DOLAR

32,5137$% 0

EURO

34,6600% -0.14

GRAM ALTIN

2.432,14%-2,69

ÇEYREK ALTIN

4.129,00%-3,20

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161792฿%3.17083

ETHEREUM

103793Ξ%1.74851

a

GENÇ BAŞKAN YAZICI 6.DEFA GENÇLERLE BULUŞARAK BAKIN NELER ANLATTI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başkan Gençlerle Buluşuyor Söyleşilerinin 6. Programında “Dijital Adab-I Muaşeret” Konusundaki Fikirlerini Paylaştı. Gençlerin Sorularını Da Yanıtlayan Başkan Yazıcı, “Fikirlerini Çok Aşırı Uç Noktalara Götüren İnsanlar, Kendi Fikirlerine Güvenmeyen İnsanlardır. Fikri Olmayan Kafada Küfür Olur” Dedi.

Bilal Eren’in Moderatörlüğünde Tuzla Belediyesi Sahil Sahnesi’nde Düzenlenen Söyleşide, Sosyal Medyadaki İletişim Metotları Masaya Yatırıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aktif Kullanıcısı Olduğu Sosyal Medyada İletişim Hakkında Hem Önemli Açıklamalarda Bulundu Hem De Yaşadığı Örneklerden Yola Çıkarak Gençlere Yol Gösterdi.

FİKRİ OLMAYAN KAFADA KÜFÜR OLUR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Fikri Olmayan, Fikrine Güvenmeyen İnsanların Sosyal Medyada Düşük Seviyeli Bir Tartışma Ortamı Oluşturduğunu Söyledi. Başkan Yazıcı, Tespitlerini Ve Sosyal Medyadaki Tartışma Prensibini Şu Şekilde Paylaştı: “Tartışma Adabını, Karşısındakine Saygı Duymayı Bilmeyen İnsanla İster Yüz Yüze Olsun, İster Sosyal Medyada Olsun Konuşmaya Hiç Gerek Yok. Kafasında Savunabileceği Fikri Yoksa Herkesin Gözü Önünde Çirkin Kelimelerle Sizi Aşağılamaya Çalışıyor. Sosyal Medya Bu Konuda Önemli Bir Yer Tutuyor; Bilgi Edinmek İsteyen Tartışır. Aslında “Benim Fikrim Yanlışmış. Bilen Kişi Karşı Tarafmış” Diyen Değil, Yeni Bilgi Edindiği İçin Kaybeden Taraf Kazanır Tartışmada. Sosyal Medyadaki Tartışmalarda Bilgi Edinmek, Bilgi Vermek, Bilgiyi Paylaşmak Ve “Ben Buradan Ne Alabilirim?” Ya Da “Ben Burada Ne Verebilirim?” Diyorsanız Ve Bunu Karşılıklı Anlayışla Sürdürüyorsanız Bunun Herkese Faydası Olur.

Fikriniz Varsa Fikrinizi Savunursunuz Ama Fikrinizi Savunacak Kelimeleri Bilemiyorsanız Saldırıya Geçersiniz. Fikirlerini Çok Aşırı Uç Noktalara Götüren İnsanlar, Kendi Fikirlerine Güvenmeyen İnsanlardır. Şiddete Döken İnsansa Kendi Fikrini Hiçbir Zaman Anlamamış, Bilmeyen, Anlatacak Bir Şey Bulamayan Kişidir. Fikri Olmayan Kafada Küfür Olur. O’nu Muhatap Almaya Gerek Kalmaz Ama Hukuki Boyutunda Gerekenler De Elbette Yapılıyor. Şikâyetimiz Üzerine Engellenen, Durdurulan Sosyal Medya Hesapları Da Oldu. Üslubunu Bilmeyenle İletişim Kurmuyorum”

SOSYAL MEDYADAKİ NEZAKETİN DE AYNI OLMASI LAZIM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Konuşmasına Şu Şekilde Devam Etti: “Adab-I Muaşeret Hayatımızın Her Noktasında Gerekli Ve Önemli. Sosyal Hayatımızdaki Nezaket Ne İse Sosyal Medyadaki Nezaketin De Aynı Olması Lazım. Karşılıklı İletişimde Karşınızdakinin Mimiğine, İletişim Metoduna, Tarzına, Eli Cebinde Mi Yoksa Eliyle Saçıyla Mı Oynuyor, Eli Belinde Mi Dinliyor Diye Bakıyorsunuz, Buradan Bir Algı Oluşturuyorsunuz. Sosyal Medyada Bunu Anlayamıyorsunuz. Mesajın İçeriğine Bakarak Karşı Tarafı Anlamaya Çalışıyorsunuz. Fikri Anlamak, Anlamaya Çalışmak, Yazdığınızı Okuyup Okumadığını Anladıktan Sonra Yazmaya Değip Değmediğini Anlarsınız.

Her İnsanda Olduğu Gibi Sosyal Medya Veya Teknolojik Bir Ürün Kullanıyorsanız Onun Da Bir Ahlaki Değerleri, Kendine Yüklenen Bir Sistemi Olmalı. Sosyal Medyada Her Duyduğunuza İnanmayın, Her Duyduğunuz Fikri De Emin Değilseniz Yüzde 100 De Reddetmeyin. Yüzde 100 Yanlışlığına Emin Olmadığınız Hiçbir Fikri Veya Düşünceyi De Reddetmemek Lazım. Dezenformasyon, Şu Anda Dünya Gündeminde 1 Numara. Güvendiğiniz, Doğruluğuna Emin Olduğunuz Kaynaklara İnanın.

İNSAN SOSYAL MEDYADA KARANLIK YÖNÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYOR

Her İnsanın Karanlık Bir Yönü Vardır. Her İnsanın Dünyasında Hiç Kimsenin Bilmediği Karanlık Bir Yönü Vardır. Sosyal Medyada Da “Nasıl Olsa Karşımda Kimse Yok” Diyerek Biraz O Karanlık Yönünü Ortaya Çıkarıyor. Dolayısıyla Medeniyet Veya Ahlaki Süzgeçten Geçirirken De Normal İlişkilerindekini Değil Karanlık Yönündekini Çok Fazla Dışarıya Vuruyor. Bu Sefer Elekten Daha Kaba İfadeler Ortaya Çıkıyor. Bir İnsanın Ahlaki Değerleri, İnançları, Kişiliği, Görüşü, Bakışı, Bilgisi, Birikimi, Kabiliyeti Bunu Etkiler”

16 YILDA 3 ÜNİVERSİTE MEZUNİYETİNDEN DAHA FAZLA BİLGİ EDİNDİM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Söyleşide Gençlerin Sorularını Da Yanıtladı. Başkan Yazıcı, Bir Soru Üzerine “Ben Siyasetle Uğraşmaya Çalışıyorum, Siyasetçi Değilim. Siyasette Ön Plana Çıkmak Ve Siyasette Görev Almaya Başlamak, Siyasetle Artık Uğraşmaya Ve İnsanlar Adına Görev Almaya Başlamak Demektir. Bunu Siyasetçi Diye Tanımlamayın. 30 Yaşında Aktif Siyasete Girdim. 16 Yılda 3 Üniversite Mezuniyetinden Daha Fazla Bilgi Edindim.” Cevabını Verdi.

Sosyal Medya Gündemine Sıkça Yer Alan “Fake News (Yalan Haber)” Konusu İçin Galat-I Meşru Karşılığını Ortaya Koyan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bir Soru Üzerine Cemil Meriç’in Sosyoloji Notları Ve Necip Fazıl Kısakürek’in Batı Tefekkürü Ve İslam Tasavvufu Eserlerini Tekrar Tekrar Okuduğunu Belirterek “Fikir Kitapları Okumadan Kendinizi Geliştiremezsiniz” Mesajı Verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KADINLARIN GÖNÜLLERİNİ TUZLA HALKININ YARARINA BİRLEŞTİRİYORUZ

HIZLI YORUM YAP