DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NUN AK PARTİ’Lİ MECLİS ÜYESİNE KÜFRETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İbb) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Oturum Sırasında Kendisine Laf Atan AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’ya Küfür Ettiği Öne Sürüldü.

İBB Şubat Ayı Meclis Oturumları Saraçhane’deki Başkanlık Binasında Başladı.

İmamoğlu’nun Başkanlık Yaptığı Meclis Toplantısında, Zaman Zaman Gerginlik Yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Konuşması Sırasında Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’nun Laf Atması Üzerine İmamoğlu’nun Küfür Ettiği İddia Edildi.

“MECLİS ÜYELERİNE KÜFREDEREK, HAKARET EDEREK MECLİSİ YÖNETEMEZSİNİZ”

Göksu’nun Konuşmasının Ardından Söz Alan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Bir Meclis Üyesine Yönelik “Gereksiz” İfadesini Kullandığını, Sonrasında İse Daha Ağır Bir Söz Kullandığını İfade Ederek Şöyle Konuştu:

“Bir Meclis Üyemiz Laf Attı ve Burada Benim Telaffuz Edemeyeceğim Bir Küfrü Ettiniz. Bundan Dolayı Meclis Üyelerimizden Özür Dilemenizi Bekliyoruz. Meclis’i Yöneten ve 16 Milyonu Temsil Eden Bir Belediye Başkanına Yakışmayan Üslup ve Dildir. Sayın Başkan, Bu Şekilde Meclis’i Yönetemezsiniz. Meclis Üyelerine Küfrederek, Hakaret Ederek Meclisi Yönetemezsiniz. Özür Dilemenizi, Ağzınızdan Kaçtığını, İstem Dışı Olduğunu Düşünmek İstiyor ve Özür Bekliyoruz.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Gökkuş’un Sözleri Üzerine Yaptığı Açıklamada, Meclis’te Şahsına Yönelik Laf Atmalar Yaşandığını Dile Getirerek, “Benim De İfadem Arkadaşımıza Yönelik Cevap Olmuştur. Buradan Muhatap Alıp Cevap Vermemem Gereken Bir Husustur. Şahsımı Muhatap Alan İfadeler de Yanlıştır, Benim de Arkadaşımı Muhatap Almam da Yanlıştır.” Şeklinde Konuştu.

“AKSİ TAKDİRDE BİZ MECLİS’İ TERK EDİYORUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da Yaşanan Tartışma Üzerine Söz Alarak İmamoğlu’ndan Özür Beklediklerini Dile Getirdi.

Göksu’ya Cevap Veren İmamoğlu, “Size İfade Eden Arkadaşımız Kendi İfadesiyle Söylemiş Olabilir. Şahsen Arkadaşımla Yüz Yüze Konuşacağım. Grupla Alakası Yoktur. Şahsıyla Alakası Vardır.” Dedi.

İmamoğlu’nun Sözlerini İkna Edici Bulmadıklarını İfade Eden Göksu, “Sayın Başkan, Meclis Başkanı Sıfatıyla Bu Sözler Size Yakışmaz. Özür Dileyene Kadar Biz Meclis’i Terk Ediyoruz. Sizden Beklentimiz Yanlış Anlaşıldığınızı İfade Edip Özür Beyan Edin. Aksi Takdirde Biz Meclis’i Terk Ediyoruz.” İfadesini Kullandı.

Eski Meclis 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ İse Meclis Üyelerinin Dışarı Çıkmamasını İsteyerek, “Lütfen Siz Meclis Üyesi Arkadaşımız Arasındaki Anlaşmazlık İçin En Azından Üzüntünüzü Belirtin. Yoksa İş Başka Bir Boyuta Geliyor, Şık Olmuyor.” Diye Konuştu.

Bu Sözler Üzerine İmamoğlu İse “Tabii ki Üzüntümü Dile Getiriyorum. Kendisiyle Baş Başa Konuşmak İstediğimi Yeniden Dile Getiriyorum.” Demesi Üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, “Sayın Başkanın Üzüntüsünü Dile Getirmesini Özür Olarak Kabul Ediyoruz ve Toplantıya Devam Ediyoruz.” İfadelerini Kullandı…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İBB’DEN MARMARAY’A ZAM! BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

HIZLI YORUM YAP