DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da Dün Başlayan ve 3 İlçeye Yayılan Orman Yangınlarının Tam Olarak Kontrol Altına Alındığını Açıkladı.

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da Dün Başlayan ve 3 İlçeye Yayılan Orman Yangınlarının Tam Olarak Kontrol Altına Alındığını Açıkladı.

Bakan Pakdemirli, “Çok Ciddi Kasıt Şüpheleri Ortaya Çıktı. Valiliğimiz Çok Yönlü Soruşturuyor, 4 Şüpheli Gözaltında.” Dedi.

‘Yangına Bir Uçak, 5 Helikopter, 188 Arazöz, 25 İş Makinesi ve Bugün Yapılan Takviyelerle Beraber 750 Personelin Müdahale Ettiğini Söyleyebilirim. Bu da Bizim Toplam Orman Gücümüzün Yaklaşık Yüzde 10’u.” Diyen Pakdemirli, “Hatay Özelinde En Büyük Tesellimiz Can Kaybımızın Olmaması, Tabii ki Bu Yaban Hayatını veya Ağaçlarımızı Kaybetmediğimizi Söylemiyor.” İfadesini Kullandı.

Hasar Tespit Çalışmalarının Başladığını Belirten Pakdemirli, Şunları Söyledi:

“Bunlarla İlgili Gerekli İşlem De Yapılacak. Biraz Evvel İçişleri Bakanımız İle Görüştüm, Gerek Afad Fonundan Olsun Gerek Cumhurbaşkanlığı İdari İşler’den Olsun Bu Hasar Tespit Çalışmalarını Müteakiben İnşallah En Kısa Zamanda Yaraları Sarmak Maksadıyla Belli Ödemeler Gerçekleşeceğini İfade Etti.

Dün Akşam İtibarıyla Baktığımızda 300-400 Hektar Olabilir Gibi Görmüştük Ama Bugün İtibarıyla Bu Hesabın Üzerine Gitmedik. Burada Öncelik, Yangının Söndürülmesiydi. Bunların Hepsinin Hesaplarını Yapıyoruz, En Yakın Zamanda Hem Avrupa Yangın Birliğine Hem de İnternet Sitemizde Bunları Yayınlıyor Olacağız . Çok Büyük Bir Yangın Değil Ama Özellikle Bizi Korkutan Kısmı Meskun Mahale Yakın Olmasıydı.

Tabii ki Burada Etkilenen Fabrikalarımız Var, İş Yerlerimiz Var, Evler Var, Tarlalar ve Araçlar Var. Belirli Yerlerde Hayvanların Etkilenmesi Söz Konusu. Bunlarla İlgili de Özellikle Hem Tarımsal Araziler Hem de Hayvanlarla İlgili Konuda da Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Gerekli Tespit Çalışmalarını Valilikle Koordine Ediyor Olacak.”

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde 13.20 Sıralarında Çıkan Yangına 12 Dakika İçerisinde İlk Müdahale Yapıldı. 1 Helikopter, 21 Arazöz, 5 İş Makinesi ve 85 Personelle Çalışmalar Devam Ediyor. Henüz ‘Kontrol Altında’ Diyemiyoruz Ancak Çalışmaların da İyiye Gittiğini Söylemek İstiyorum.” Dedi.

“Bugün Toplamda 15 Yangınımız, 9’u Orman Yangını 6’sı Kırsal Yangın Olmak Kaydıyla Birçoğunda Kontrol Sağlanmış Oldu.” Diyen Pakdemirli, “Şu An İtibarıyla 3 Yangından Bahsedeceğim. Bu 3 Yangın Haricindekilerin Hepsinin Kontrol Altında Olduğunu Söylemek İstiyorum. Hem İstanbul’da Gün İçerisinde Çıkan Yangın Hem de Bergama’da Gün İçinde Çıkan Yangınlarımız Özelikli Yangınlar, Bunlar Kontrol Altına Alındı.” Şeklinde Konuştu.

Kahramanmaraş’taki Orman Yangınına İlişkin de Bakan Pakdemirli, “Andırın’da Dünkü Yangınımızdan Daha Farklı Bir Yangınımız Daha Var. Maalesef Bu Sabah 09.00 Gibi Çıkıp 9.15’te İlk Müdahalenin Yapıldığı, 3 Helikopter Gün Boyunca 18 Arazöz, 3 İş Makinesi ve 75 Personelin Müdahale Ettiği Yangın Hala Devam Ediyor, Kontrol Altında Değil.” İfadesini Kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ HATAY’DA YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Fatih Mahallesi Petek Evler Sitesi Sakinlerini Ziyaret Eden Pakdemirli, Geçmiş Olsun Dileklerini İletti.

Pakdemirli, Sohbet Ettiği Vatandaşların Taleplerini Dinledi.

Bakan Pakdemirli’ye, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleri ve İlçe Belediye Başkanları Eşlik Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TURUNCU KATEGORİDE ARANAN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP