DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ KOROVİRÜS TEDBİR PAKETİNİ AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KOVİD 19 İLE MÜCADELEMİZİ MİLLETİMİZLE BİRLİKTE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir Musibetin Bizim Gücümüzden Büyük Olmadığı İnancıyla Covid-19 İle Mücadelemizi Milletimizle Birlikte Kararlılıkla Sürdürüyoruz.” Dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs Tedbirlerine İlişkin “Rehavete ve Paniğe Kapılmayacağız. Sağlam Bir Mücadele Yürütüyoruz. Devlet Olarak Her Türlü Tedbiri Alacağız” Dedi.

Başkan Erdoğan Koronavirüs Tedbirlerine İlişkin Açıklama Yaptı.

Başkan Erdoğan’ın Açıklamalarından Satır Başları;

Dünyanın Tamamını Etkisi Altına Alan COVİD-19 Hastalığı Giderek Yaklaşıyor ve Daha Çok Can Alıyor. Ölü Sayısının 27 Bine Yaklaştığı Bu Büyük Felaket Herkesle Birlikte Bizi de Etkilemiştir. Ülkemizde de Bugün İtibarıyla 5698 Toplam Vaka ve Maalesef 92 Can Kaybı Vardır.  Yoğun Bakımda Tedavi Gören Hasta Sayısı 42’si İyleşmiştir.

REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ

Rehavete Kapılmayacağız, Karşımızdaki Tehdit Çok Ciddidir. Paniğe Asla Kapılmayacağız, Çünkü Bu Tehdide Karşı Gerçekten Sağlam Bir Mücadele Yürütüyoruz. Her Bir Vatandaşımızın Bu Hastalığın Yol Açabileceği Vahim Sonuçların Farkında Olduğuna İnanıyorum. Devlet Olarak Tedbirlerimizi Alacağız Diğer Yandan Vatandaşlarımız Her Biri Tedbiri Alacaktır.

ÇOK FEDAKARLIK YAPMAMIZ LAZIM

İnsanlığın Karşı Karşıya Kaldığı Bu Krizin Üstesinden Gelebilmek İçin Daha Çok Fedakarlık Yapmamız Gereken Bir Döneme Girdik.

2 MİLYON AİLEYE DESTEK

Ülkemizde 2 Milyon Dar Gelirli Haneye Biner Lira Nakit Desteği Veriyoruz. Sanayicilerimizi ve İhracatçılarımızı Rahatlatacak Tedbirleri Hayata Geçirdik. Her Bir Fert Devletin Tüm İmkanlarıyla Yanında Olduğunu Biliyor. Bu Ülkede Kimsenin Aç Kalmasına, Açıkta Kalmasına Mağduriyetine, İstiskaline İzin Vermeyiz.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

Meclisimiz de Gereken Mevzuat Değişikliği Yaptı. İşsizlik Fonu’nu Güçlendirdik, Kredi Fonunu Güçlendirerek Esnaf ve Sanatkârımızı Destekliyoruz. En Düşük Emekli Maaşını 1500 Liraya Çıkartarak Bu Kesime Nefes Aldırdık. Emeklilerimize Bayram İkramiyesini Nisan Başına Çektik.

İlaç ve Gıda Konusunda Bir Sıkıntımız Yok.

YAŞLILARA YAPILAN SAYGISIZLIKLAR

Yaşlılarımızı Hastalıktan Korumak İçin Aldığımız Tedbirleri, Onlara Saygısızlığın Bahanesine Dönüştürenlere Müsaade Etmeyeceğiz.

YENİ TEDBİR PAKETİ

(YENİ TEDBİR PAKETİ 30 BÜYÜKŞEHİRDE UYGULANACAK)

1- ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLER BUNDAN BÖYLE VALİLİK İZNİNE BAĞLANMIŞTIR.

2 – KAMUDA OLDUĞU GİBİ ÖZEL SEKTÖRDE DE ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİLECEK.

3 – TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA SEYREK OTURMA DÜZENİ OLUŞTURULACAK.

4 – PİKNİK VE TÖREN YERLERİ HAFTA SONU KAPALI OLACAK.

5 – ASKERLERİMİZ 14 GÜN KARANTİNA KURALINA UYGUN ŞEKİLDE CELP VE TERHİS UYGULAMASINA TABİ TUTULACAK

6 – YURT DIŞI UÇUŞLAR TAMAMEN SONA ERDİ.

7 – TÜM İLLERİMİZDE PANDEMİ KURULLARI OLUŞTURULACAK ALINAN TEDBİRLERİN TAKİBİ YAPILACAK

Şimdi Asıl Önemli Olan Yere Geliyorum. Bu Tedbirlerin Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli Gibi Büyükşehirlerimiz Olmak Üzere 30 Büyükşehrin Tamamında Titizlikle Uygulanması Kararı Uygulamaya Geçmiştir. Bunların Dışındakileri Şimdilik Saymıyorum. Buralarda Titizlikle Uygulanmasına Geçilecektir.

Ev ve İş Yeri Dahil Her Ortamda Sosyal Mesafeye Dikkat Ederek Toplu Ulaşım Araçlarını Zorunlu Olmadıkça Kullanmayarak Alışveriş İhtiyacı Dışında Sokağa Çıkmayarak Temizliğimize Hassasiyet Göstererek Tedbirlerin Etkinliğini Artırmamız Şarttır.

Şayet Bu Tedbirlerin Daha İleri Noktalara Ulaşmasını İstemiyorsak, Gönüllü Karantina Şartlarına Riayet Etmeliyiz. Yani Evimizden Çıkmayacağız. Şu Anda ABD’nin Geldiği Durum Ortada. Öyleyse Bizler, Türkiye Olarak Bulunduğumuz Konumu Çok Daha İleri Bir Dereceye Taşımamız Lazım. Bu Süreci En Az Hasarla Atlattığımızda Önümüzde Aydınlık Bir Gelecek Bizi Bekliyor. Rehavete ve Paniğe Kapılmadan Dikkatle ve Sabırla Atacağımız Her Adım Bizi Bu Tedbirden Biraz Daha Uzaklaştıracaktır. Lütfen Evde Kalalım Kurumlarımızın Açıkladığı Tedbirleri Hassasiyetle Uygulayalım. Şunu Unutmayalım, Yarın Elbet Bizimdir, Gün Doğmuş Gün Batmış Evet Bizimdir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

PİKNİK ALANLARI, DENİZ KIYISINDA BALIK TUTMAK, SPOR VE YÜRÜYÜŞ YASAKLANDI

HIZLI YORUM YAP