DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

GÜNDE 3-4 ADET CEVİZ VEYA 7-8 ADET FINDIK TÜKETİN

İçerdikleri Omega 3 Yağ Asitleri, Vitamin ve Mineraller Sayesinde En Gözde Atıştırmalıklar Olan Fındık ve Ceviz Sağlığa Çok Faydalıdır. Ancak Ölçülü Tüketilmesi Gerekir

Atıştırmalık Çerezler Olan Ceviz ve Fındık, E Vitamini, Mineral, Çinko, Kalsiyum, Antioksidan ve Magnezyum Bakımından Zengindir. Kalp Sağlığına Faydalı, Kolesterolü Düşürücü Etkisi Olan Fındık ve Cevizi Beslenme Faydalarını Kaleme Aldık.

İç Cevizin 100 Gramının Ortalama 64 Gramı Yağdır. Bu Nedenle Enerji Değeri Çok Yüksektir. 25 Gram Ceviz İçi, Ortalama 150-175 Kcal Enerji Sağlar. Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Çinko, Gibi Minerallerle B12 Dışında B Grubu Vitaminleri ve E Vitamini İçin de İyi Kaynaktır. Ceviz, Diyet Lifi Ya da Posa Denilen Bağırsak Çalışmasında Etkin Olan Ögeleri İçerir. Bu Ögelerden Bazıları Antioksidan Özelliğe Sahiptir.

Cevizin Sağlık Açısından Öne Çıkması; Et, Tavuk, Süt ve Tahıllarda Yeterli Oranlarda Bulunmayan Magnezyum, E Vitamini ve Alfa-Linolenik Asit (ALA) Olarak Adlandırılan Nispeten Yüksek Miktarda Omega-3 Yağ Asitleri İçermesi ve Yağının Çoğunluğunun Doymamış Yağ Olmasından Dolayıdır.

İYİ BİR ARA ÖĞÜNDÜR

Cevizde Bulunan Tekli ve Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, LDL ve Trigliserit Düzeylerini Düşürüp Kardiyovasküler Hastalık, İnme ve Kalp Krizi Riskini Azaltır.

Ceviz, Protein Oluşturan Bir Aminoasit Olan L Arginin İçerir. Bu Madde Sayesinde Damar Esnekliğinin Korunmasına Yardımcı Olur, Pıhtılaşmayı Kısmen Önleyerek Damar Çatlamasını Engellemektedir.

Ceviz, Lifli Yapısıyla İnsülin Direncinin Düşmesine ve Kan Şekerinin Dengelenmesine Yardımcı Olur. Diyabeti Olanlar İçin İyi Bir Ara Öğün Seçeneği Olabilir.

Lif Sadece Sindirime Fayda Sağlamaz, Aynı Zamanda Uzun Süreli Tokluk Hissi Verir. Ceviz, İçerdiği Lifler Sayesinde Kilo Vermede Etkili Bir Besindir.

İçerdiği Yüksek Lif Sayesinde Sindirimi Kolaylaştırır. Mide Asidini Kontrol Ettiği İçin Reflü ve Ülser Hastalıklarının Şiddetini Azaltır. İçerdiği Lifler Sayesinde Kabızlık Sorununa da İyi Gelebilir.

Ceviz, Fenolik Bileşiklerden Gallik Asit, Elajik Asit, Kateşin, Epikateşin Yönünden Zengindir. Polifenol Olan Ellagik Asit İle Bağışıklık Sistemini Güçlendirmekte ve Kansere Neden Olan Hücre Çoğalması Gibi Etmenleri Azaltmaktadır. Meme Kanseri Gelişimini Artıran IGF-1 Hormonunda Düşüşe Neden Olmaktadır.

BEYNİ ÇALIŞTIRIR

Meme Kanseri Dışında Prostat Kanserine Karşı da Koruma Sağlar. Aynı Zamanda Prostat, Kalın Bağırsak Kanseri Gibi Kanser Türlerine de Yakalanmayı Önler ve Kanserli Hücrelerin Büyümesini Engellemeye Yardımcıdır.

Omega-3 Yağ Asidi Bakımından Zengin Olan Ceviz, Beyin Sağlığı İçin de Faydalıdır. Omega-3 Yağ Asitleri, İyot ve Selenyum İle Birlikte Beynin Optimum Düzeyde Çalışmasını Sağlar. Ceviz Ayrıca; Bunama, Alzheimer Gibi Hastalıkların İlerlemesini de Yavaşlatmaktadır.

2 Adet Ceviz İçi 45 Kaloridir ve Yağ Yerine Geçmektedir. Olumlu Etkilerinden Yararlanabilmek İçin Her Gün Düzenli Olarak 3-4 Adet Ceviz Tüketilebilir.

MEME VE PROSTAT KANSERİNDEN KORUR

Fındık, Ceviz Gibi Yağ İçeriği Yüksek Olan Bir Besindir. İç Fındığın 100 Gramı Ortalama 634 Kcal Enerji Verir. Çerez Olarak Tüketildiği Gibi Ezilerek Fındık Ezmesi Şeklinde de Tüketilebilir.

Fındıkta; Protonosiyanidinler, Kersetin ve Kaemferol Gibi Fitopkimyasal Maddeler Bulunmaktadır. Bu Proantosiyanidinler, ‘Flavonoidler’ Olarak Adlandırılan Bir Gruba Aittir. Flavonoidler, Beyin Sağlığını Desteklemektedir. Ayrıca Triptofan ve İzolosin Aminoasitlerinden Zengin Olduğundan Zihinsel ve Psikolojik Olarak Kişinin Kendisini Daha İyi Hissetmesini Sağlamaktadır.

TOK TUTAR

Fındık, B6 Vitamini Açısından da Zengindir. B6 Vitamini; Elektrik Sinyallerinin Hızını ve Verimliliğini Artıran, Sinir Sisteminin Düzgün Şekilde Çalışmasını Sağlayan, Sinirin Kılıfı Olan Miyelinin Yaratılması İçin Gerekli Bir Vitamindir.

Fındıktaki Protein, Lif ve Yüksek Yağ Kompozisyonu, Tokluk Hissini Artırır. Bu da Kişinin Aşırı Yemesini Önlerken, Yüksek Kalori Alımına Karşı Korur. Ancak Gereğinden Fazla Fındık Tüketimi, Tam Tersi Etki Yaparak Kilo Artışına Yol Açar. Çünkü Fındığın Enerjisi Oldukça Yüksektir.

Kanserli Hücrelerin Gelişimine Neden Olan Faktörleri Ortadan Kaldırdığı Düşünülen Fındık, Aynı Zamanda Vücuttaki Kanser Oluşturabilen Hücreleri Yok Etmeye Yardımcı Olarak Kanser Olasılığını Önlemektedir. Fındıkta Bulunan Bir Bileşik Olan Beta-Sitosterol de Meme ve Prostat Kanseri Riskini Azaltır.

KALBİN DOSTU

Oleik Asit İçin İyi Bir Kaynaktır. Oleik Asit, Kötü Kolesterol (LDL) Seviyesinin Düşürülmesine Yardımcı Olurken, Vücutta İyi Kolesterolün (HDL) Seviyesini Yükseltmeye Fayda Sağlamaktadır. Düzenli Olarak Fındık Tüketen Kişilerin Kalp Krizinden Dolayı Ölüm Riskinin Oldukça Azaldığı Bulunmuştur. Aynı Zamanda Fındık Demir, Bakır, Selenyum, Magnezyum, Potasyum, Fosfor ve Çinko Gibi Minerallerin Doğal Kaynağı Olduğu İçin Kalp Sağlığını Korumaktadır.

1 Avuç Fındık Yaklaşık 25 Grama, O da 150 Kaloriye Denk Gelir. Porsiyon Miktarına Dikkat Etmek Önemlidir. 1 Porsiyon, 6-7 Adet Çiğ Fındığa Denk Gelmektedir.

ERKEN YAŞLANMAYI ENGELLER

Fındıkta Bulunan Antioksidanlar, Cildinize Zarar Verebilecek Serbest Radikallerle Mücadele Ederek, Cildin Daha Sağlıklı Görünmesine Yardımcı Olmaktadır. Aynı Zamanda UVA/UVB Işınlarının Neden Olduğu Deri Kanserinden Cildi Korumaktadır. Antioksidanlarla Birlikte Flavanoidler de Cilt Hücrelerinin Rejenerasyonunu Uyarmaktadır. E Vitamininin de Desteğiyle Ölü Hücreleri Ortadan Kaldırarak Daha Sağlıklı ve Daha Genç Görünümlü Bir Cilt Sağlar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: TÜRKİYE GENELİNDE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 67

HIZLI YORUM YAP