DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • ERDOĞAN: TÜRKİYE’YE OLAN HUSUMETLERİNDEN DOLAYI DÜNYANIN DENGELERİNİ ALT ÜST ETMEYE KALKANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYOR

ERDOĞAN: TÜRKİYE’YE OLAN HUSUMETLERİNDEN DOLAYI DÜNYANIN DENGELERİNİ ALT ÜST ETMEYE KALKANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sırf Türkiye’ye Olan Husumetlerinden Dolayı Dünyanın Dengelerini Alt Üst Etmeye Kalkanlar Kendi Sonlarını Hazırlıyor. Bir Avuç Muhterisin, Siyasi ve Ekonomik Kazanç İçin Ülkelerini Felakete Sürüklemelerini İstemeyiz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın Ardından Millete Seslendi.

“VAKA VE HASTA SAYILARINDA YAŞANAN ARTIŞ HEPİMİZİ ÜZÜYOR”

Erdoğan, Koronavirüs Salgınının Tüm Dünyada Tesirini Artırarak Hissettirdiğini, Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Avrupa Bölgesinde Salgının Yeniden Tırmanışa Geçtiğini Söyledi.

Türkiye’nin Salgınla Mücadelesini Elindeki Tüm İmkanlarla ve Kararlılıkla Sürdürdüğüne İşaret Eden Erdoğan, “Son Dönemde Vaka ve Hasta Sayılarında Yaşanan Artış Hiç Şüphesiz Hepimizi Üzüyor. Bu Virüsün Henüz Tedavisi Bulunamadığı İçin Salgına Karşı Elimizdeki En Etkili Tedbir ‘Tamam’ Diye İfade Ettiğimiz Temizlik, Maske ve Mesafe Üçlüsüdür. Milletimizi Bir Kez Daha Temizliğe Dikkat Etme, Maske Kullanımı ve Fiziki Mesafe Hususlarına Riayete Davet Ediyorum.” Diye Konuştu.

Salgına Maruz Kalan Vatandaşların Sağlık Görevlilerinin Kendilerine Tarif Ettiği Şekilde Davranmalarının Hayati Öneme Sahip Olduğunu Vurgulayan Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Virüs Taşıdığını Bildiği Halde Evinde İzole Halde Kalmak Yerine Sokağa Çıkan, İşine Giden, Diğer İnsanlarla Bir Araya Gelen Herkes Hem Yasal Olarak Suç İşlemekte Hem de Büyük Bir Vebal Altına Girmektedir. Bu Tedbirleri Vatandaşımızın Günlük Hayatını Zora Sokmak İçin Alıyor Değiliz Tam Tersine Bu Tedbirlerin Amacı En Başta Virüs Taşıyan Vatandaşımız Olmak Üzere Tüm İnsanlarımızın Sağlığını Korumaktır. Tedbirlere Uymadığı İçin Virüsü Bilinen veya Bilinmeyen Kronik Rahatsızlığı Bulunan Yakınına veya Herhangi Birine Bulaştırıp Ölümüne Sebep Olacak Kişinin Vicdan Yükünü Düşünmek Bile İstemiyorum. Tedbir Bizden Takdir Allah’tandır, Hiçbir Tedbir Almadan Takdire Teslim Olmak Dinimizle de Kültürümüzle de İnsanlıkla da Bağdaşmayan Bir Cehalettir. Bizim İnancımızda Tedbirsiz Tevekkül Olmaz.”

Salgının İlanihaye Devam Etmeyeceğini, Tarihteki Büyük Salgınların Ortalama 2 Yıl Sürdüğünün Bilindiğini Hatırlatan Erdoğan, “1 Yıla Yaklaşan Koronavirüs Salgını da Asya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya Kadar Dünyanın Tamamını Etkisi Altına Almıştır. Türkiye Salgının En Başından İtibaren Hem Tedbirler Hem Hastalara Verilen Hizmetler Bakımından Küresel Çapta Örnek Gösterilen Ülkeler Arasında Yer Almıştır. Bunun Gerisinde Geçtiğimiz 18 Yılda Hastane Binasından Yatak Sayısına, Teşhis ve Tedavi Cihazlarından İnsan Gücüne Kadar Sağlık Sisteminin Her Alanında Gerçekleştirdiğimiz Büyük Dönüşüm Vardır.” İfadesini Kullandı.

“KENDİ AŞIMIZI ÜRETME YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”

İlçelerden Büyükşehirlere Kadar Türkiye’nin Her Köşesine Ulaşan Yatırımların Önemini Salgın Döneminde Çok Daha İyi Anladıklarını Dile Getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehir Hastaneleri Başta Olmak Üzere Ülkemize Kazandırdığımız Yüksek Kapasiteli Sağlık Kurumları Sayesinde Krizi Rahatlıkla Yönettik. Aşı Çalışmalarında Dünyadaki Gelişmeleri Yakından Takip Etmenin Yanında Kendi Aşımızı Üretme Yolunda Hızla İlerliyoruz. Halen Süren 8 Aşı Geliştirme Çalışmasından 2’sinde Hayvan Deneyleri Başarıyla Tamamlandı. Özel Sektöre Ait Bir Firmanın Altyapısı Aşının Üretimine Uygun Hale Getiriliyor. İnşallah Önümüzdeki Yılın İlk Aylarında Bu Aşıları Milletimizin Hizmetine Sunmayı Planlıyoruz. Salgınla İlgili Her Konu Gibi Bu Süreci de Yakından Takip Ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Bu Krizin Üstesinden Ancak Hem Devletin Hem Vatandaşın Üzerine Düşeni Yapması Halinde Gelebiliriz.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devletin Her Bakımdan Güçlü Olduğunu Vurgulayarak, “Vatandaşlarımız Bireysel Sorumluluklarını Yerine Getirdikleri Müddetçe Allah’ın İzniyle Bu İşin Üstesinden Rahatlıkla Kalkarız.” Dedi.

Başta Sağlık Çalışanları Olmak Üzere Fedakarca Görev Yapan İnsanların Hakkını Ancak Sorumlu Davranarak Ödeyebileceklerine İşaret Eden Erdoğan, Tarih Boyunca Nice Büyük Mücadeleleri Zaferle Neticelendiren Milletin Bu Sağlık Krizini de Yeneceğine Tüm Kalbiyle İnandığını Dile Getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bu Çerçevede Şu Hususları Kamuoyumuzla Paylaşmak İstiyorum; Maske ve Mekan Denetimlerinde Uygulanan Cezaların Bazı Kamu Kurumlarında Yapacak İşlemler Öncesi Ödenmiş Olması Mecburi Hale Getirilecektir. İl Hıfzıssıhha Kurulları Gerektiğinde Özel Tedbirler Alıp Bunları Kararlılıkla Uygulayabilecektir. Kafe ve Restoranların Denetimi Sıklaştırılacaktır. İzolasyonda Olan Kişilerin Kurallara Uyup Uymadıkları Daha Yakından Takip Edilecektir. Çeşitli Ülkeler Tarafından Geliştirilen ve Son Aşamaya Gelen Aşıların Türkiye’deki Çalışmaları Yakından Takip Edilmektedir. İl Bazında 65 Yaş Üstü Vatandaşlarımızın Ulaşım Saatlerinde Sınırlama Yapılabilecektir. Yerli Aşıda da İnsan Üzerinde Deneme Çalışmaları Önümüzdeki Aylarda Başlayacaktır.”

DEPREM KONUTLARI

Tabii Afetler Sonrası Millete Verdikleri Sözleri Birer Birer Yerine Getirdiklerine İşaret Eden Erdoğan, Elazığ ve Malatya Depremlerinin Ardından Başlanan Konut İnşaatlarının Son Aşamasına Geldiğini Hatırlattı.

Erdoğan, Salonda Bulunan Ekrana Görselleri Yansıtılan Konutların Kısa Bir Süre Sonra Kendisinin De Katılacağı Törenle Sahiplerine Teslim Edileceğini İfade Ederek, Şunları Kaydetti:

“Bugünkü Toplantımızda Vatandaşlarımızın Bu Konutlar İçin Ödeyeceği Bedelleri de Tespit Ettik. Buna Göre Her 2 İlde de 2+1 Konutlar Şerefiye Bedellerine Göre 510 İle 725 Lira Arasında Aylık Ödeme İle Vatandaşlarımıza Teslim Edilecektir. Aynı Şekilde 3+1 Konutlar İçin de 730 Lira İle 995 Lira Arasında Bir Bedel Belirlenmiştir. Köy Evlerinde İse Ahırsız Olanlarda 790 Lira, Ahırlı Olanlarda 905 Lira Aylık Ödeme Yapılacaktır. Ödemeler 20 Yıl Vadeyle ve Faizsiz Olarak Gerçekleştirilecektir. Konut İnşaatlarının Tamamında Altyapı, Proje ve Diğer Pek Çok Yatırım Hükümetimiz Tarafından Bedelsiz Olarak Yapılmıştır. Ayrıca Maliyetlerden Ortalama Yüzde 40 Düzeyinde de İndirime Gidilmiştir. Bu Konutların Elazığ ve Malatya’daki Vatandaşlarımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum.”

“DİPLOMASİ MASASINA YAKLAŞMAYA BAŞLADILAR”

Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi Yok Sayıp Israrla Kendi Tezlerini, Haritalarını Kabul Ettirmeye Çalışanlar Diplomasi Masasına Yaklaşmaya Başladı. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin Ayak Sesleri Daha Yüksek Tonda Duyulmaya Başladıkça Ülkemize Müstemleke Gözüyle Bakanların Telaşları da Artıyor.” Dedi.

“EKONOMİMİZ GÜÇLÜ YÜKSELİŞ MESAJLARI VERİYOR”

Ekonomide Gelişmelere İlişkin Değerlendirmede Bulunan Erdoğan, “Ekonomimiz, İkinci Çeyrekteki Kısmi Küçülmenin Ardından Üçüncü Çeyrek İçin Çok Güçlü Yükseliş Mesajları Veriyor.” Diye Konuştu.

“BU MİLLET HEDEFLERİNE DOĞRU YÜRÜMEKTEDİR”

Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bu Millet Kükremiş Bir Sel Gibi Zincirlerini Kırmış, Önüne Çekilen Setleri Çiğnemiş, Dağları Aşmış, Enginleri Kucaklamış Şekilde Hedeflerine Doğru Yürümektedir. Her Kim Bu Yürüyüşte Yanımızda Olursa Yol Arkadaşlığımızı Yaparsa Gerektiğinde Ekmeğimizi Bölüşeceğimiz, Yoluna Canımızı Ortaya Koyacağımız Dostumuzdur, Kardeşimizdir. Buna Karşılık Bize Pusu Kuran, Husumet Sergileyen Hele Hele Saldıran Hiç Kimseyi De Unutmayacağımızın Bilinmesini İsterim.

Sırf Türkiye’ye Olan Husumetlerinden Dolayı Bölgemizin ve Dünyanın Dengelerini Alt Üst Etmeye Kalkanlar Kendi Sonlarını Elleriyle Hazırlıyor. Gerilimden ve Husumetten Beslenen Bir Avuç Muhterisin, Siyasi ve Ekonomik Kazanç İçin Ülkelerini Felakete Sürüklemelerini İstemeyiz. Biz Kimsenin Hakkına, Hukukuna, Onuruna El Uzatmıyoruz. Sadece Kendi Hakkımıza, Hukukumuza, Kazanımlarımıza Saygı Gösterilmesini İstiyoruz.”

“BM SALGINLA MÜCADELEDE VARLIK ORTAYA KOYAMADI”

Erdoğan, “Pek Çok İnsani Krizde Riyakarlığını, Çıkarcılığını İspat Eden Ülkelerin Dünyaya Hak ve Adalet Dağıtamayacağını Bir Kez Daha Tekrar Ediyoruz. Birleşmiş Milletler, Salgın Sürecinde Bir Kez Daha Sınıfta Kaldı. Salgının Varlığını Dahi Ancak Haftalar Sonra Kabul Eden Birleşmiş Milletler, Salgınla Mücadele İçin Gereken Tedbirlerin Alınması, İhtiyaçların Karşılanması Konusunda da Hiçbir Varlık Ortaya Koyamadı.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 1743 KİŞİYE KOVİD-19 TANISI KONULDU, 68 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP