DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇ KİMSENİN ŞAHSİ İFADELERİ CUMHURBAŞKANI İLE HÜKÜMETİMİZLE İLİŞKİLİ HALE GETİRİLEMEZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇ KİMSENİN ŞAHSİ İFADELERİ CUMHURBAŞKANI İLE HÜKÜMETİMİZLE İLİŞKİLİ HALE GETİRİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiç Kimsenin Şahsi İfadeleri, Cumhurbaşkanı İle Hükümetimizle Partimizle İlişkili Hale Getirilemez.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongrelerine Canlı Bağlantıyla Katıldı.

Salgın Tedbirleri Sebebiyle Bir Süre Ara Verilecek Kongrelerin Son Beşinin Yapıldığını İfade Eden Erdoğan, Dünyada En Büyük Mutluluğun Sağlık Olduğunu Belirten Ecdadı, Yaşanılan Bu Dönemde Daha İyi Anladıklarını Söyledi.

Erdoğan, Salgının Yeni Dalgasının Tüm Dünyayla Birlikte Ülkeyi De Etkisi Altına Aldığını Anımsatarak, “Bu Sebeple İnsan Hareketliliğini Mümkün Olduğu Kadar Azaltarak Virüsün Bulaşma Hızını Düşürecek İlave Tedbirler Almak Mecburiyetinde Kaldık. Milletimiz TMM Diye İfade Ettiğimiz Temizlik, Maske, Mesafe Kurallarıyla Bu Tedbirlere Hassasiyetle Riayet Ederse İnşallah Birkaç Hafta İçinde Salgın Grafiğinin Boynunu Yeniden Aşağı Çevirmeyi Başaracağız. Aksi Takdirde Sınırlamalara Devam Etmek, Hatta Belki İlave Tedbirler Almak Durumuyla Karşı Karşıya Gelebiliriz.” Diye Konuştu.

Dünyadaki Büyük Demografik Değişimlerin Ve Güç Kaymalarının Bu Tür Büyük Salgınların Ardından Yaşandığını Dile Getiren Erdoğan, Şayet Bu Süreçten En Az Kayıpla Ve En Önde Çıkılırsa Ülkeyi Ve Milleti Aydınlık Bir Geleceğin Beklediğine İnandıklarını Kaydetti.

Erdoğan, Geçtiğimiz 18 Yılda Ülkeye Demokraside Ve Ekonomide Kazandırdıkları Avantajları Yeni Dönemde Hedeflere Ulaşmanın İtici Gücü Olarak Kullanacaklarını Vurgulayarak, Salgın Döneminde Sadece Sağlık Alanında Yeni Hastaneleriyle, Donanımlarıyla, Personeliyle Kurulan Güçlü Altyapının Ne Derece Hayati Önemi Olduğunun Görüldüğünü Anlattı.

Aynı Şekilde Eğitimden Ulaşıma, Enerjiden Sanayiye Kadar Her Alanda Benzer Yatırımlarda Ülkeyi Bugünler İçin Hazırladıklarını Dile Getiren Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Bir Süredir Ardı Ardına Yaşadığımız Saldırılar Ve Karşılaştığımız Tuzaklar Tıpkı Bir Asır Önce Yapılmaya Çalışıldığı Kadar Bizi Anadolu Bozkırlarına Hapsetme Amacı Taşıyordu. Milletimizle Birlikte İstiklal Harbinden Sonraki En Büyük Mücadelemizi Vererek Bu Kirli Senaryoyu Yırtıp Çöpe Attık. Birliğimize, Beraberliğimize, Kardeşliğimize Daha Sıkı Sarıldık. Vatanımıza, Ezanımıza, Bayrağımıza Daha Sıkı Sarıldık. Medeniyetimize, Tarihimize, Kültürümüze, Uzunca Bir Süre Bize Unutturulmaya Çalışılan Haklarımıza Daha Sıkı Sarıldık. Kendi Vatandaşlarımızla Birlikte Kalbini Ve Gözünü Bize Yöneltmiş Tüm Dostlarımızın Dualarıyla Engelleri Aşa Aşa Bugünlere Geldik.”

“SALDIRILARIN HEP ÜZERİNE GİTTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Kendi İradesini Siyasetine, Diplomasisine, Sahaya Yansıttıkça Rahatsızlıkların Ve Tepkilerin Dozunun Elbette Arttığını Belirterek, Şöyle Konuştu:

“Ülkemizi Eskiden Yaptıkları Gibi İçerideki Maşalarını Ve Dışarıdaki Mekanizmalarını Kullanarak Sinsi Oyunlarla Ve Tuzakla Tehditle, Tecritle Teslim Alabileceklerini Sananların Heveslerini Hep Kursaklarında Bıraktık. Bize Yapılan Saldırılara, Savunmada Kalarak Cevap Vermek Yerine Üzerine Üzerine Gittik. Sokakları Karıştırmaya Çalıştılar, İhanetlerini Ortaya Serdik. Önce Emniyet Ve Yargı, Ardından Ordu İçindeki FETÖ’cüleri Kullanarak Darbe Yapmaya Kalktılar. Demokrasiye, Milli İradeye Ve Hukuka Daha Güçlü Şekilde Sarıldık. Terör Örgütleriyle Mahallelerimizi Çukurlarla Bölmeyi, Sınırlarımızı Taciz Etmeyi Denediler. Başlarını Ezdik. Siyaseti Etkisiz Hale Getirerek, Vesayeti Diriltme Hesabına Girdiler. Cumhur İttifakı’yla Yönetim Sistemimizde Tarihi Bir Değişim Gerçekleştirdik. Irak’ta Ve Suriye’de Bölgemizin Ve Medeniyetimizin Kalbine Bir Hançer Gibi Saplanacak Oluşumlar Kurmaya Kalktılar, Önüne Geçtik. Ekonomimizi Yıkmayı Denediler. Yapısal Reformlarımızı Yeni Bir Anlayışla Hızlandırarak Bu Saldırıyı Da Engelleyecek Adımları Attık. Gelişmiş Ülkelerin Dahi Önüne Geçemediği Salgın Dalgasının Altında Kalmamızı Umdular, Tam Tersine Kendimizle Birlikte Tüm Dostlarımıza El Uzattığımız Bir Mücadele İklimi Tesis Ettik.”

Ne Yaparlarsa Yapsınlar Demokrasiden, Milli İradenin Üstünlüğünden, Hak Ve Özgürlüklere Sahip Çıkmaktan, Değişim Kararlığından Vazgeçmediklerini Belirten Erdoğan, Şimdi Bu Süreci Yeni Hukuk Ve Ekonomi Reformlarıyla Daha Da İleriye Taşıyacak Bir Atılım Başlattıklarını Söyledi.

Erdoğan, Bugüne Kadar Sadece Allah’tan Yardım Beklediklerini, Millete Güvendiklerini, Hukuktan Ve Hakkaniyetten Sapmadan Doğru Bildikleri Yolda Yürüdüklerini İfade Ederek, Girdikleri Her Mücadelede Milleti Yanlarında Bulduklarını Aktardı.

AK Parti’nin Bugüne Kadar Milletin Gönlündeki Yerini Korumasının, Girdiği Her Seçimden Açık Ara Birinci Çıkmasının Sırrının Samimiyetinde Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Biz Milletimize Verdiğimiz Her Sözde Samimiydik. Biz Ülkemize Yaptığımız Hizmette, Her Yatırımda, Her Projede Samimiydik. Biz Türkiye’nin Bölgesel Ve Küresel Düzeydeki Her Çıkarını Savunurken Samimiydik. Biz Doğrudan Bekamızı Hedef Alan Saldırılar Karşısında Verdiğimiz Her Mücadelede Samimiydik. Biz 83 Milyon Vatandaşımızın Her Birinin Özgürlüğünü Genişletmek, Güvenliğini Temin Etmek, Refahını Artırmak İçin Attığımız Her Adımda Samimiydik. Cumhur İttifakı’nı Kurarken De Samimiydik.”

Erdoğan, Büyük Ve Güçlü Türkiye’nin İnşası Mücadelesini, Nice Sınamaları Başarıyla Geçerek Bugünlere Gelen Cumhur İttifakı’nın Çatısı Altında Yürüttüklerini Vurgulayarak, Ülkenin Ve Milletin Menfaatleri Söz Konusu Olduğunda Tüm Bireysel Ve Siyasi Farklılıkların Üzerine Çıkılabileceğinin En Güzel Örneği Olan Cumhur İttifakı’nın Gidişinden De Gayet Memnun Olduklarını Söyledi.

“Sayın Bahçeli’ye ve Tüm MHP Camiasına, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Başta Olmak Üzere, Ülkenin ve Milletin Menfaatine Olan Her Hususta Yanımızda Bulundukları İçin Bir Kez Daha Şükranlarımı Sunuyorum.” Diyen Erdoğan, Hep Birlikte Daha Yapacak Çok İşleri, Hayata Geçirecek Çok Politikaları Olduğunu Dile Getirdi.

“YENİ BİR FİTNE ATEŞİ YAKILMAYA ÇALIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son Günlerde Bizimle Asla İlgisi Olmayan Kimi Bireysel Açıklamalar İle Reform Gündemimize Yaptığımız Vurgular Bahane Edilerek Yeni Bir Fitne Ateşi Yakılmaya Çalışıldığını Görüyoruz. Velev Ki Geçmişte Birlikte Çalışmış Olsak Bile Hiç Kimsenin Şahsi İfadeleri Cumhurbaşkanı’yla Hükümetimizle Partimizle İlişkili Hale Getirilemez. Bizim Ne Dediğimiz, Nerede Durduğumuz, Nereye Gittiğimiz Bellidir Ve İstikametimizde En Küçük Bir Değişiklik Yoktur.” Diye Konuştu.

Teröre Bulaşmış Ve Terörle El Ele, Kol Kola Yürüyenlerin Hiçbir Zaman Yanında Olmadıklarını Ve Bu Kişilerle Dirsek Temasında Bulunmadıklarını Vurgulayan Erdoğan, Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“Şu Anda Yargının Tasarrufu Altında Olanlar Bizim Yüzlerce, Binlerce İnsanımızın, Yasin Börü’lerimizin Ölümüne Neden Olanlar, Kobani Katliamının Failleri Hiçbir Zaman Tayyip Erdoğan Tarafından, Dava Arkadaşları Tarafından Asla Ve Asla Savunulamaz. CHP’nin Ve Arkasındaki Mahfillerin Dümen Suyuna Girenlere, ‘Siz Gidin Heykellerinizle, İç Kavgalarınızla, Karanlık Pazarlıklarınızla Uğraşın, Düşün Bu Ülkenin Ve Milletin Yakasından.’ Diyoruz. Türkiye’yi Dışarıya Şikayet Ederek, Başka Ülkelerin Yönetimlerine Bize Nasıl Ve Nerelerden Saldıracaklarının Akıllarını Vererek, Dün Söylediğini Bugün Yalayarak Siyaset Yaptığını Sananların Sonu Hüsran Olacaktır. Gezi Eylemlerini Organize Edenlerin Savunucusu Olamayız.

Biz 18 Yıldır Olduğu Gibi Bugün De Yarın Da Milletimizin Hizmetkarlığını Yapmayı En Büyük Şeref Kabul Ederek Yolumuza Devam Edeceğiz. Biz Özellikle Gezi Olaylarının Finansörlüğünü Yapan Ve Bunlarla İlgili Olarak Da Şu Anda İçeride Olan Özellikle Bugün, Yarın Hiçbir Zaman Bunları Savunucusu Olmadık, Bundan Sonra Da Olmayız. Bunca Yıldır İktidar Gücünü Kullanan Bir Parti Olarak Elbette Eksiklerimiz Olmuştur, Hatta Belki Hatalarımız Da Olmuştur. Ama Samimiyetimizi, Hizmetlerimizi, Vizyonumuzu Kimse Sorgulayamaz, Aksini İddia Edemez. İstikamet Doğru Olunca Eksikleri Tamamlamak Mümkün Hale Geliyor. Bugün De Tüm Samimiyetimizle Çareyi Yine Milletimizde Arıyoruz. Bunun Dışındaki Her Türlü Fitne Ve Fesat Girişimlerini Reddediyor, Sizlerden De Dikkatli Olmanızı İstiyorum.”

“GEZİ OLAYLARININ FİNANSÖRÜ OLANLARLA HİÇBİR ZAMAN BİR ARADA OLAMAYIZ”

Erdoğan, “Terör Örgütleriyle El Ele, Kol Kola, Omuz Omuza, Ankara’dan İstanbul’a Yürüyenlerle Biz Birlikte Olamayız. Gezi Olaylarının Finansörü Olanlarla, Kavala’larla, Onlarla Hiçbir Zaman Bir Arada Olamayız. Kobani’yi Unutamayız. Biz Diyarbakır’da Kürt Kardeşlerimizi Öldürenlerin Savunuculuğunu Yapamayız. Hukuka Sarılarak Onların Savunmasını Yapmaya Girenler Kusura Bakmasınlar Artık Şunu Bilmeleri Lazım Ki AK Parti Hiçbir Zaman Bunları Savunmamıştır, Savunmaz. Ama AK Parti Diyarbakır’da Öldürülen Yasin Börü Kardeşlerimizin Yanındadır, Yanında Olmaya Devam Edecektir.” Şeklinde Konuştu.

Milletin Binlerce Yıldır Doğu İle Bağını Güçlü Tutarak Hep Batıya Yöneldiğini Dile Getiren Erdoğan, Asırlar Boyunca Farklı Medeniyetler Ve Kültürler Arasındaki İlişkinin Vasıtası, Hakkın Ve Hakkaniyetin Temsilcisi Olarak Geniş Bir Coğrafyaya Mühür Vurulduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kendileri İçin Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza Diye Bir Ayrım Olmadığını Dile Getirerek, Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“Biriz, Beraberiz, İriyiz, Kardeşiz Ve Hep Birlikte Türkiye’yiz. Daha Öncesini Bir Kenara Bıraksak Bile Sadece Osmanlı’nın Avrupa’da 600 Yıllık Geçmişi Vardır. Bugün De Kendimizi Avrupa’nın Ayrılmaz Bir Parçası Olarak Görüyoruz. Daima NATO Başta Olmak Üzere Batı İttifaklarının En Güçlü Üyesi Olduk. Bizi Başka Arayışlara Mecbur Bırakmadıkları Sürece Savunmadan Ticarete Kadar Tercihimizi Hep Batıdan Yana Kullandık. Ama Bu Ülkemize Ve Milletimize Yönelik Açık Saldırılara, Farklı Kılıflar Altında Dayatılan Haksızlıklara, Çifte Standartlara Boyun Eğeceğimiz Anlamına Da Gelmiyor. Her Şeye Rağmen Hiçbir Ülkeyle, Kurumla Siyaset Yoluyla, Diyalog, Müzakere Yoluyla Çözülemeyecek Sorunumuzun Olmadığına İnanıyoruz. Bunun İçin Avrupa Birliği’ne Tam Üyelikten Mülteciler Meselesine Kadar Ülkemize Verdiğiniz Sözleri Tutun, Birlikte Daha Yakın, Daha Verimli Bir İş Birliği Tesis Edelim Çağrısında Bulunuyoruz.

Aynı Temenniyi Müttefikimiz Amerika İle Olan İlişkilerimiz İçin De İfade Ediyoruz. Türkiye’nin Sınırlarının Güvenliği Ve Savunma İhtiyaçları Konusundaki Hassasiyetine Saygı Gösteren Bir Amerika İle Bölgesel Ve Küresel Düzeyde Yapabilecek Çok İşimiz Olduğunu Düşünüyoruz. Kadim Tarihi İlişkilere Sahip Olduğumuz Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Körfez Ülkeleri Başta Olmak Üzere Tüm Asya Ve Afrika Coğrafyasıyla Önümüzde Çok Büyük İş Birliği Potansiyeli Olduğunu Da Biliyoruz. Böylesine Geniş Bir Vizyona Sahip Türkiye’yi Kendilerinin Dahi Uymadığı Kuralları Bahane Ederek, Köşeye Sıkıştırmaya Çalışanlardan Artık Bu Yöntemlerden Vazgeçmelerini İstiyoruz. Bizim Hiçbir Ülkenin Hakkıyla, Hukukuyla, Hele Hele Siyasi Ve Toprak Bütünlüğüyle Asla Sorunumuz Yoktur. Tam Tersine Biz Müdahil Olduğumuz Her Yerde Bu İlkeler Çerçevesinde Hareket Ediyoruz.”

“HERKES İÇİN ADALET İSTEMEK SUÇSA, EVET SUÇLUYUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karşısına Dikilenlerin İse Ya Terör Örgütlerinin Ya Darbecilerin Ya Da Zalim Rejimlerin Yanında Saf Tuttuğunu Gördüklerini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerine Şöyle Devam Etti:

“Geçmişleri, Sömürge Ve Zulüm Utançları İle Dolu Olanların Bugün Aynı Düzeni Başka Görünümler Altında Sürdürme Gayretlerini Yüzlerine Vurmak Bir Suçsa, Evet Suçluyuz. Mazlumların Ve Mağdurların Yanında Yer Almak, Onların Sesini Dünyaya Duyurmak, İmkan Bulunduğunda Da Haklarını Bilfiil Sahada Korumak Bir Suçsa, Suçluyuz.

Herkes İçin Adalet, Herkes İçin Özgürlük, Herkes İçin Aydınlık Bir Gelecek İstemek Suçsa, Evet Suçluyuz. Ama Bizim İçin Bu Şekilde Davranmak, Medeniyetimizin Ve Tarihimizin Üzerimize Yüklediği Bir Sorumluluktur. Bu Sorumluluktan Kim Ne Derse Desin, Kim Ne Yaparsa Yapsın, Kaçmadık Ve Kaçmayacağız. Genel Başkanından Mahalle Temsilcisine Kadar Tüm AK Parti Mensupları, İşte Böyle Büyük Ve Tarihi Bir Vebalin Altındadır.”

“ÜYE SAYISI 11 MİLYON 200 BİNİ AŞARAK TARİHİN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTI”

Milletin, Geçtiğimiz 18 Yılda Olduğu Gibi 2023’e Giden Yolda Ve Daha Sonrasında Umudunun Yine AK Parti’de Olduğunu Her Fırsatta Gösterdiğini Dile Getiren Erdoğan, Gönül Seferberliği İle Başlattıkları Üye Kampanyasına Olan İlginin, Milletin De Aynı Hissiyata Sahip Olduğunu Gösterdiğini Belirtti.

Üye Sayısının 11 Milyon 200 Bini Aşarak Tarihin En Yüksek Rakamına Ulaştığını Aktaran Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Her Yıl 1 Milyon Yeni Üye Hedefi İle Milletimizle Olan Gönül Bağımızı Sürekli Daha İleriye Taşımayı Hedefliyoruz. Kongrelerimizi, Özellikle Bu Yeni Dönemde İşaret Taşları Olarak Görüyoruz. Hem Ahde Vefayı En Üst Seviyede Tutarak Hem Yeni İsimlerle, Yeni Heyecanlarla, Yeni Enerjilerle Teşkilatlarımızı Güçlendirerek 2023’e Hazırlanıyoruz. İnşallah Evlatlarımıza Miras Olarak 2053 Vizyonlarını Hayata Geçirecekleri Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi Bırakacağız. Bunu Yapacak Olan Sizlersiniz.

Ben Şimdi Salona Bakıyorum, Salonda Çok Heyecan Görmüyorum. Eskiden Gümüşhane’nin, Burdur’un Salonları Sürekli Olarak Alkışlarla İnlerdi. Isparta Aynı Şekilde İnlerdi. Dolayısıyla Bunu Her An Görmek, Yaşamak Arzusu İçindeyiz. Aynı Şekilde Sinoplu, Kastamonulu Kardeşlerimi Aynı Heyecan İçinde Görmek İstiyorum. Bu Vesileyle Kuruluşundan Bugüne Teşkilatlarımızda Görev Almış Tüm Kardeşlerime, Şükranlarımı Sunuyorum. Yol Arkadaşlarımızdan Dar-I Bekaya İrtihal Edenlere Allah’tan Rahmet Diliyorum. İlçe Kongrelerimizde Görev Alan, Bugün De İl Kongrelerimizde Görev Alacak Olan Kardeşlerime Rabbimden Başarılar Temenni Ediyorum. AK Parti Teşkilatları Olarak, Hükümet Olarak, Meclis Grubu Olarak Daha Çok Çalışmamız Daha Çok Gayret Göstermemiz Gereken Bir Döneme Girdik. Sizler De İllerdeki Temsilcilerimiz Olarak Bu Yeni Sürecin Lokomotifliğini Üstleneceksiniz. Rabbim Yolumuzu Ve Bahtımızı Açık Eylesin Diyorum.”

Erdoğan, Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop İl Kongrelerinde Görev Üstlenecek Partililere Başarılar Dileyerek Sözlerini Tamamladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN VARANK: MİLLİ FÜZE PROJELERİMİZİ ARTIK KENDİ MOTORUMUZLA YAPABİLİYOR HALE GELECEĞİZ

HIZLI YORUM YAP