DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

GENEL TÜRK TARİHİ ÇALIŞTAYI’NIN İLKİ TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Türk Tarihi Çalışmalarının Daha Planlı ve Koordineli Bir Şekilde Yürütülebilmesi, Fikir Alışverişinde Bulunulması, İleriye Dönük Araştırma Konularının Belirlenmesi ve Bilim Adamı Adaylarının Bu Alanlara Yönlendirilmesi Amacıyla Tuzla Belediyesi ve Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi İşbirliğiyle Genel Türk Tarihi Çalıştayı-1 Tuzla’da Düzenlendi. Çalıştay, Genel Türk Tarihi (Kapsam ve Terminoloji), Lisans ve Lisansüstü Öğreniminde Genel Türk Tarihi, Araştırma Problemleri İle Doçentlik Sınavı ve Uygulamaları Oturumlarından Oluştu.

BAŞKAN YAZICI’DAN TEMEL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çalıştayın Açılışında Yaptığı Konuşmada “Eğitim Kenti Tuzla” Vizyonuyla Sürdürdükleri Hizmetler Hakkında Bilgi Verdi ve Tuzla’da Temel Bilimler Üniversitesi Kuracaklarını İlk Kez Bu Toplantıda Müjdeledi. Başkan Yazıcı, “Bu Salonda ‘Eğitim Kenti Tuzla’ Sloganı İle 7 Üniversitenin Rektörü İle Protokol İmzaladık. Bu Protokolün Ardından Sosyal ve Akademik Düzeyde Toplumumuzu İlgilendiren Mekanizmaları da Çalıştırabilecek, Biraz Daha Toplumun Derinliklerine İnebilecek Şekilde Bir Çok Çalışmaya İmza Atmaya Çalıştık. Bugün de Mensubu ve Onun Bir Evladı Olmaktan Gurur Duyduğumuz Türk Tarihi Konusundaki Çalıştaya Ev Sahipliği Yapmaktan Ayrıca Memnuniyet Duymaktayız.

“Tarih Tarafsız Bir İlim Değildir” Diye Bir Söz Vardır, Tarihimizi Yazarken Batılı Oryantalistler Çok Farklı Yaklaşıyorlar, Gerçek Tarihimizi, Ecdadımızın Neler Yaptığını, Gerçekleri Farklı Naklediyorlar. Şanlı Tarihimizi Sizlerden Dinlemek Bizleri Çok Mutlu Edecektir. Tarihe Olan İlgimden Dolayı Bazı Karalamalarım, Kitaplarım da Olmuştur. Kendi Şanlı Tarihimizi İyi Bilmemiz ve Ona Göre Adım Atmamız Gerekiyor. Maziyi Bilmeden Atiyi Çizmenin Mümkün Olmadığını Biliyor, Bunun Tüm Bilimlerde Geçerli Olduğuna İnanıyoruz” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da 9 Üniversite Bulunduğunu Söyledi. Tuzla Piyade Okulu Ve Deniz Harp Okulu’nu Da Birer Üniversite Olarak Gördüklerini Belirten Başkan Yazıcı, “Eğitim Kenti Tuzla’nın 12. Üniversitesini De Tuzla Belediyesi, Sanayici ve İşadamları İle Birlikte Temel Bilimler Vakfı Adı Altında Temel Bilimler Üniversitesi İle Süslemek İstiyoruz” Şeklinde Konuştu.

ALPARGU, BAŞKAN YAZICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alpargu da “Bu Çalıştayın Bir Gerekçesi Var Amacımız Genel Türk Tarihi Konusundaki Hocalarımızı Bir Araya Getirmek, Bir Ortak Yol Bulmaktı. Yıllardır Bunu Bir Türlü Gerçekleştiremedik, Hep Konuşmada Kaldı. Konuyu Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya Açtığımızda Bize Desteklerini Sundu, Bize Ev Sahipliği Yaptı, Kendilerine Müteşekkiriz” Dedi.

Prof. Dr. Mehmet Alpargu, Yıllardır Yapılması Planlanan Çalıştaya Ev Sahipliği Yapan ve Destek Veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Bir Buket Çiçekle Teşekkür Etti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ ANNE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

HIZLI YORUM YAP