DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ELVAN: EKONOMİ POLİTİKAMIZIN ESASI BÜYÜME-İSTİHDAMIN ARTIRILMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulunda Yemin Etti. Elvan, “Ekonomi Politikamızın Esası, Büyüme-İstihdamı Artırma Amacıyla Uluslararası Normlarda Şeffaf, Hesap Verebilir Politikaların Uygulanmasıdır.” Dedi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, Genel Kurulda, Görevden Af Talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Kabul Edilen Berat Albayrak’tan Boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ın Atanmasına İlişkin Tezkereyi Okuttu.

Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın TBMM Üyeliğinin Bugün İtibarıyla Sona Erdiğini Bildirerek, Ant İçmesi İçin Elvan’ı Kürsüye Davet Etti.

Lütfi Elvan, Kürsüye Çıkarak Yemin Etti.

Elvan’ı Tebrik Eden ve Başarılar Dileyen Haydar Akar, Elvan’ın, Yemin Metnindeki “Ant İçerim” İfadesini , “Söz Veriyorum” Şeklinde Okuduğunu Belirterek, Metni Tekrar Okuması Gerektiğini Söyledi.

Bunun Üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Kürsüye Gelerek Yeminini Tekrar Etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Gelecek Dönemin, Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Etkilerinin Azaldığı ve Yeni Fırsatların Oluştuğu Bir Toparlanma Dönemi Olacağını Belirterek, “Bu Çerçevede, Makroekonomik İstikrarı Güçlendirirken, Mikro Reformları İçeren Piyasa Dostu Bir Dönüşüm Programına Odaklanacağız.” İfadesini Kullandı.

Elvan, Yeni Görevine Başlaması Vesilesiyle Yaptığı Yazılı Açıklamada, Ekonomi Politikalarının Esasının, Büyüme ve İstihdamı Artırma Amacıyla Uluslararası Normlara Uygun, Şeffaf, Öngörülebilir, Hesap Verebilir Politikaların Tasarımı ve Uygulanmasının Sağlanması Olduğuna Dikkati Çekti.

Türkiye’nin Kurala Dayalı İşleyen Bir Piyasa Ekonomisi Geleneğine Sahip Olduğuna İşaret Eden Elvan, Kurumların Güçlendirilmesi ve Kuralların Etkili Bir Biçimde İşletilmesinin Önemini Vurguladı.

Elvan, Oluşturacakları Politikalarda İlgili Tüm Tarafların Katkısını Alarak İstişareye Dayalı, Katılımcı Bir Anlayışla Hareket Edeceklerini Belirterek, Şunları Kaydetti:

“Önümüzdeki Dönemde Makroekonomik İstikrarı Muhafaza Ederek Büyüme ve İstihdama Yeni Bir İvme Kazandıracağız. Öncelikli Olarak Ele Aldığımız Enflasyonla Mücadele Sürecini, Maliye Politikaları ve Diğer Tüm Araçlarımızla Kararlı Bir Şekilde Destekleyeceğiz. Mali Disiplini Koruyarak Gerçekçi Bir Risk Yönetimi İle Kamu Finansmanının Kalitesini Artıracağız. Vergi Düzenlemeleri Başta Olmak Üzere Mevzuatta Öngörülebilirliğin Artırılması ve Bu Sayede Yatırım Ortamının Hem Yerli Hem de Uluslararası Girişimciler Açısından Her Bakımdan İyileştirilmesi İçin Gerekli Adımlar, Başta Sivil Toplum Kuruluşları Olmak Üzere İlgili Tüm Taraflarla İş Birliği Halinde Atılacaktır. ”

Elvan, Uygulayacakları Ekonomi Politikalarıyla, Bir Taraftan Tüm Vatandaşların Üreterek Gelir Elde Ettiği Bir Ortam Tesis Ederken, Diğer Taraftan Başta Covid-19 Salgınının Olumsuz Etkilerini Gidermek Olmak Üzere İnsan Odaklı Bir Anlayış İçerisinde Sosyal Programları Hayata Geçirmeye Devam Edeceklerini Bildirdi.

Bakan Elvan, “Önümüzdeki Dönem, Küresel Salgının Etkilerinin Azaldığı, Yeni Fırsatların Oluştuğu Bir Toparlanma Dönemi Olacaktır. Bu Çerçevede, Makroekonomik İstikrarı Güçlendirirken, Mikro Reformları İçeren Piyasa Dostu Bir Dönüşüm Programına Odaklanacağız. Üretim Süreçlerinin İhracata Dönük, Yenilikçi ve İthalat Bağımlılığı Azalmış Bir Yapıya Dönüşmesini Sağlayarak Yerli Üretim Kapasitemizi Artıracağız.” Değerlendirmesinde Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2 BİN 529 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU, 87 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP