DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

EĞİTİM KENTİ TUZLA’DA ÖĞRENCİLERDEN UZAYIN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK

Uzay Haftası Kapsamında Öğrenciler Uzayın Derinliklerine Yolculuk Yaptı. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) ve Bilgi Evi’ne Kayıtlı Öğrenciler, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Bulunan Gözlemevi’nde Uzay Hakkında Bilgiler Alarak Teleskop İle Jüpiter’i Gözlemledi. Düzenlenen Etkinlikten Mutlu Olan Gençler, “Şelale Eğitim Parkı’nda Bulunan Uzay Gözlemevi’nde Gerçekten Çok Bilgi Var. Burada Çok Güzel İmkânlar Var” Dedi.

Tuzla’da, 4-10 Ekim Tarihleri Arasında Kutlanan Uzay Haftası Kapsamında Özel Bir Etkinlik Düzenledi. İstanbul’un En Fonksiyonel Parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Bulunan Gözlemevi (Planetaryum)’nde TUZGEM ve Bilgi Evi Öğrencilerine Uzay Eğitimi Verildi. Verilen Eğitim Kapsamında Öğrenciler, Önce Uzay Hakkında Film İzleyerek Bilgiler Aldı. Etkinliğe Katılanlar Daha Sonra Sergi Alanında, TUZGEM ve Bilgi Evi’nde Resim Dersleri Alan Öğrencilerin Hazırladığı Uzay Resimlerini İnceledi. Uzay Meraklısı Öğrenciler Programın Sonunda Gözlemevi’nin Üst Katında Bulunan Teleskop İle Jüpiter’i Gözlemlediler. Programda Öğrenciler Hem Uzay Hakkında Bilgiler Aldılar Hem de Teleskop İle Gökyüzü’nün Gizemli Dünyasını Keşfettiler.

“BURADA ÇOK GÜZEL İMKANLAR VAR”

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı Gözlemevi’nde Çok Güzel İmkânlar Olduğunu Belirten Hakan Üstün,” Üniversiteye Hazırlanıyorum. Uzay Haftası Kapsamında Şelale Eğitim Parkı’nda Bulunan Gözlemevine Ziyarete Geldik. Burada Güneş Sistemi ve Gezegenler İle Alakalı Gerçekten Çok Bilgi Var. Burada Çok Güzel İmkanlar Var. Uzaya Olan Merakım Çok Fazla. Uzay’da Yalnız Kalma Düşüncesi Bile Bana Ters Kalıyor. O Kadar Büyük ve Sonsuz Büyüklükte Olduğu İçin Çok Garibime Kaçıyor. Bu Yüzden Uzay Beni Daha Çok İçine Çekiyor.” Dedi.

“FİZİK BİLİMİNE ÇOK İLGİLİYİM”

Fizik Bilimine Çok İlgili Olduğunu Belirten Ceyda Turan, ”Fizik Bilimine Çok İlgiliyim. İleride Astronomi İle İlgili İşler Yapmayı Düşünüyorum. Güneş Sisteminde En Çok Venüs’ü Seviyorum. Çünkü Geçenlerde Venüs’te Fosfin Gazı Bulundu. ve Orada Canlı Yaşamı Olabilir. Daha Sonra Mars’ı Seviyorum. Orada İleride Koloni Kurulabileceğini Söylüyorlar. Belki de Orada Yaşam Kurulabilir” Dedi. Ezgi Kılıç İse,” Uzay Haftası Kapsamında Gözlemevine Geldik. Teleskop İle Uzay Gözlemi Yapacağız” Dedi.

ÖĞRETMENİM SORU SORDUĞUNDA CEVAP VEREBİLECEĞİM”

Gözlemevi’nde Aldığı Eğitim Sonucunda Artık Öğretmeninin Sorduğu Sorulara Cevap Verebileceğini Belirten 11 Yaşındaki Mihcan Koçyiğit,” Buraya İçmeler Bilgi Evi’nden Geldim. 11 Yaşındayım. Şuan 7’inci Sınıfta Olduğum İçin Bu Konulara Fen Bilimleri Dersinde Ağırlık Veriyoruz. Çok İhtiyacım Vardı. Derslere Odaklanamıyordum. Buraya Geldim Bilgiler Topladım. Öğretmenim Bir Soru Sorduğu Zaman Hemen Cevap Verebileceğim. Uzay Benim İçin Güneş’i, Ay’ı ve Yıldızları Anlatıyor. Oraya Çıkmak Çok İstiyorum. Astronot Olmak İsterim. Anlatılanlardan En İlginç Bulduğum Astronotların Geçtiği Deneyler Oldu. Çok Zorlu Deneyler. Soğuk, Sıcak ve Elektrik Testlerinden Geçiyorlar. Çok Zorlu Bir Meslek Ama Yine de Yapacağım” Dedi.

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı İçerisinde Bulunan Bilim, Kültür ve Spor Üniteleri, Hem Tuzla İlçesinde Bulunan Öğrencilere, Hem de İlçe Dışarısında Bulunan Öğrencilere Hizmet Vermeye Devam Ediyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE İNOVATİF ÇÖZÜM

HIZLI YORUM YAP