DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

HALİL TÜRKKAN KIZ AİHL’DEN BÜYÜK BAŞARI

Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK Tarafından Liseler Arası Bilim Araştırma Projeleri Yarışmasına “ Sağlıklı Bireylerde Problem Çözme Kabiliyetinin Sayısal Elektroensafalografi (Quantittive EEG-QEEG) Parametreleri İlişkisinin Araştırılması” Projesi İle Katıldı.

Projenin 3 Aylık Çalışma Sürecinde 100 den Fazla Kişi Üzerinde Deney Yapılması Gerekliydi. İlk Önce İnsan Üzerindeki Bu Araştırma İçin Marmara Üniversitesi Etik Kurulundan Onay Alındı ve Ardından Proje Başvurusu Yapıldı. Proje TÜBİTAK Tarafından Sergilenecek 100 Proje Arasına Girdi.  İstanbul Anadolu Yakasında Sergiye Katılan 2. Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tuzla’da Tek İmam Hatip Lisesi ve Devlet Okulu Olan Halil Türkkan Kız AİHL Bu Başarısı İle Göz Doldurdu.

Proje Ekibini Başında Yer Alan Fizik Öğretmeni Dudu ÖZSOY “ Öğrencilerimizle Birlikte Ayalardır Bu Projeye Çalışıyoruz Ve Geldiğimiz Nokta Oldukça Bizi Mutlu Etti. Projemizi Jüriye Karşı da Savunduktan Sonra Türkiye Finaline Seçilmeyi Bekliyoruz. Katkılarından Dolayı Başta Okul Müdürümüze ve Okul İdaremize Teşekkür Ediyorum” Dedi.

Konu İle İlgili Açıklama Yapan Okul Müdürü Musa Kurt İse “ Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak Büyük Bir Başarıya İmza Attık.  İlk 100 Proje Arasına Girip Özel Okullarla Rekabet Ettiğimiz Bir Ortamda İstanbul’da 2. nci İmama Hatip Lisesi Olmanın Yanında Tuzlada Tek Devlet Okulu ve İmama Hatip Lisesi Olmanın Gururunu Yaşıyoruz. Aylardır Özveri İle Çalışan Öğretmen ve Öğrencilerimi Yürekten Kutluyorum.”  Dedi.

TÜBİTAK’ın Proje Kataloğuna da Gören Proje Herkesin Dikkatini Çekiyor. TRT Haber Ekibi Tarafından da Haberleştirilen Proje Ziyaretçilerin de Büyük İlgisini Çekiyor.

TÜBİTAK’ın Düzenlediği Bu Prestijli Yarışmanın Sergisi İse Gebze Teknik Üniversitesi Kampüsünde Yapılıyor. Projeler 4 Gün Boyunca Sergilenecek. 15 Mart Perşembe Günü Jüri Tarafından Türkiye Finaline Kalan Okullar Açıklanacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞARILARA DOYAMAYASIN ÇOCUĞUM

HIZLI YORUM YAP