DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’NİN OLMADIĞI HİÇBİR ANLAŞMA GEÇERLİ DEĞİL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Biz, Doğu Akdeniz’de Herkesle İş Birliğine Varız. Türkiye’nin Olmadığı Hiçbir Anlaşma Geçerli Değildir, Türkiye’nin Olmadığı Hiçbir İş Birliği de Sonuçta Netice Getirmez. Bunu Da Attığımız Adımlarla Gösterdik.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV’de Katıldığı Programda Gündemdeki Gelişmeleri Değerlendirdi.

ABD’de Siyahi Amerikalı George Floyd’un Polis Şiddeti Sonucu Hayatını Kaybetmesine İlişkin Çavuşoğlu, “Polisin Herhangi Bir İnsanı, Irkı, Dini, İnancı Ne Olursa Olsun Bu Şekilde Öldürmesi Kabul Edilemez.” İfadesini Kullandı.

Çavuşoğlu, ABD’de Varolan Irkçılığın Devam Ettiğini Belirterek, “Dolayısıyla Bu Cinayeti İşleyen Polisle İlgili De Herkesin Vicdanını Rahatlatacak Bir Şekilde Adaletin İşlemesi Gerekiyor.” Dedi.

Öte Yandan, Bu Cinayetin Vandalizme Dönüşmesinin De Doğru Olmadığını Ve Çok Tehlikeli Olduğunu Vurgulayan Çavuşoğlu, “Kim Olursa Olsun, Sadece ABD Değil, Başka Bir Ülkede De Bu Şekilde Vandalizme Dönüşmesini Desteklemeyiz, Doğru Da Bulmayız. Bir An Önce İnşallah Sağduyu Hakim Olur. Buradan İtidal Çağrısında Bulunuyoruz.” Diye Konuştu.

“HAFTER HALEN SİYASİ ÇÖZÜME YANAŞMIYOR

Bakan Çavuşoğlu, Libya’daki Son Gelişmelere İlişkin Yaptığı Değerlendirmede, Ülkenin Doğusundaki Gayrimeşru Silahlı Güçlerin Lideri Halife Hafter’in Halen Siyasi Çözüme Yanaşmadığını Belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır Ve Fransa Gibi Ülkelerin Hafter’i Desteklediğini Kaydetti.

Hafter’in Son Zamanlarda Saldırganlığını Artırdığının Altını Çizen Çavuşoğlu, Bunu Gören Libya Başbakanı Fayiz Es-Serrac Hükümetinin, Karşı Atakla Hafter Tarafını Püskürtmeye Başladığını Ve Önemli Yerleri Ele Geçirdiğini Dile Getirdi.

Çavuşoğlu, “Trablus’tan Tunus’a Kadar Sahil Bandının Ele Geçirilmesi, Uluslararası Havaalanlarının Ele Geçirilmesi, Havadan Ve Karadan İlerleme Kaydedilmesi Esasen Gösteriyor Ki Hafter Bu Savaşı Kazanamaz.” İfadesini Kullandı.

“DOĞU AKDENİZ’DE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORSANIZ BİZE GELİN”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki Gelişmelere İlişkin, Türkiye’nin Buradaki Amacının Herkesle İş Birliği Yapmak Olduğunun Altını Çizerek, “Rum Kesimi İse Kıbrıs Etrafındaki Zenginliklerin Hakça Paylaşılmasıyla İlgili KKTC İle Bir Kere Anlaşması Lazım.” Diye Konuştu.

Çavuşoğlu, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Biz, Doğu Akdeniz’de Herkesle İş Birliğine Varız Ama Bugüne Kadar Yunanistan, Mısır, İsrail Gibi Bölgedeki Diğer Ülkeler Bizi Dışlayarak Kendi Aralarında İş Birliği Yapma Girişiminde Bulundu. Biz De Onlara Diyorduk Ki Türkiye’nin Olmadığı Hiçbir Anlaşma Geçerli Değildir, Türkiye’nin Olmadığı Hiçbir İş Birliği De Sonuçta Netice Getirmez. Bunu Da Attığımız Adımlarla Gösterdik. Oldu Bittiye İzin Yok. Doğu Akdeniz’de İş Birliği Yapmak İstiyorsanız Bize Gelin.”

“KUR’AN-I KERİM’İN NEREDE OKUNACAĞINI BİZ BAŞKA BİRİNE Mİ SORACAĞIZ?”

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan’ın, İstanbul’un Fethinin 567. Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında, Ayasofya’da Fetih Suresi Okunması Nedeniyle Verdiği Tepkiye İlişkin, “Türkiye Cumhuriyetinde Ezanın Ya Da Kur’an-I Kerim’in Nerede Okunacağını Biz Başka Birine Mi Soracağız?” İfadesini Kullandı.

Türkiye’ye Bu Konuda Akıl Verecek Son Ülkenin Yunanistan Olduğunu Vurgulayan Çavuşoğlu, Avrupa’da Camisi Olmayan Tek Başkentin Atina Olduğunun Altını Çizdi.

Bakan Çavuşoğlu, “Ayasofya, Türkiye Cumhuriyeti’nin Mülküdür ve Fethedilmiştir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AZERBAYCAN İLE VİZELERİ KALDIRAN ANLAŞMA ONAYLANDI

HIZLI YORUM YAP