DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN ARASINDAKİ YOLUN ADINI ‘EDEBİYAT YOLU’ OLARAK BELİRLEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Açılışını Gerçekleştirdikleri Kahramanmaraş-Göksun Arasındaki Yolun Adını “Edebiyat Yolu” Olarak Belirlediklerini Bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş-Göksun Arasındaki Yolun Adını “Edebiyat Yolu” Olarak Belirlediklerini İfade Ederek “Bu Kadar Şairin İsmini Taşıyan Yolun Adının Da ‘Edebiyat Yolu’ Olması Kadar Tabii Bir Şey Olamaz.” Dedi.

Erdoğan, Yuvalı Mevkisi’nde Düzenlenen Kahramanmaraş-Göksun Yolu Açılış Töreni’ne Katıldı. Konuşmasına Kahramanmaraşlıları Selamlayarak Başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burada Bulunmaktan Duyduğu Memnuniyeti Dile Getirdi. Erdoğan, “Biz Hep Birlikte Tarihiyle, Kültürüyle, Medeniyet Değerleriyle Büyük Bir Ülkenin Vatandaşlarıyız. Aynı Zamanda Biz Büyük Hayalleri Ve Hedefleri Olan Bir Ülkeyiz. Bu Hedeflere Ulaşma Noktasında Elbette Yaptıklarımız, Son 18 Yılda Başardıklarımız Önemlidir Ama Asla Yeterli Değildir. Üstat Necip Fazıl, ‘Devler Gibi Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım’ Diyor. Biz De Şehit Kanlarıyla Sulanmış Bu Aziz Topraklarda Dev Gibi Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Durmaksızın, Yorulmaksızın Çalışıyoruz.” İfadelerini Kullandı.

İl Kongreleri Vesilesiyle Şehirleri Ziyaret Ederken Aynı Zamanda Tamamlanan Projelerin De Resmi Açılışlarını Gerçekleştirdiklerini Belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçen Hafta Samsun’da Türkiye’nin En Büyük Demiryolu Modernizasyon Çalışması Olan Samsun-Sivas Rehabilitasyon Projesi’nin Açılışını Yaptıklarını Anımsattı. Daha Önceki Hafta Malatya’da Toplam Bedeli 1 Milyar 600 Milyon Lirayı Aşan Kamu Ve Özel Sektör Yatırımının Açılışını Gerçekleştirdiklerini Hatırlatan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Şırnak Ziyaretimizde Toplam Yatırım Tutarı 3,5 Milyar Lirayı Geçen Yüzlerce Hizmeti Şehrimizin İstifadesine Sunduk. Ülkemizin Dört Bir Yanında Barajların, Fabrikaların, Hastanelerin, Sağlık Ve Üretim Tesislerinin, Yolların, Tünellerin Açılışlarını Gerçekleştirdik, Gerçekleştiriyoruz. Bugün Kahramanmaraş’ta Sadece Şehrimizin Ve Bölgemizin Değil, Tüm Türkiye’nin Gurur Abidesi Olacak Bir Eserin Açılış Heyecanını Yaşıyoruz. Önceki Yıllarda İnşaatı Biten Ve Bir Bölümü Trafiğe Açılan Kahramanmaraş-Göksun Yolunun Tamamını Bugün Resmen Hizmete Açıyoruz. Bu Proje Güneydoğu Anadolu’yu, İç Anadolu’yu Ve Karadeniz’i Birbirine Bağlayan Güzergah Üzerinde Yer Alan Stratejik Bir Yatırımdır. Toplam 64,1 Kilometre Uzunluğundaki Bu Yolda 11 Adet Çift Tüp Tünel, 2 Adet Viyadük, 3 Adet Köprü Ve 6 Adet Köprülü Kavşak Bulunuyor. Bu Tünel Ve Viyadüklere Ülkemizin Kültür Ve Sanat Hayatına Eşsiz Katkılarda Bulunan Kahramanmaraşlı Güzel İnsanlarımızın İsmini Vermek İstedik. Hepsi De Kahramanmaraş’ın Bereketli İkliminde Yetişen Ali Kutlay, Aşık Mahsuni Şerif’in, Hayati Vasfi Taşyürek’in, Abdurrahim Karakoç’un, Bahattin Karakoç’un, Cahit Zarifoğlu’nun, Alaaddin Özdenören, Akif İnan’ın, Rasim Özdenören’in, Erdem Bayazıt’ın, Nuri Pakdil’in, Sezai Karakoç Ve Necip Fazıl Kısakürek’in İsimlerini Yol Üzerindeki Tünel Ve Viyadüklere Verdik. Yedi Güzel Adam’ın Yanına Kahramanmaraş’ın Diğer Güzel Şairlerini De Ekleyerek Yolumuzu Daha Da Güzelleştirdik. Bu Kadar Şairin İsmini Taşıyan Yolun Adının Da ‘Edebiyat Yolu’ Olması Kadar Tabii Bir Şey Olamaz. Kahramanmaraş-Göksun Arasındaki Bu Yolun İsmini Edebiyat Yolu Olarak Belirledik. Bu Vesileyle Uğurladığımız Kahramanmaraşlı Tüm Şairlerimizi, Yazarlarımızı, Gönül İnsanlarımızı Rahmetle Yad Ediyorum. Hayatta Olan Kültür Ve Sanat Erbabımıza Allah’tan Hayırlı, Sağlıklı Ömürler Diliyorum. Gençlerimizin Bu Yolu Kullandıkça Bu Tünellerden, Viyadüklerden Geçtikçe Onlardan İlham Almalarını Temenni Ediyorum.”

“ZORLUKLAR KARŞISINDA YILMADIK”

Kahramanmaraş-Göksun Arasındaki 80 Kilometrelik Mesafenin 80 Dakikada Geçilebildiğini Hatırlatan Erdoğan, Şimdi Bu Yolun Mesafesini 64 Kilometreye, Seyahat Süresini İse 41 Dakikaya İndirdiklerini Belirtti.

Böylece Sadece Zamandan 75 Milyon, Akaryakıttan 55 Milyon Lira Olmak Üzere Yıllık Toplam 130,3 Milyon Lira Tasarruf Edileceğini Aktaran Erdoğan, Edebiyat Yolu’nun Kayseri-Kahramanmaraş-Gaziantep Devlet Yolu İle Bütünleşeceğini, Hem Doğu-Batı Hem De Kuzey-Güney Aksının Birleştiricisi Olacağını Kaydetti.

Erdoğan, Bu Projenin Transit Trafik Ve Turizm Hareketliliğinde Sağlayacağı Artışla Bölgenin Sosyal Ve Ekonomik Gelişimine Büyük Katkı Sunacağına İşaret Ederek, Toplam Yatırım Bedeli 4 Milyar 671 Milyon Lirayı Bulan Bu Eserin Kahramanmaraş’ı Çok Farklı Bir Konuma Taşıyacağına İnandığını Söyledi.

Tarihi, Kültürü Ve Yiğitleriyle Kahramanmaraş’ın Hep İlham Vermiş Bir Şehir Olduğunu Vurgulayan Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“İstiklalimizin, Bağımsızlığımızın, Hür Bir Millet Oluşumuzun Öncülerinden Olan Bu Şehrin Tarihimizde Çok Özel Bir Yeri, Aziz Bir Hatırası Vardır. İşgale Karşı Maraş’ta Tutuşturulan Bağımsızlık Aşkı, Sütçü İmam’ın Şahsında Sembolleşen Kahramanlık Milletimizin Yolunu Aydınlatmıştır. Millete Ve Ülkeye Hizmet Mücadelemizde Kadro Olarak Biz De Her Zaman Kahramanmaraşlı Kardeşlerimizin Gayretinden, Samimiyetinden Güç Aldık. Son 18 Yılda Girdiğimiz Tüm Kritik Süreçlerde Edelerin Desteği Ve Duasını Daima Yanımızda Bulduk. Bize Güvendiniz, İnandınız, Mücadelemizde Bizi Yalnız Bırakmadınız. Biz De Sizin O Güveninizi, Teveccühünüzü Boşa Çıkarmamak, Sizlere Mahcup Olmamak İçin Gecemizi Gündüzümüze Kattık. Engellere Aldırmadık, Zorluklar Karşısında Yılmadık. Önümüzü Kesmeye Çalışanlara Asla Boyun Eğmedik.”

“TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK”

Erdoğan, İçeride Vesayetin Temsilcilerinin, Dışarıda Türkiye Düşmanlarının Sabotajlarına Rağmen Yaptıkları Okullar, Açtıkları Üniversiteler, İnşa Ettikleri Yollar, Konutlar, Tüneller Ve Barajlarla Şehirlerin Çehresini Değiştirdiklerini Belirterek, Eğitim, Sağlık, Adalet Ve Emniyeti Güçlendirerek Ekonomi Ve İhracatı, Üretimi Büyüterek, Ülkenin Gücüne Güç, İtibarına İtibar Katarak Türkiye’ye Çağ Atlattıklarının Altını Çizdi.

Kimsenin Kökenine, Meşrebine, Farklılıklarına Bakmadan Türkiye’nin Tüm Renklerini Aynı Samimiyetle Kucakladıklarını İfade Eden Erdoğan, 83 Milyonun Her Bir Ferdine Aynı Sevda Ve Heyecanla Hizmet Ettiklerini Söyledi.

“Biz, Bu Ülkenin Sadece Güneyini, Batısını, Birileri Gibi Sahillerini Değil, 780 Bin Kilometrekarenin Her Bir Karışını, Her Bir Çakıl Taşını Seviyoruz.” Diyen Erdoğan, Millete Bakınca Farklılıkları Değil, Yüreği Anadolu Coğrafyası Kadar Büyük 83 Milyonluk Bir Aile Gördüklerini Dile Getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Bizim Kalbimizde Bu Ülkenin Her Bir Köşesinde Yaşayan İnsanımıza Yetecek Kadar Büyük Bir Türkiye Sevdası Bulunuyor. Açıkçası Elini Vicdanına Koyan Herkes 2002 İle Bugünü Mukayese Ettiğinde Şu Gerçeği Çok Net Bir Şekilde Kabul Ediyor; 18 Yıl Öncesine Göre Türkiye Daha Dengeli Bir Yapıya Kavuşmuş, İllerimiz Arasındaki Hizmet Ve Altyapı Farkı Büyük Oranda Ortadan Kalkmıştır. Bugün Türkiye’nin Batısında Ne Varsa, Doğusunda Da Aynısı Vardır. Ankara’da Ne Varsa Hamdolsun Edirne’de De Hakkari’de De O Vardır. İzmir’deki, Antalya’daki, İstanbul’daki Kardeşlerimiz Hangi İmkanlara Sahipse, Adıyaman’daki, Adana’daki, Antep’teki, Kahramanmaraş’taki Vatandaşlarımız Da Aynı İmkanlara Sahiptir.”

“UNUTMAYIN, YOL MEDENİYETTİR”

Sağlık Hizmetleri, Eğitim, Ulaşım Ve Sosyal Yardımlarda Cumhuriyet Tarihinin En Eşitlikçi Tablosuna AK Parti Döneminde Kavuşulduğunu İfade Eden Erdoğan, En Batıdan En Doğuya, En Kuzeyden En Güneye Kadar Her Yere Ulaştıklarını Söyledi.

Erdoğan, Yatırımlarla Sadece Adaletsizlikleri Gidermediklerini, Aynı Zamanda Milletin Birlik Ve Beraberliğini, Kardeşliğini De Büyüttüklerini Dile Getirerek 83 Milyonun Her Bir Ferdinin Devletine Yeniden Güvenmesini, İnanmasını Sağladıklarını Vurguladı.

“Allah’a Hamdolsun, Tüm Bunları Da Sadece 18 Yıl Gibi Çok Kısa Bir Sürede Gerçekleştirdik. İnşallah Önümüzdeki Dönemde Ülkemizi Açılışını Yaptığımız Edebiyat Yolu Gibi Nice Eserlerle Buluşturmayı Sürdüreceğiz.” Diyen Erdoğan, Bu Yolun Türkiye’ye Ve Kahramanmaraş’a Kazandırılmasında Emeği Geçenleri Tebrik Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konuşmasını “Unutmayın, Yol Medeniyettir Ve İnşallah Bugün Güzel Bir Medeniyet Unsurunun Adımlarını Atıyoruz. Hayırlı Olsun.” Diyerek Bitirdi.

AÇILIŞTAN NOTLAR

Konuşmasının Ardından Erdoğan, Yolun Açılış Kurdelesini Keserek “Hayırlı Olması” Temennisinde Bulundu.

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Mehmet Özhaseki, Mahir Ünal, Erkan Kandemir İle AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Daha Sonra Bakan Karaismailoğlu’nun Kullandığı Cumhurbaşkanlığı Aracı İle Açılışı Yapılan Edebiyat Yolu’nda Kısa Bir Tur Attı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: “HASTA SAYIMIZ DA AĞIR HASTA SAYIMIZ DA ARTIYOR”

HIZLI YORUM YAP