DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FİLİSTİN İLHAKINA ONAY VEREN HER GİRİŞİM SELAHADDİN-İ EYYUBİ’NİN EMANETİNE İHANETTİR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FİLİSTİN İLHAKINA ONAY VEREN HER GİRİŞİM SELAHADDİN-İ EYYUBİ’NİN EMANETİNE İHANETTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail İşgalini Meşrulaştıran, İsrail’in Kudüs’ü ve Filistin Topraklarını İlhak Planlarına Onay Veren, Filistinli Kardeşlerimizin Meşru Haklarını Yok Sayan Her Girişim, Selahaddin-İ Eyyubi’nin Emanetine İhanettir.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail İşgalini Meşrulaştıran, İsrail’in Kudüs’ü ve Filistin Topraklarını İlhak Planlarına Onay Veren, Filistinli Kardeşlerimizin Meşru Haklarını Yok Sayan Her Girişim, Selahaddin-İ Eyyubi’nin Emanetine İhanettir.” İfadesini Kullandı.

Erdoğan, HÜDA PAR Tarafından Düzenlenen Uluslararası Selahaddin Eyyubi Sempozyumu Dolayısıyla Genel Başkan İshak Sağlam’a Gönderdiği Mesajda, Kudüs’ün İkinci Fatihi Selahaddin Eyyubi’yi ve Kahraman Askerlerini Rahmetle Yad Ettiğini Belirterek, “Selahaddin-İ Eyyubi, ‘Allah’ın Evi Esaret Altındayken Selahaddin Nasıl Kendi Evinde Yatar.’ Diyen Kudüs Aşığı Büyük Bir Komutandı.” Hatırlatmasında Bulundu.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Şark’ın En Sevgili Sultanı” Olarak Tarif Ettiği Selahaddin Eyyubi’nin Sadece Müslümanların Kalbinde Değil, Adaleti, Cesareti, Merhameti ve Kahramanlığı İle Rakiplerinin Nazarında da Daima Farklı Bir Yere Sahip Olduğunu Vurgulayan Erdoğan Şunları Kaydetti:

“Selahaddin Eyyubi’nin Bize En Büyük Emaneti Haçlı İşgalinden Kurtararak Yeniden Hürriyetine Kavuşturduğu İkinci Kıblemiz Kudüs’tür. Kudüs’ü Tekrar Ayağa Kaldıran, Tüm İnanç Mensupları İçin Tekrar Bir Eman Yurdu Haline Getiren de Bizim Ecdadımızdır. Kanuni Sultan Süleyman Döneminde El Halil Kapısına Kazınan ‘La İlahe İllallah, İbrahim Halilullah’ İfadesi, Medeniyetimizin Kudüs’e Bakışının En Güzel İfadesidir. Kudüs’e Sahip Çıkmak, Ona Gereken Hürmeti, Hassasiyeti Göstermek Her Müslüman’ın Görevidir. İsrail İşgalini Meşrulaştıran, İsrail’in Kudüs’ü ve Filistin Topraklarını İlhak Planlarına Onay Veren, Filistinli Kardeşlerimizin Meşru Haklarını Yok Sayan Her Girişim, Selahaddin-İ Eyyubi’nin Emanetine İhanettir.”

Erdoğan, “Normalleşme” Adımları Altında Bu Tarz Çabaların Arttığı Bir Dönemde Düzenlenen Sempozyumun, Selahaddin Eyyubi’nin Vasiyetine Uygun Şekilde, Ümmetin Saadeti ve Kudüs’ün Geleceği Açısından Hayırlara Vesile Olmasını Diledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AĞRI KIRSALINDA 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP