DOLAR

32,5137$% 0

EURO

34,6600% -0.14

GRAM ALTIN

2.432,14%-2,69

ÇEYREK ALTIN

4.129,00%-3,20

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161792฿%3.17083

ETHEREUM

103793Ξ%1.74851

a

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN İSVEÇLİ MEVKİDAŞINA İNSAN HAKLARI DERSİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Siz de Bir Annesiniz, Sizden Rica Ediyorum Diyarbakır’da 1 Yıldır Çocuklarını Bekleyen Annelere Bir Gidin, Konuşun. Neden Hep Kürt Deyince PKK’lıları, YPG’lileri, SDG’lileri Destekliyorsunuz.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli Mevkidaşı Ann Linde’nin Terör Örgütleri İle İlgili İfadelerine Tepki Göstererek “Siz de Bir Annesiniz, Sizden Rica Ediyorum Diyarbakır’da 1 Yıldır Çocuklarını Bekleyen Annelere Bir Gidin, Konuşun. Onlar da Kürt Kadını. Neden Hep Kürt Deyince PKK’lıları, YPG’lileri, SDG’lileri Destekliyorsunuz. Diğer Kürtlerin Ne Günahı Var?” Dedi.

Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde İle Bakanlıkta Yaptığı Görüşmenin Ardından Düzenlenen Ortak Basın Toplantısında Konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Linde’nin “Türkiye’yi Suriye’den Çekilmesi İçin Uyarıyoruz.” Sözüne Yanıt Vererek “Diplomaside Böyle Bir Kelime Kullanılmaz, Tepeden Bakmacı Bir Yaklaşımdır ve Doğru Bir Yaklaşım Değildir. Çağırıyoruz Diyebilirsiniz. Ben Şimdi Sormak İstiyorum Siz Kimden Aldığınız Yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den Çekilmesini İstiyor Ya da Türkiye’yi Uyarıyorsunuz? Suriye’deki Rejim İsveç’e Ya da AB’ye Öyle Bir Yetki Mi Verdi?” Dedi.

Türkiye’nin Suriye ve İdlib’le İlgili Tüm Toplantılarda Suriye’nin Toprak ve Sınır Bütünlüğünü Savunduğunu Söyleyen Çavuşoğlu, “Biz Suriye’yi Bölmek İstemiyoruz Ama Siz Suriye’yi Bölmek İsteyen PKK’lılara Destek Olmak İçin Türkiye’ye Çekil Diyorsunuz. Uluslararası Hukukta Bu Var Mı? Peki İdlib’den de Çekil Diyor Musunuz Türkiye’ye veya DEAŞ’tan Temizlediğimiz Bölgelerden Çekil Diyor Musunuz? Hayır. Neden? Çünkü İdlib’den Çekilirsek 3 Milyon Mülteci Daha Türkiye’ye Gelecek, Oradan da Avrupa Ülkelerine Gidecek. Peki Nereden Çekilmemiz Lazım? PKK’dan Temizlediğimiz Alanlardan Türkiye Çekilmesi Lazım.” İfadelerini Kullandı.

Kürtlerle Teröristlerin Ayrıldığı Zaman Tarafların İş Birliği Yapabileceğine İşaret Eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin İsveç’i İnsani Konularda Duyarlılığı Nedeniyle Takdir Ettiğini Belirtti.

Çavuşoğlu, Linde’nin Kıbrıs Konusundaki Açıklamalarına da Yanıt Vererek “Kıbrıs’ın Egemen Hakkı Diyorsunuz Peki Kıbrıs Türklerinin Haklarından Niye Bahsetmiyorsunuz? İsveç Olarak İskandinav Ülkeleri Olarak Hep Uluslararası Hukuktan, İnsan Haklarından Bahsediyorsunuz Peki Kıbrıs Türklerinin Hakları Ne Olacak? Hidrokarbon Kaynakları Üzerinde Onları Hakkı Yok Mu? Neden Hakça Paylaşıma Vurgu Yapmıyorsunuz?” Diye Sordu.

“DEMOKRASİDE, İNSAN HAKLARINDA, ÖZGÜRLÜKLERDE VE ULUSLARARASI HUKUKTA ÜYE VEYA ÜYE OLMAYAN DİYE BİR AYRIM YOK”

İsveç’in Bunu Yapmamasına Sebep Olarak AB İçindeki Dayanışma Anlayışını Gösteren Çavuşoğlu, “Dayanışma Doğru Olan Bir Yerde Güzel, Faydalı Ama Haksız Olan Yerde Dayanışma İnsanı Kör Eder, AB’yi de Kör Eder ve Adaletten Uzaklaştırır. Haksız Yerde Dayanışma İçinde Olmayalım. Ne Olursa Olsun Rum Kesimi ve Yunanistan’ın Her Yaptığı veya Her Talebi Haklıdır Anlayışı Doğru Değil.” Diye Konuştu.

Göçmenler Konusunda Hassas Olan İsveç’in Yunanistan’ın Ege’de ve Sınırlarında Suriyeli Göçmenlere Karşı Yaptığı Bot Batırma ve Geri İttirme Girişimlerini Eleştirmediğini Söyleyen Çavuşoğlu, “Onlar İnsan Değil Mi? Yunanistan Avrupa’ya Göçmen Gelmesini Engelliyor, Yunanistan AB Üyesi, Dayanışma Ruhu Var O Yüzden Eleştirilemez. Bizim de İtirazımız Bu Çifte Standarda. Lütfen Bunlardan Kurtulun. Yani Demokraside, İnsan Haklarında, Özgürlüklerde ve Uluslararası Hukukta Üye veya Üye Olmayan Diye Bir Ayrım Yok.” İfadelerini Kullandı.

“SDG, PYD, YPG, PKK AYRIMI YOK, SİZ ÖYLE GÖRMEK İSTİYORSUNUZ”

Linde’nin PKK Dışındaki SDG Çatısı Altındaki Diğer Terör Örgütlerinin Bu Şekilde Tanımlanmadığı İfadelerine de Yanıt Veren Çavuşoğlu, “İçeride de Dosyalarda Verdim, Yine Bilgiler Vereceğiz SDG, PYD, YPG, PKK Hiçbir Ayrım Yok, Siz Öyle Görmek İstiyorsunuz. Hiçbir Farkı Yok. Siz Ofis Açtırdınız, Ofisin Başına Gelen Adamla İlgili Kara Para Aklama Soruşturması Başlatıldı. Bunlar Terörist. Bunların Hiçbir Farkı Yok.” Dedi,

İsveç’in Suriyeli Arami, Azuriler Gibi Hıristiyan Azınlıkları Dinlemesi ve PKK, YPG Ve SDG’nin Onlara Neler Yaptığını Öğrenmesi Gerektiğini Belirten Çavuşoğlu, “Suriyeli Diğer Kürtleri Dinleyin, Türkiye’deki Geri Dönemeyen Suriyeli Kürtler Dinleyin, Onlara Ulaşamazsanız Aynı Şekilde Avrupa’daki Suriyeli Kürtleri Dinleyin. Suriye Ulusal Kürt Konseyini Dinleyin, PKK Dışında Birçok Kürt Kuruluşları, Dernekler Var, Kapatılan Siyasi Partiler Var, Öldürülenler Var, Hapse Atılan Kürtler Var. Şimdi PKK’lılar Kürt Oluyor da Onlar Ne Oluyor?” Diye Sordu.

Çocukları Zorla Kaçırılan Kürt Ailelerin Diyarbakır’daki Eylemini de Hatırlatan Çavuşoğlu, “Siz de Bir Annesiniz, Sizden Rica Ediyorum Diyarbakır’da 1 Yıldır Çocuklarını Bekleyen Annelere Bir Gidin, Konuşun. Onlar da Kürt Kadını. Neden Hep Kürt Deyince PKK’lıları, YPG’lileri, SDG’lileri Destekliyorsunuz. Diğer Kürtlerin Ne Günahı Var? Onlar Haksızlığa Uğruyor, Onlara da Destek Verelim. Onları da Dinleyelim Anlatsın Size PKK Nasıl Bir Terör Örgütü.” İfadelerini Kullandı.

Çavuşoğlu Türkiye’ye Tepeden Bakıldığını İfade Ederek “Türkiye Böyle Uluslararası Hukuk, İnsan Hakları Ders Vermeye Çalışıyorsunuz Biraz da Tepeden Bakmayla ‘Uyarmak’ Kelimesini Kullanarak Ama Bizim de Verecek Cevaplarımız Var.” Dedi.

Bakan Çavuşoğlu “Herkes Düşüncesini Söyleyebilir Ama Özgürlük Konusunda Çifte Standardımız Yok. Yani İsveç Gibi Avrupa Ülkelerinde DEAŞ Mensubu İfadesini Özgürce Söyleyemez Bir Kere Teröristtir Ama PKK’lı Olduğu Zaman FETÖ’cü Olduğu Zaman Söyler. Bunun Özgürlük İfadesiyle İlgisi Yok Sadece Batı İçindeki Çifte Standart İçin Güzel Bir Örnektir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

“BU FAALİYETLERİN HİÇBİRİSİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜYLE BAĞDAŞMAZ”

Türkiye’nin İsveç İle Köklü İlişkileri Olduğunu Kaydeden Çavuşoğlu, Bu Ziyaret Vesilesiyle İsveç’in Yurt Dışındaki En Eski Devlet Mülkünün İstanbul Başkonsolosluğu Olduğunu Öğrendiğini Söyledi.

Çavuşoğlu, İsveç’te Yaşayan 115 Bini Aşkın Türk Vatandaşının Olduğunu ve Bunun İki Ülke Arasında Önemli Bir Köprü ve Bağ Oluşturduğunu Belirterek “Buradaki Vatandaşlarımızın Çoğu Konya Kulu’dan. Kulu’da Olof Palme Parkı ve Bulvarı Var. Geçmişte Bazı İsveçli Siyasetçiler Kampanya Çalışmalarının Bir Kısmını Yürütmek İçin Buraya da Gelmişlerdir.” İfadesini Kullandı.

Linde İle Görüşmelerinde İki Ülke Arasındaki İlişkilerin Yanı Sıra Yukarı Karabağ ve Suriye Gibi Bölgesel Konuları da Görüştüklerini Aktaran Çavuşoğlu, “Elbette Görüş Birliği İçinde Olduğumuz Konular Var, Hemfikir Olmadığımız Konular da Var. Örneğin Terörle Mücadele Konusunda İsveç’ten Daha Somut Destek, İş Birliği Bekliyoruz.” Diye Konuştu.

Çavuşoğlu, Özellikle PKK Terör Örgütü Üyelerinin İsveç’te Propaganda, PKK’yı Desteklemeyen Kürt Kökenli Vatandaşlara Yönelik Saldırılar ve Gönüllü Ya da Zorla Para Toplama Dahil Birçok Faaliyette Bulunduklarını Belirterek “Bu Faaliyetlerin Hiçbirisi İfade Özgürlüğüyle Bağdaşmaz. Terörizmin Finansmanı Dahil Uluslararası Hukukun da Yasakladığı Faaliyetlerdir. Bu Konuda İsveç’ten Daha İyi İş Birliği Bekliyoruz. Ayrıca FETÖ Mensuplarına da Kucak Açmalarını Tabii ki İstemeyiz. Birçok FETÖ Mensubu İsveç’te Sığınma Talebinde Bulundu ve Bunların Çoğu da Karşılandı.” İfadesini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TERÖRİSTLERİN HESABA ÇEKİLMESİ EN ACİL HUKUK İHTİYACIDIR

HIZLI YORUM YAP