DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZİ TABİİ AFETLERE HAZIRLIKLI HALE GETİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZİ TABİİ AFETLERE HAZIRLIKLI HALE GETİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Ülkemizi Deprem Başta Olmak Üzere Tabii Afetlere Hazırlıklı Hale Getirmek İçin Gece Gündüz Çalışmayı Sürdüreceğiz.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin Genel Merkezinde Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Konuştu.

Erdoğan, Yaptığı Konuşmada, İzmir Depreminin Hemen Ardından Başlatılan Arama Kurtarma Çalışmalarının Sona Erdiğini Anımsattı.

Depremde 114 Vatandaşın Hayatını Kaybettiğini, 1035 Kişinin Yaralandığını Hatırlatan Erdoğan, Yaralılardan 999’unun Taburcu Olduğunu, 36 Vatandaşın Tedavisinin Sürdüğünü Belirtti.

Hayatını Kaybedenlere Allah’tan Rahmet, Yakınlarına Başsağlığı, Tedavisi Sürenlere de Acil Şifa Dileyen Erdoğan, Deprem Anından İtibaren Arama, Kurtarma, Enkaz Kaldırma, Hasar Tespiti, Sağlık Hizmetleri İle Barınma ve Gıda Destekleri Başta Olmak Üzere Depremzedelerin Tüm İhtiyaçlarının Eksiksiz Karşılandığını Söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyelerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Hepsinin Bölgede Seferber Olmak Suretiyle Bu İşi Yakından Takip Ettiklerini Vurguladı.

Günlerdir Canla Başla Çalışan Tüm Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Mensuplarına Şükranlarını Sunan Erdoğan, “Enkaz Kaldırma Çalışmaları En Kısa Sürede Tamamlanacaktır. İnşallah Bir Ay İçinde de Deprem Konutlarının Yapımına Başlayacağız. Önümüzdeki Yıl Bitmeden Hak Sahiplerine Evlerini Teslim Etmiş Olacağız. Şu Andaki Yol Haritamız Bu.” İfadelerini Kullandı.

ANA MUHALEFETE “ENKAZ KALDIRMA” ELEŞTİRİSİ

Yaşanan Her Felaketin Bir Ders Olduğuna Dikkati Çeken Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Ne Yazık ki Ana Muhalefetin Başındaki Zat, 5. Gün Oraya Yapmış Olduğu Turistik Seyahatte, ‘5 Gün Oldu, Hala Enkazlar Kaldırılmadı’ Diyor. Eğer Enkaz Kaldırmada Bir Yarışın İçerisine Girilmiş Olsaydı 5. Gün Enkaz Altından Çıkarılan O Yavru Nasıl Çıkarılacaktı? Yani Bir İşi Bilirsin Konuşursun Ama Bilmediğin İş Hakkında Niye Konuşursun? Sus da Adam Sansınlar. Düşünebiliyor Musunuz? İzmir Milletvekilisin, Şöyle Bir Uğrayıp, Günübirlik Gidip Dönüyorsun. Senin Orada Başından Sonuna Kadar Kalman Lazım. O İlin Milletvekilisin Ya. Bunu da Yapmıyorsun, Orada Hayatını Her Şeyini Feda Etmeye Hazır Olan Bakan Arkadaşlarım ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla İlgili İleri Geri Konuşuyorsunuz. Hatırlayın, Kızılay İle İlgili de ‘Bir Tane Kızılay Çadırı Görmedim’ Demişti. Malatya’daydı Galiba, Elazığ’da. Şimdi Burayla İlgili de Kızılaya Verdiler, Veriştirdiler. Kızılay, AFAD Tüm İmkanlarıyla Orada.”

Erdoğan, Kızılay ve AFAD’ın Yaklaşık 4 Bine Yakın Çadırla İzmir’de Hazır Olduğunu, Yoğun Şekilde Çadır Kurulumlarının Yapıldığını Dile Getirdi.

Süreci Çadırda Geçirmek İsteyen Vatandaşlara “Hayır, Çadır Yok” Denmediğini Belirten Erdoğan, “Kredi Yurtlar Kurumuzun (KYK) Yurtlarını da Biz Bu Konuda Tamamen Oraya Geçmek İsteyen Vatandaşlarımıza Onları da Hazır Hale Getirdik. İsteyen Vatandaşlarımız KYK Yurtlarında Kalabilirdi Ama Vatandaşlarımız Oraları Pek Tercih Etmediler. Çadırları Daha Çok Tercih Ettiler Allah’tan ki Havalar Ciddi Manada Soğumuş Değil. Hangi İmkan İstenirse Bunlar Sağlandı.” Diye Konuştu.

Erdoğan, Yaşanan Her Felaketin Türkiye’nin Deprem Kuşağında Olduğunu ve Her An Yeni Sarsıntılarla Karşılaşılabileceğini Hatırlattığını Dile Getirdi.

DEPREM MEVZUAT DÜZENLEMELERİ

Ülkede Bu Konudaki Miladın 1999 Depremi Olduğunu İfade Eden Erdoğan, Şunları Söyledi:

“En Yakını Olarak 1999’u Söylüyorum. Yoksa Bu İşin Çok Daha Gerisi Var. Erzincan Depremi, Erzurum Depremi, Çaldıran, Iğdır, Lice, Bingöl, Gediz. Bunlar Çok Daha Önceleri. Erzincan Depreminde 33 Bin Vatandaşımız Rahmetli Olmuştu. Şu Anda Chp Sözcüsünün Dedesi de O Zaman İçişleri Bakanıydı. 33 Bin Vatandaşımız O Zaman Ebediyete İrtihal Ettiler. Kalkıp da Şöyle Geriye Bakıp Neler Olmuş Bunu Sorgulama Hassasiyetini Göstermeyen Bu Zihniyet Şimdi Kalkıyor Bu Yalan Yanlış İfadeleri Kullanabiliyor. Büyük Marmara Depremi’nin Ardından Başlanan Mevzuat Düzenlemelerini Hükümetlerimiz Döneminde Geliştirerek Sürdürdük. Farklı Kurumlara Dağılmış İmkan ve Yetkileri Bir Araya Getirerek Her Depremde En Ön Safta Yer Alan AFAD’ı Biz Kurduk. Niye? İstedik ki Bütün Bu STK’leri Bir Araya Getirelim ve Buralarda, Etki Alanlarında Bir Zafiyet Oluşmasın.”

“1 MİLYON 400 BİN METREKARE ALAN REZERV KONUT İÇİN TAHSİS EDİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyelere ve TOKİ’ye Konut Üretimi ve Yenilenmesi Konusunda Çok Önemli Yetkiler Verdiklerinin Altını Çizdi. Şu Anda İzmir İle İlgili Süratli Bir Adım Daha Attıklarını Anlatan Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Nedir O? Elimizde, Stoklarımızda 1000 Konteyner Vardı. Şimdi Biz O 1000 Konteyneri İzmir’de Kullanıyoruz, Kullanacağız. Vatandaşlarımızı O Konteynerlerde İskan Edeceğiz. Bu Arada da İnşaatlarımız Başlıyor. Biz Gelene Kadar Sadece 43 Bin Konut Yapan TOKİ’nin, 18 Yılda Tamamladığı, Halen İnşa Ettiği ve Projelendirdiği 975 Bin Konut Ülkemizde Bu Alanda Çok Büyük Bir Devrimdir. Bu Şekilde Başlayan Konut Atılımı, Özel Sektöründe Gayretleriyle Ülkemizde Önemli Bir Dönüşümün Gerçekleşmesini Sağlamıştır. Ancak Hala Dönüştürmemiz Gereken 6,7 Milyon Konut Bulunuyor. Bakın Şu Anda İzmir İle İlgili Bu Malum Depremin Olduğu Bölge, Sulak Bir Bölge. Biz Şimdi Tarım Orman Hayvancılığa Ait Bir Bölgeyi, 1 Milyon 400 Bin Metrekare, Burayı Rezerve Alan Olarak Şu Anda Yapılacak Konutlara Tahsis Ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız O 1 Milyon 400 Bin Metrekarelik Alanda İnşaatlara Başlayacak. İstiyoruz ki Zemin Sorunu Olmasın. Bütün Oradaki Zeminle İlgili Etütler Yapıldı. Adımlarımız Buna Göre Atılıyor. Genişleme Noktasında Daha Farklı Rezerv Alanlarını Oluşturmanın Gayreti İçerisindeyiz. Bütün Bunlardan Öncelikli Olarak Belirlediğimiz 1,5 Milyon Konutu Önümüzdeki 5 Sene İçinde İnşa Etmeyi Planlıyoruz.”

“TOKİ VASITASIYLA BU YIL 100 BİN KONUTUN İNŞASINA BAŞLADIK”

Erdoğan, TOKİ Vasıtasıyla Bu Yıl 100 Bin Konutun İnşasına Başladıklarını Hatırlattı.

Gelecek Yıl 100 Bin Konutun İnşasına Daha Başlayacaklarını Dile Getiren Erdoğan, 59 İldeki 268 Riskli Alan İle 67 İldeki Rezerv Yapı Alanlarıyla İlgili Çalışmalarının Sürdüğünü Belirtti.

Riskli Yapı Olarak İlan Ettikleri 688 Bin Birimin 670 Binindeki Tahliye Ve Yıkımları Tamamladıklarını Anlatan Erdoğan, “Devlet Olarak Şu Ana Kadar Riskli Yapı Tespiti Yapılan 1 Milyon 395 Bin Bağımsız Birimdeki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları İçin 5 Milyon Vatandaşımıza Yaklaşık 15,5 Milyar Liralık Destek Verdik. Hiçbir Meblağ İnsanımızın Canından Daha Kıymetli Değildir. İstanbul Başta Olmak Üzere Deprem Riskinin Yüksek Olduğu Şehirlerimizde Bu Süreci Hızlandırmamız Gerektiği Anlaşılıyor.” Diye Konuştu.

“Tabii Bu Sadece Kamunun İmkanları İle Olacak Bir İş Değildir.” İfadesini Kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Milletimizin de Oturduğu Binanın Depreme Dayanıklılığını Tespit Ettirmesi, Şayet Bu Konuda Herhangi Bir Sıkıntı Varsa, Gerekiyorsa Kendisi de Üstüne Biraz Koyarak Hızla Sağlam Bina İnşası İçin Harekete Geçmesi Gerekiyor. Ülkemizi Deprem Başta Olmak Üzere Tabii Afetlere Hazırlıklı Hale Getirmek İçin Gece Gündüz Çalışmayı Sürdüreceğiz. Bunun Yanında Deprem Sonrasında Devreye Girecek Afet ve Acil Durum Yönetimi Planlarını Sürekli Güncelliyoruz. Dikkat Edilirse Artık Depremlerin ve Diğer Tabii Afetlerin Ardından Çok Hızlı ve Etkin Bir Müdahaleyle Vatandaşlarımızın Yanında Yer Alıyoruz. AFAD’dan Umke’ye, Belediyelerimizden Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Kadar Her Kurumumuz Kendi Görev Alanında Çok Güçlü Bir Alt Yapı ve Yetişmiş İnsan Kaynağına Kavuşmuştur. Eskinin Kargaşa ve Çaresizlik Görüntülerinin Yerini Düzenli, Disiplinli ve Bilinçli Bir Arama Kurtarma, Yardım Destek Faaliyetleri Almıştır. Bir Kez Daha İzmirli Kardeşlerime Geçmiş Olsun Diyor, Rabbimden Ülkemizi Her Türlü Afetten Muhafaza Eylemesini Diliyorum.”

1 MİLYON YENİ ÜYE 1 MİLYON FİDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım Salı Gününün Ak Parti’nin İktidara Gelişinin 18’inci Yıl Dönümü Olduğunu Hatırlatarak, “Bu Vesileyle Yıl İçinde Yaptığımız 1 Milyon Yeni Üyemizi Bütünüyle Temsilen Bir Milyon Fidanı Toprakla Buluşturmayı Hedeflemiştik. Ancak İzmir Depremi Sebebiyle Bu Programın Tören Kısmını İptal Ettik. 1 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturma Çalışması İse Şu Anda Devam Ediyor. İnşallah Önümüzdeki Yıllarda Her 3 Kasım’da 1 Milyon Yeni Üyeyi Temsilen 1 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturmayı Sürdüreceğiz.” Dedi.

Ak Parti’nin Türkiye’nin En Çok Üyeye Sahip Siyasi Partisi Olduğuna İşaret Eden Erdoğan, “Diğer Partilerin Tamamının Üye Sayılarını Toplayın 3’le, 5’le Çarpın Yine de Ak Parti’ye Yetişemiyor. Madem Ak Parti Milletin Partisidir, Madem Ak Parti’yi Kuran da Yaşatan da Millettir, Öyleyse Üye Sayımızın da Sürekli Artması Gerekir. İşte Bu Anlayışla 2020’ye Girerken 2023 Yılına Kadar Her Yıl 1 Milyon Yeni Üye Hedefiyle Kolları Sıvadık. Hamdolsun Ak Parti’nin 19 Yıllık Tarihindeki En Yüksek Yeni Üye Kaydını Gerçekleştirmek Suretiyle Bu Yılki 1 Milyon Yeni Üye Hedefimize Şu An İtibariyle Ulaşıyoruz.” Diye Konuştu.

Salgın Şartlarının Getirdiği Zorluklara Rağmen Şu Anda 11 Milyon 200 Bin Üye Sayısını Yakaladıklarının Altını Çizen Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Öyle ki Üyelerimiz Kollarını Açarak El Ele Verseler Rahatlıkla Türkiye’nin Bir Ucundan Bir Diğerine İnsan Zinciri Oluşturabiliriz. Tabii 1 Milyon Yeni Üye, 11 Milyon 200 Bin Toplam Üye Deyip Geçmemek Gerekiyor. Her Şeyden Önce Bu Tablo Milletimizin Geleceğini Hala Ak Parti’de Gördüğünün İşaretidir. Türkiye’nin En Geniş Toplumsal Tabanına Sahip Partisi Sıfatıyla Milletimizin Güvenine Layık Olma Sorumluluğunu da Üstlenmiş Bulunuyoruz. Ayrıca Buradaki Her Bir Rakam Bir İnsandır, Bir Candır, Bir Yürektir, Bir Dünyadır, Bir Umuttur.”

Üyelerden Bir Kısmının Parti Binalarına Gelerek Bizzat Kendilerinin Kayıtlarını Yaptırdığını Ancak Çoğunun İse Ev Ya da İş Yerlerine Yapılan Ziyaretlerde Yapılan Görüşmelerde Gönülleri Kazanılarak Üye Olmalarının Sağlandığını Anlatan Erdoğan, “Bazıları da Bu Rakamı Gözlerinde Büyütebilir Ama Girdiği Seçimlerde Aşağı Yukarı Her İki Kişiden Birinin Oyunu Alan Bir Partinin Üye Sayısının Her 7 Kişiden Birine Ulaşmış Olması Gayet Tabiidir. Hedefimiz Nasıl Bu Ülkedeki Her Bir Seçmenin Oyunu Özellikle Alabilmekse Aynı Şekilde 18 Yaşını Doldurmuş Her Bir Kardeşimizi de Partimizin Üyesi Olarak Görmek İstiyoruz.” Dedi.

Erdoğan, Kendilerinin İnsanların Parti Binalarına Gelmesini Bekleyen Bir Anlayışta Asla Olmadıklarını ve Olmayacaklarını Belirterek, Şu Değerlendirmede Bulundu:

“Her Kesimden İnsanımızın Evine, İş Yerine, Hayatını Geçirdiği Yerlere Her Gün Bizzat Gitmeliyiz. Buralarda Onlarla Muhabbet Etmeli, Dertlerini, Sıkıntılarını Dinlemeli, Mümkünse Bunlara Çözüm Üretmeli, Değilse İnsanımızın Gönlünü Almalı Kendi Yaptıklarımızı Onlara Anlatmalıyız. Telefonumuz 24 Saat Açık Olmalı ve O Anda Cevap Veremediğimiz Her Çağrıya Muhakkak Geri Dönüş Yapmalıyız. Milletle Arasına Duvar Ören, Kendini Ulaşılamaz Bir Yere Konumlandırmış, Hele Hele İnsanları Küçümseyen Bir Ak Parti Yöneticisi Varsa Bulunduğu Yerde, Özellikle Söylüyorum, Fuzuli Şagil, Yani Haksız İşgalci Demektir. Ak Parti’nin Hiçbir İl Başkanı, İlçe Başkanı, Yöneticisi, Belediye Başkanı, Milletvekili Velhasıl Hiçbir Temsilcisi Milletten Kopuk Olamaz, Kopuk Yaşayamaz.”

Kendileri İçin Üye Sayısının Sadece Bir Skor Olmadığına Dikkati Çeken Erdoğan, “Partimize Kazandırdığımız Her Yeni Üyeyi Büyük ve Güçlü Türkiye Mücadelemizde Bize Katılmış Bir Gönüldaş Olarak Görüyoruz. Aynı Şekilde Seçimlerde Aldığımız Oy Da Sadece Bir Orandan İbaret Değildir. Sandıktan Ak Parti’ye Çıkan Her Oyu Büyük ve Güçlü Türkiye’nin İnşasında Bir Tuğla Olarak Kabul Ediyoruz. İnşallah Hep Birlikte Üye Sayımızı Sürekli Daha Yükseğe Çıkarmak, Bir Başka İfadeyle Her Gün Yeni Gönüller Kazanmak İçin Daha Çok Çalışacak, Daha Çok Gayret Göstereceğiz.” İfadelerini Kullandı.

“AK PARTİ’NİN BÜYÜMESİ DEMEK TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ DEMEKTİR”

Erdoğan, Hayat Akıp Giderken, Dünya Değişirken, Türkiye Sürekli Daha İleriye Giderken Ak Parti’nin Yerinde Saymasının Beklenemeyeceğini Dile Getirdi.

Politikalar Geliştirip, Teşkilatları Yenileyip, Çalışma Şekillerini Yeni Döneme Uyarlayıp, Millete Daha Çok Hizmetler Sunmanın Gayreti İçinde Olduklarını Belirten Erdoğan, Teşkilatlar Arasındaki Yeni Üye Yarışının “Hayırda Yapılan Bir Yarış” Olduğunu Söyledi.

“Ak Parti’nin Büyümesi Demek Türkiye’nin Büyümesi Demektir. Ak Parti’nin Güçlenmesi Demek Milletimizin Güçlenmesi Demektir.” Diyen Erdoğan, Ak Parti’nin Başarılı Olması Demenin, Gözünü ve Kalbini Kendilerine Yöneltmiş Tüm Dostların Umutlarının Artması Demek Olduğunu Vurguladı.

Erdoğan, 19 Yıl Önce “Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak’ Sözünü Söyleyerek Çıktıkları Yolda Bugün Bu Noktada Olduklarına İşaret Ederek, “Bugün de Özünde 19 Yıl Önce Söylediklerimizi Tekrarlıyoruz, Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak.” İfadelerini Kullandı.

Milletin Özlemlerinden ve Taleplerinden Doğan Ak Parti’nin, Sadece Millete Yaslanan Bir Parti Olduğunu Söylediklerini Belirten Erdoğan, “Ak Parti’nin Mayasını Milletin Attığını, Hamurunu Milletin Yoğurduğunu, Kumaşını Milletin Dokuduğunu Söylüyoruz. Sırtını Millet Dışında Herhangi Bir Güce, Beşeri Planda Söylüyorum, Odağa, Yapıya Dayayanlar Siyaset Sahnesinden Yok Olup Gittiği Halde Ak Parti’nin 19 Yıldır Dimdik Ayakta Kalmasının Sırrı İşte Budur. Nereden Geldiğimizi, Nerede Durduğumuzu ve Nereye Gittiğimizi İyi Bilmek Mecburiyetindeyiz.” Diye Konuştu.

Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısında Dile Getirdiği, “İnsanlık Tarihine Büyük Yürüyüşler Yön Vermiştir.” Sözlerini Tekrarlayan Erdoğan, Hazreti İbrahim’in Harran’dan Filistin’e Yürüyüşü, Hazreti Musa’nın Mısır’dan Kızıldeniz Kıyılarına Yürüyüşünün de Böyle Bir Yürüyüş Olduğuna Değindi.

Hazreti Muhammed’in Mekke’den Medine’ye Yürüyüşünün de Tarihin Akışını Değiştiren Böyle Bir Yürüyüş Olduğuna Dikkati Çeken Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Horasan Erenlerinin Anadolu’ya Balkanlar’a Avrupa İşlerine Yürüyüşü Sevgi ve Hoşgörü İkliminin Bu Beldelerde Yayılmasını Sağlamıştır. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Ovasına, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Surlarına, Yavuz Sultan Selim’in Sina Çölü’ne Yürüyüşlerinin Her Biri Büyük Değişimlerin Sembolleriydi. Tarih Boyunca İnsanlığa Yeni İstikametler Kazandıran Milletimiz, Ak Parti’yi Kurarak 21’inci Yüzyıldaki Büyük Hamlesini Başlatmıştır. Bu Hamleyi Zaferle Neticelendirmek Hepimizin En Başta Gelen Görevidir. Her Kim Bu Ulvi Vazifenin Hakkını Vermezse Millet ve Tarih Önünde Vebal Altına Girer. Gerek Teşkilatlarımız da Görev Alan, Gerek Üye Olarak Bu Kutlu Yola Giren Herkes İşte Böyle Bir Sorumluluk Üstlenmektedir. Sizlere ve 11 Milyon 200 Bin Üyemizin Her Birine Güveniyorum.”

“TÜRKİYE’DE ÇEVRENİN KORUNMASINA EN BÜYÜK YATIRIMLARI BİZ YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Olarak Yeni Üyelerin Her Birini, Toprağa Diktikleri Fidanlarla Karşılamalarının Rastgele Bir Tercih Olmadığına İşaret Ederek, “Bu Ülkede Yıllarca Çevrecilik Adına Kalkınmamızı, Yatırımlarımızı, Büyümemizi Engellemeye Yönelik Faaliyetler Yürütüldü.” Dedi.

Attıkları Her Adımda Belli Kesimlerin Koro Halindeki İtirazları İle Karşılaştıklarını Anlatan Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Pek Çok Projemize Özellikle Karşı Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Kampanyalar Yürütüldü. Bunların Gerisine Baktığımızda Hiçbirinin de Gerçekte Çevre Hassasiyeti İle İlgisinin Olmadığını Görüyoruz. Kampanyaları Doğrudan veya Dolaylı Olarak Finanse Eden Yapıların Derdinin Çevre Değil, Türkiye’nin Gelişmesini ve Güçlenmesini Engellemek Olduğunu Bildiğimiz İçin Hiçbirini Umursamadık. Türkiye’de Çevrenin Korunmasına En Büyük Yatırımları Biz Yaptık.”

Buna Belediye Başkanlığı Döneminin de Dahil Olduğuna Değinen Erdoğan, “O Sürede de İstanbul Adeta Çöl Gibiydi ve Orta Refüjler Dahil, Bütün Yolların, Caddelerin Kenarlarında Ağaçlandırma Çalışmalarını O Zaman da Biz Yaptık ve Devlete, Hükümete Geldik, Ondan Sonra da Milyonlarca, Milyarlarca Yine Fidan, Ağaç Dikimini Biz Yaptık, Hala Yapıyoruz, Yapmaya Devam Edeceğiz.” Diye Konuştu.

“ÜLKEMİZDE 4,7 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BİZ BULUŞTURDUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu Konuda En Kapsamlı Düzenlemeleri ve En Etkili Uygulamaları Kendilerinin Hayata Geçirdiğinin Bilgisini Vererek, Şöyle Devam Etti:

“Hükümetlerimiz Döneminde Ülkemizde 4,7 Milyar Fidanı Toprakla Biz Buluşturduk. Bunun İçin Yıllık Fidan Üretimimizi 75 Milyondan, 350 Milyona Çıkardık. Ülke Genelinde Yürüttüğümüz Ağaçlandırma Faaliyetleri Sonunda Orman Varlığımızı 1,9 Milyon Hektar Artırarak, 22,7 Milyon Hektara Ulaştırdık.”

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Türkiye’nin Dünyanın En Başarılı Ülkelerinden Biri Durumunda Olduğunu Aktaran Erdoğan, Şu Değerlendirmede Bulundu:

“Gördüğünüz Gibi Teröristler Boş Durmuyor, Baktılar ki İnsanları Öldürmekle Başarılı Olamıyorlar. Bu Defa İşte Her Canlı Gibi Sessiz, Masum Ağaçlarımızı Yakmaya Başladılar. Çünkü Bir İnsan Gibi Ağaçlar da Bizim İçin Bir Canlıdır, Aynı Şekilde Değerlidir. Onun İçin Ecdadımız Fatih Ne Diyor; ‘Ormanlarımdan Bir Ağaç Kesenin Boynun Vururum’ Derken, Bu İşe Verdiği Önem Sebebiyledir. Bu Kadar Önemli Ama Bu Teröristler Benzini Dökerek, İskenderun’da, Hatay’ın Değişik İlçelerinde, Maalesef Bu Ağaçlarımızı, Bu Ormanlarımızı Yaktılar. Ve Buralarda Ciddi Mücadeleler Yapıldı ve Hala da Devam Ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erozyonla Mücadelede, Çalışmalar Sayesinde Daha Önce Yılda 500 Milyon Tonu Bulan Kaybolan Toprak Miktarını, 154 Milyon Tona Kadar Düşürdükleri Bilgisini Veren Erdoğan, “Korunan Alanların Sayısını 175’den 610’a Çıkartarak, Yıllık Ziyaretçi Sayısının 5,5 Milyondan 52 Milyona Ulaşmasını Sağladık. Tarihimizde Önemli Yeri Olan Sakarya, Sarıkamış, Allahuekber Dağları Gibi Yerlerin Korunmasına Özel Ehemmiyet Verdik. Milli Parkların Sayısını 13 İlave İle 45’e, Tabiat Parklarının Sayısını 233 İlave İle 249’a Daha Önce Olmayan Şehir Ormanlarının Sayısını 136’ya, Bal Ormanlarının Sayısını 558’e Yükselttik.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, Millet Bahçeleriyle Şehirlerde Yepyeni Hayat Alanları Oluşturduklarını Vurguladı.

Türkiye’nin 81 İlinde, 81 Milyon Metrekare Millet Bahçesi Yapma Sözü Verdiklerini Anımsatan Erdoğan, Bugüne Kadar 77 İlde 50 Milyon Metrekareyi Bulan 270 Adet Millet Bahçesinin Yapımına Başladıklarının Altını Çizdi.

Bunların 35 Tanesini Milletin Hizmetine Sunduklarını, Diğerlerinin Çalışmalarının Sürdüğünü Belirterek, “Çiftçilerimize 2020’nin 11 Ayında 17,1 Milyar Liralık Tarımsal Destek Verdik. Hani Diyor Ya Ana Muhalefetin Başındaki Zat, ‘Çiftçilerimiz Aç Susuz, Ne Verildi?’ Defaatle Bunları Söylememize Rağmen Kulağı Var Duymuyor, Gözü Var Görmüyor, Televizyonlarda Sürekli Anlatıyoruz, Anlamıyor. Anlamak Da Her Yiğidin Karı Değil, Yiğidin Karı.” Dedi.

“BİZİM BUĞDAY ÜRETİMİMİZ KENDİ TÜKETİMİMİZİN ÜZERİNDEDİR”

Tarım Ürünleri İhracatının 18 Milyar Doları Bulmasının Da Bu Alanda Türkiye’nin Geldiği Yeri Gösterdiğini Vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, Şunları Söyledi:

“Tabii Bazıları Ya Gıda Sektörünün Nasıl İşlediğini Bilmediği Ya Da Sinsilik Peşinde Koştuğu İçin Türkiye’nin Buğday, Mısır Gibi Ürünler İthal Ettiğini Söyleyerek, Kafaları Bulandırmaya Çalışıyor. Halbuki Bizim Buğday Üretimimiz Kendi Tüketimimizin Üzerindedir. Peki Buna Rağmen Niye İthalat Yapılıyor? Çünkü Biz Buğdaydan Un Üretiyor, Makarna Üretiyor, Pek Çok Gıda Maddesi Üretiyor Ve Bunları Da Dışarıya İhraç Ediyoruz. Yani İhraca Yönelik Bir İthaldir Bu, Bunu Da Ülkemizde İşlemek Suretiyle Yapıyoruz. Anlamaz Bu İşlerden, Sadece Bol Bol İftira Atsın, Bu. Diğer Alanlarda Da Aynısını Yapıyoruz. ”

“ÜRETİCİYİ DE TÜKETİCİYİ DE MAĞDUR EDEN STOKÇULUK FAALİYETLERİNE GÖZ YUMAMAYIZ”

Erdoğan, Bazı Ürünlerde Spekülatörlerin Stok Yaparak Fiyatları Yükselttiğini Gördüklerinde İthalat Yolunu Açtıklarını Söyledi. Erdoğan, “Üreticiyi De Tüketiciyi De Mağdur Eden Bu Tür Stokçuluk Faaliyetlerine Elbette Göz Yumamayız. Salgın Döneminde Tüm Ülkeler Gıda Ürünlerinde İhtiyatlı Bir Gümrük Politikası İzlerken Türkiye’nin Bunun Dışında Kalması Beklenemez.” Diye Konuştu.

Bazılarının Türkiye’nin Tohumda Dışarıya Bağımlı Olduğunu Öne Sürdüğüne Dikkati Çeken Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Bizim Sadece Geçen Yılki Tohum İhracatımız Ne Biliyor Musunuz? 155 Milyon Doları Buluyor. Ya Bir Sor. Görevlendir Adamlarından Birilerini Gelsinler, Sorsunlar ‘Nedir, Ne Değildir’ Diye. Ama Dert Başka. Bakın Şimdi Bir Şey Söylüyorum, Aziz Milletime Sesleniyorum, Geçen Yılki Sertifikalı Tohum Üretimimiz, Bizden Önceki Döneme Göre 8 Kat Artmıştır.”

“Ata Tohumu Projesi” İle Ülkenin Gen Kaynaklarını Oluşturan Bitki Çeşitlerini Koruma Altına Aldıklarını Belirten Erdoğan, “Bunları Ak Parti İktidarı Olarak Biz Yaptık. Görüldüğü Gibi Hükümetlerimiz Döneminde Tarım Ve Orman Alanında Ülkemizin Üretim Ve Ticaret Kapasitesini Kat Be Kat Artırdık.” İfadelerini Kullandı.

“ÇEVRECİ ANLAYIŞIN NEREYE GELDİĞİNİ GÖSTEREN ADIMLARDIR”

Erdoğan, Evsel Atıkların Geri Kazanımı Konusunda Yaptıkları Çalışmalar Sonucunda Yüzde 35’lik Bir Seviyeye Ulaştıklarını, Bu Alanda 100 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Ve Yılda 20 Milyar Lira Ekonomik Kazanç Oluşturacak Bir Geri Dönüşüm Sistemi Kurmayı Hedeflediklerini Söyledi.

Düzenli Depolama Hizmeti Verilen Nüfus Oranının Yüzde 87’ye Çıkmış Durumda Olduğuna İşaret Eden Erdoğan, Geri Dönüşüm Tesisleri Konusunda Henüz Yüzde 13 Seviyesinde Olunmasına Rağmen Yıllık 35 Milyar Lirayı Bulan Bir Ekonomik Hacim Oluştuğunu, Adım Adım Bu Oranı Da Artıracaklarını Anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Sıfır Atık Projemiz Yaygınlaştıkça Özellikle Plastik Kirliliğinin Azaldığını Görüyoruz. Atık Su Arıtması İçin De Çok Büyük Yatırımlar Yaptık. Biz Geldiğimizde Sadece 145 Atık Su Arıtma Tesisi Olan Türkiye, Bugün 1148 Arıtma Tesisiyle Belediye Nüfusunun Yüzde 87,4’üne Hizmet Veren Bir Alt Yapıya Sahiptir. Bunlar Sıradan İşler Değil. Bütün Bunlar Çevreci Anlayışın Nereye Geldiğini Gösteren Adımlardır. Daha Da İleri Gideceğiz. Çünkü İstiyoruz Ki Denizlerimiz, Irmaklarımız, Derelerimiz Yapılan Kollektör Yatırımlarıyla Atık Su Arıtma Tesisleriyle Pırıl Pırıl Olsun.”

“GERÇEK ÇEVRECİLİK İŞTE BUDUR”

Erdoğan, Mavi Bayraklı Plajların Sayısını 127’den 486’ya Çıkardıklarını Vurguladı.

Yerli Ve Yenilenebilir Enerji Alanında Da Çok Büyük Mesafe Katettiklerinin Altını Çizen Erdoğan, Şu Değerlendirmede Bulundu:

“Türkiye Geçtiğimiz Yıl Kullandığı Elektriğin Yüzde 62’sini Yerli Ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elde Etmiştir. Hidroelektrikte Avrupa’da 2’inci, Dünyada 9’uncu, Rüzgarda Avrupa’da 7’inci Ve Dünyada 12’inci Sıradayız. Biz İktidara Geldiğimizde Böyle Bir Durum Var Mıydı? İnşallah Amacımız Yenilenebilir Enerjinin Her Alanında Dünyada İlk Sıralara Yerleşmektir. Gerçek Çevrecilik İşte Budur Bay Kemal. Bunları Da Öğren.

Yıllarca Bizi Çevrecilik Üzerinden Eleştirenlerin Hiçbirinden Bu Hakikatleri Duyamazsınız, Okuyamazsınız. Çünkü Bunlar Her Şey Gibi Çevreyi De Kendi Kısır İdeolojik Hesaplarının Bir Aracı Olarak Kullanırlar. Biz Bu Dünyanın Rabbimizin Emaneti Olduğu İnancıyla Çevreyi Korumak İçin Her Türlü Gayreti Göstermeyi Sürdüreceğiz. Yeni Üyelerimiz Adına Diktiğimiz Fidanlar İşte Bu Bakımdan Çok Ama Çok Anlamlıdır. Ak Parti Büyüdükçe Türkiye’de Daha Yeşil Daha Temiz Bir Çevreye Kavuşacaktır.”

“GÖNÜL SOFRASINI BÖYLE KURALIM”

Erdoğan, Bu Süreçte Parti Kongrelerini De Sürdürdüklerini, Daha Çok Büyükşehir Kongrelerine Katıldığını Söyledi. Geçen Hafta Ciddi Bir Katılımın Olduğu Van 7. Olağan İl Kongresi’nin Yapıldığını Anımsatan Erdoğan, Van Teşkilatına Teşekkür Etti.

Kongreleri Mevcut Koronavirüs Şartları Nedeniyle Stadyumda Yaptıklarına Dikkati Çeken Erdoğan, Van İl Kongresi’nin Ertesi Günü Samsun İl Kongresi’ni De Samsun’un Devasa Büyük Stadyumunda Gerçekleştirdiklerini Dile Getirdi.

Erdoğan, Kahramanmaraş İl Kongresi’ni Hava Şartları El Verirse Cumartesi Yine Stadyumda Yapacaklarını Bildirerek, Şunları Kaydetti:

“Bütün Derdimiz Teşkilatlarımızda Sen-Ben Olayını Bir Kenara Koyalım. Kanaat Önderi Olan Arkadaşlarımızı Özellikle Tercih Ederek, Bu İl Teşkilatlarımızı Oluşturalım. Burada Bir Davanın Erleriysek, Davanın Erleri Olarak Olaya Yaklaşalım, Bakışımız Da Böyle Olsun Ve Gönül Sofrasını Böyle Kuralım. İnanıyorum Ki Bu Hassasiyet İçerisindesiniz. Gerek Başkan Arkadaşlarımızı Gerek İl Yönetiminde Görev Alacak Arkadaşlarımızı Bu Hassasiyet İçerisinde Hesabi Değil, Hasbi Olarak Seçecek Ve İl Teşkilatlarımızı Böyle Oluşturacağız. Tabi Yüzde 30 Hanım Kardeşlerimizden Yönetimlere Almanız, Yüzde 30 Genç Arkadaşlarımızdan Yönetimlere Almanız Bunun Dışında Da Ana Kademeden Seçmeniz İsabetli Olacaktır. Çünkü Dinamik, Sevilen, Sayılan, Vaktini Bu İşe Ayıracak Bu Tür Kadroları Oluşturarak İnşallah Yolumuza Devam Edelim.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2 BİN 311 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU, 81 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP