DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

E-DEVLET’TE YENİ DÖNEM! ABONELİK İŞLEMLERİ ARTIK BİR TIKLA BİTECEK

50 Milyon Kullanıcıya Ulaşan Türkiye’deki Dijital Dönüşümün Resmi Kapısı E-Devlet, Firmaların İstekleri Nedeniyle Adeta Çileye Dönüşen Abonelik Fesih İşlemlerinde Vatandaşlara Nefes Aldırdı.

Elektrik, Su, Doğalgaz Aboneliklerinin Fesih İşlemlerinin Yapıldığı E-Devlet’ten Resmi Gazetede Yayınlanan Kararla Televizyon, İnternet Sim Kartı, Uydu Gibi Hizmetlerin İptali de Yapılabilecek. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Uygulamayla 160 Milyon Abonenin Firmaların Yorucu İsteklerinden Kurtularak Sürpriz Faturalarla Karşı Karşıya Kalmayacağını Söyledi.

Her Geçen Gün İçeriğini ve Kalitesini Geliştiren Türkiye’nin Sanal Dünyadaki Resmi Kapısı E-Devlet, 50 Milyon Kullanıcı Sayısını Geride Bıraktı. 5 Binden Fazla Elektronik Hizmetin Kullanıcılara Sunulduğunu Sistemde Günlük Ortalama, 12 Milyon 431 Bin İşlem Yapılıyor. SGK Hizmet Dökümü, Adli Sicil Kaydı, Dava Dosyası, Vergi Borcu, Kısa Çalışma Ödeneği, Tapu Bilgileri ve Araç Ceza Sorgulama İle Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu Gibi Binlerce Hizmetle Vatandaşın Hayatını Kolaylaştıran E-Devlet Kapısı, Vatandaşlara Birçok Güçlük Çıkartan Abonelik Fesih İşlemlerini de Bir Tıkla Sonlandırılmaya İmkân Sağlıyor. Elektrik, Doğal Gaz, Su Abonelik ve Fesih Başvurusu İle Mobil Hat Abonelik Başvurularının E-Devlet Kapısı’ndan Sunulmaya Başlanmasıyla 360 Milyon Lira Tasarruf Sağlandı.

BİR TIKLA ABONELİK İPTALİ

2 Ekim’de Resmi Gazete’de Yayınlanan Karara Göre, Elektrik, Doğalgaz ve Su Aboneliklerinden Sonra Televizyon, İnternet, Telefon Gibi Abonelik Sözleşmelerinin İptali İçin İstenen Faks, İmzalı Dilekçe ve Kimlik İbrazı Dönemi de Artık Sona Erecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) Tarafından Gerekli Çalışmalar Tamamlandıktan Sonra Bu İşlemlerde E-Devlet Üzerinden Yapılacak.

“ABONELİK İPTALİNDE FİRMALAR GÜÇLÜK ÇIKARTIYORDU”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Tüketicilerin Abonelik Sözleşmelerini Fesih Etmek İçin Büyük Uğraşlar Verdiğini Belirterek “Televizyon ve Cep Telefonu Aboneliğinde Abone Olmak Çok Kolay Ancak Abonelikten Çıkmak Daha Zor. Hizmet Sağlayıcılar, Abonelikten Çıkmak İsteyen Vatandaşa Birçok Güçlük Öne Sürüyordu. Islak İmza, Kimlik İbrazı, Fesih Dilekçesi Gibi Birçok İstek Sonrasında Değerlendirme Yapılacağını Söyleyerek İşi Tabir Yerindeyse Yokuşa Sürüyordu. Bu İşlemlerle Uğraşmak İstemeyen Birçok Vatandaşta Aylar Ya da Yıllar Sonra Karşısına Çıkan Faturaları Ödemek Zorunda Kalıyordu. E-Devlet Üzerinden Abonelik Fesih İşlemlerinin Yapılması Vatandaşları Büyük Bir Sorundan Kurtaracak” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KANUNİ SONDAJ GEMİSİNDEN YAVUZ’A SELAM

HIZLI YORUM YAP