Berber Ahmet Amcayı Cezalandıran Yüzde 80’e Yakın Zam Getiriliyor. Yani Bir Grubun Kullandığı Suyu İstanbulluların Bir Kısmı İki Katı Ödeyecek. Bir Şehirde Eğer Refah Üretiliyorsa Bunun O Şehirde Yaşayan Bütün Herkese Dağıtılması Lazım. Adalet Bunu Gerektirir. İstanbul Ortalamasına Baktığınızda Konutların Yüzde 40’ı 0-10 Metreküp Arasında Kullanıyor. Yüzde 40’ı İse 10-20 Metreküp Arasında Kullanıyor. Sizce Hangisi Mutlu Azınlık? İstanbul’a Baktığınızda Esas Nüfusun Ana Kitlesi Büyük Zamdan Etkilenmiş Olacaktı. Biz Hiçbir Kategoriye Zam İzni Vermeyerek İstanbullulara Refahı Adil Bir Şekilde Paylaştırdık.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MGK TOPLANTI SONA ERDİ! İŞTE ALINAN KARARLAR…

HIZLI YORUM YAP