DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN WİLDERS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Wilders hakkında hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders Hakkında, “Cumhurbaşkanına Hakaret” Suçundan Suç Duyurusunda Bulundu.

Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın Tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Yapılan Suç Duyurusunda, Wilders’in Erdoğan’ı Hedef Alan Sözleriyle Hakaret Suçunu İşlediği Belirtildi.

Dilekçede, Söz Konusu Suçun Cumhurbaşkanına Yönelik Olması Nedeniyle İlgili Yasa Gereği Türk Kanunlarının Geçerli Olacağı Hükmü Hatırlatıldı.

Anayasa’nın 104. Maddesi’ne Göre, Cumhurbaşkanının, Devletin Başı Sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni Ve Türk Milletinin Birliğini Temsil Ettiği Hatırlatılan Suç Duyurusu Dilekçesinde, Cumhurbaşkanının Bu İstisnai Konumunun, Onun Kişiliğinin Görev Ve Sıfatıyla Kaynaşmış Olarak Algılanmasını Beraberinde Getirdiği İfade Edildi. Bu Nedenle Makama Yönelmeyip Kişiliğine Karşı İşlenmiş De Olsa Cumhurbaşkanına Hakaret Suçunun Kişilere Karşı Suçlar İçinde Görünmemesi Gerektiği Vurgulandı.

Kanun Koyucunun Bu Kapsamda, Cumhurbaşkanına Hakaretin Devlete Karşı İşlenmiş Suçlar Arasında Düzenlemesini Uygun Gördüğü Aktarılan Dilekçede, “Bir Başka Anlatımla Suç Doğrudan Doğruya Cumhurbaşkanı Olan Kişiye İşlenmekteyse De Suçla Korunan Ve Bu Nedenle İhlal Edilen Değer Devletin Siyasal İktidar Yapısıdır.” Değerlendirmesi Yapıldı.

Söz Konusu Suça İlişkin Yüksek Mahkemenin İçtihatlarına Değinilen Dilekçede, Şüpheli Wilders’in Sosyal Medya Paylaşımlarının Düşünce Ve İfade Hürriyeti Çerçevesinde Değerlendirilmesinin Mümkün Olmadığının Altı Çizildi.

Bu Durumun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesince (AİHS) De Teyit Edildiği Vurgulanan Dilekçede, “İfade Özgürlüğü, Sınırsız Bir Hak Niteliği Taşımamakta Olup, Sözleşmenin 10. Maddesi’nin 2’nci Fıkrasında Belirtilen Amaçlarla Sınırlandırılabilecektir. Bu Durum, İfade Özgürlüğünün Mutlak Bir Hak Niteliğini Taşımadığını Ve Sayılan Durumların Varlığı Halinde Hakka Müdahale İmkanı Verdiğini Göstermektedir. Demokratik Toplumdaki Önemine Rağmen İfade Özgürlüğü Mutlak Nitelikte Olmayıp Bazı Sınırlandırmalara Tabiidir.” İfadelerine Yer Verildi.

Başkalarının Şöhret Ve Haklarının Korunması, Özel Hayata Saygı Hakkının Da İfade Özgürlüğünü Sınırlandırılmasında Meşru Amaçlardan Biri Olarak Hem AİHS Hem De Anayasa Tarafından Kabul Edildiği Aktarıldı.

Dilekçede, Şu İfadeler Kullanıldı:

“Şüpheli Wilders, Seçilmiş İlk Cumhurbaşkanımızı Hedef Alarak Yazdığı Yazıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza Karşı Onur, Şeref Ve Saygınlığını Rencide Edici İfadeler Kullanmış, Kişiliği, Saygınlığı Ve İtibarını Hedef Alarak Atılı Suçu Alenen İşlemiştir. Sosyal Medya Sitesi Aracılığıyla Bir Çok Kişiye Ulaştığı Açık Olduğundan Aleniyet Unsuru Gerçekleşmiş Olup Suçun Nitelikli Hali Ortaya Çıkmıştır. Bu Çerçevede Şüpheli Hakkında Atılı Suçtan Soruşturma Yapılarak Hakkında Kamu Davası Açılmasını Talep Ederiz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ SOKAKTA KURULMADI, SOKAĞA BIRAKILMAYACAK

HIZLI YORUM YAP