DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! ABONELİK İŞLEMLERİ ARTIK E-DEVLET’TEN YAPILABİLECEK

Evde Kapanan Milyonlarca İnsanın İhtiyacı Dikkate Alınarak Hazırlanan Taslak İle Abonelik Sözleşmesi Fesih Başvuruları Da E-Devlet’e Taşınıyor. Taslak Hayata Geçerse, Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Superonline, Digiturk, D-Smart, Kablo TV, Türksat Gibi Şirketlerden İnternet, Telefon Veya Yayın Hizmeti Alan Kullanıcılar, Aboneliklerini E-Devlet Üzerinden İptal Ettirebilecek.

Koronavirüs İle Mücadele Kapsamında Alınan Sosyal İzolasyon Kararları Ve ‘Evde Kal’ Uygulamaları Kapsamında, Milyonlarca Vatandaş Evden Çıkmazken, E-Devlet Üzerinden Yapılabilen İşlemlere De Her Geçen Gün Bir Yenisi Ekleniyor. Bu Alanda Son Yeniliklerden Biri İse Aslında Milyonlarca Cep Telefonu, İnternet, Kablo Yayın, Tv Ve Uydu Platform Abonesinin Aslında Yıllardır Beklediği Bir Gelişme Oldu.

Koronavirüs Nedeniyle Kullanıcıların İhtiyacı Dikkate Alınarak Hazırlanan Taslak, Abonelik Sözleşmesi Fesih Başvurularının Da E-Devlet Üzerinden Yapılabilmesini Öngörüyor. Taslak Hayata Geçilirse, Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Superonline, Digiturk, D-Smart, Kablo Tv, Türksat Gibi Şirketlerden İnternet, Telefon Veya Yayın Hizmeti Alan Kullanıcılar, Aboneliklerini E-Devlet Üzerinden İptal Ettirebilecek.

Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu (Btk) Bünyesindeki Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı’nın Hazırladığı “E-Devlet Kapısı Üzerinden Abonelik Sözleşmesi Fesih Başvurusu Yapılmasına İlişkin Usul Ve Esaslar Taslağı” Kamuoyu Görüşüne Açıldı.

FESİH İŞLEMİ E-DEVLET’TEN NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs İle Mücadele Kapsamında Sosyal İzolasyon İçin Evde Kalan İnsanların İhtiyaçları Göz Önüne Alınarak Hazırlanan Taslak, Elektronik Haberleşme Sektöründe Aboneler Tarafından Fesih Başvurularının Mevzuata Uygun Olarak E-Devlet Kapısı Üzerinden De Yapılabilmesine İmkân Tanınmasını Amaçlıyor.

Taslağa Göre Aboneler, E-Devlet Kapısına Güvenli Elektronik İmza, Kimlik Kartı Veya İnternet Bankacılığı Yöntemlerinden Birisi İle Giriş Yapmış Olmak Şartı İle Abonelik Sözleşmesi Fesih Başvurularını İşletmecilere İletebilecekler. Bu İşlem İçin Şu Üç Yoldan Biri İzlenebilecek:

1- Güvenli Elektronik İmza İle Giriş Yapılırsa;

Aboneler Tarafından Öncelikle Fesih Başvurusu Yapılacak Abone/Hizmet Numarasının Seçimi Yapılacak. Ardından Aboneler, Kimlik Belgesinin Kontrolü Amacı İle Kimlik Belgesinde Yer Alan Gerekli Bilgilerin İstenen Alanlara Girişini Yaparak Kimlik Paylaşım Sistemi’nden (KPS) Doğrulanmasını Sağlayacak. Aboneler, E-Devlet Kapısı Üzerinde Kendilerine Sunulan Ve Feshe İlişkin Bilgileri İçeren Fesih Başvuru Belgesini Güvenli Elektronik İmza İle İmzalamak Sureti İle İşletmecilere İletecek.

2- Kimlik Kartı İle Giriş Yapılırsa;

Aboneler Tarafından Öncelikle Fesih Başvurusu Yapılacak Abone/Hizmet Numarasının Seçimi Yapılacak. Aboneler, E-Devlet Kapısı Üzerinde Yer Alan Örnek Fesih Başvuru Belgesine Uygun Olacak Şekilde Hazırladıkları Fesih Başvuru Belgesini İmzalayarak Uygun Elektronik Ortamda (Fotoğraf, Elektronik Olarak Tarayıcıdan Geçirilmiş Şekilde Vb.) E-Devlet Kapısına Aktarımını/Yüklenmesini Sağlayacak. Aboneler, İmzalı Fesih Başvurusunu Elektronik Ortamda İşletmeciye İletecek.

3- İnternet Bankacılığı İle Giriş Yapılırsa;

Aboneler Tarafından Öncelikle Fesih Başvurusu Yapılacak Abone/Hizmet Numarasının Seçimi Yapılacak. Aboneler, Kimlik Belgesinin Kontrolü Amacı İle Kimlik Belgesinde Yer Alan Gerekli Bilgilerin İstenen Alanlara Girişini Yaparak KPS’den Doğrulanmasını Sağlayacak. E-Devlet Kapısı Üzerinde Yer Alan Örnek Fesih Başvuru Belgesine (Ek-1) Uygun Olacak Şekilde Hazırlanan Fesih Başvuru Belgesi İmzalanarak Uygun Elektronik Ortamda (Fotoğraf, Elektronik Olarak Tarayıcıdan Geçirilmiş Şekilde Vb.) E-Devlet Kapısına Aktarımı/Yüklenmesi Yapılacak. Aboneler, İmzalı Fesih Başvurusunu Elektronik Ortamda İşletmeciye İletir.

İŞLETMECİLER REDDEDEMEYECEKLER

İşletmeciler E-Devlet Kapısı Üzerinden Taraflarına İletilen Fesih Başvurularını Her Şartta İşleme Almakla Ve Fesih Talebini Sonuçlandırmakla Yükümlü Olacak. Ayrıca İşletmeciler, E-Devlet Kapısı Üzerinden Taraflarına İletilen Fesih Başvuru Belgesinde Abonenin Feshe İlişkin İrade Beyanı Ve İmzasının Bulunması Halinde Belge Üzerindeki Diğer Eksiklikleri Gerekçe Göstererek Fesih Taleplerini Reddedemeyecekler.

MAYIS AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Kamuoyu Görüşü Alınabilmesi İçin 10 Gün Süre İle BTK’nın İnternet Sitesinde Yayımlanacak Olan Taslağa Göre Bu Usul Ve Esaslar, 15 Mayıs 2020 Tarihinde Yürürlüğe Girecek. E-Devlet Üzerinden Sunulacak Olan Fesih Başvurusu Hizmetlerin Kullanımına İse Aboneler Tarafından 15 Eylül 2020 Tarihinde Başlanacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MOTORİNDE BÜYÜK İNDİRİM

HIZLI YORUM YAP