DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! BU GECE BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Pompaya Yansıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Benzin Fiyatları İle İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi. Erdoğan “Bu Geceden İtibaren Benzinde 60 Kuruş, Motorinde 55 Kuruş İndirimi Uygulamaya Alacağız.” Dedi.

Opec Toplantısı Sonrasında Üretim Kısıtlamasına Yönelik Karar Çıkmamasının Ardından Petrol Fiyatları Dün Tarihi Bir Düşüş Yaşadı.

Yüzde 30’dan Fazla Düşüş Sonrasından Brent Petrolün Varil Fiyatı 31 Dolara Kadar Geriledi.

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan Bir Müjdeyi de Duyurayım. Bu Geceden İtibaren Benzinde 60 Kuruş, Motorinde 55 Kuruş İndirimi Uygulamaya Alacağız” Açıklamasında Bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ‘PETROL’ YORUMU: OPEC ÜLKELERİ İÇİN FELAKET!

Brüksel’de Gerçekleştirdiği Temasların Ardından Yurda Dönüş Yolunda Önemli Açıklamalarda Bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brent Petrolün Varil Fiyatında Yüzde 30’a Varan Düşüşe Yönelik İse Ortaya Çıkan Tablonun OPEC Ülkeleri İçin Özellikle Ayrı Bir Felaket Olduğuna Dikkat Çekti.

‘OPEC ÜLKELERİ İÇİN FELAKET’

”Brent Petrolün Varil Fiyatında Yüzde 30’a Varan Düşüşle 31 Dolar Seviyesine Gerileme Görüldü. Bu Durum OPEC Ülkeleri İçin Özellikle Ayrı Bir Felaket. Bizim İçin Bir Boyutu İle Çok Olumlu Bir Durum. Cari Açığımıza Olumlu Tesir Yapan Bir Gelişme. Bu Bir Resesyon Olabilir Mi? Temenni Ederiz ki Olmaz. Çünkü Gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız Gerek Ticaret Bakanlığımız Bu Konuda Bütün Tedbirlerini Almış Vaziyette.

Bu Gelişme Şu Anda Olumlu İstikamette Bu Süreci İdare Ettiğimizi Gösteriyor. Zaten Faizlerdeki Düşüşle de Ayrı Bir İstikamette İş Yürüyor. Bunun Neticesinde Yatırımlarda Bir Hareketlenme Var. Bu Hareketlenme İstihdamda da Hareketlenmeyi Meydana Getirmiş Durumda.

BİR DEPODA 37 TL CEPTE KALACAK

Benzine 61 Kuruş, Motorine İse 56 Kuruş Olarak Yansıyacak İndirim Sonrası Yarın Aracının Deposunu Dolduracak Araç Sahiplerinin Ortalama 26 İle 37 Lira Arasında Bir Parası da Cebinde Kalmış Olacak

BENZİN VE MOTORİNDE 1 TL’LİK İNDİRİM BEKLENTİSİ VARDI

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, Uluslararası Piyasada Petrol Fiyatların Düşmesiyle Birlikte Türkiye’de Benzin ve Motorin Fiyatlarının Litre Başına 1 TL Düşmesini Beklediklerini Söyledi.

“VARİL FİYATI 40 DOLAR SEVİYESİNDE KALIRSA LİTREDE 1 TL İNDİRİM POMPAYA YANSIYACAKTIR”

Motorin ve Benzin Fiyatlarında İndirim Beklediklerinin Altını Çizen PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, “Son Günlerde Çin’de Başlayan Korona Virüsü Nedeniyle Çin’in Azalttığı Motorinden Dolayı Rafineriler Mallarını Satamadığı İçin Fiyatlarda Düşüş Yaşandı. Bu Düşüş Tüm Dünyaya Yansıdı. Petrol Üreten Ülkeler Bundan Etkilendi. Fiyatlar 65 Dolardan 40 Dolar Seviyesine Geldi. Bu Çok Enteresan Fiyatlar. Bunun Etkisi Bizim Ülkemize de Yansıyacaktır. İşin Diğer Yanına Baktığımızda Petrol Üreten Ülkeler Kısıtlamaya Gidiyorlar. Varili 40 Dolara Düşen Petrolü Tekrar 65 Dolar Seviyesine Çıkartmak İçin Çabalıyorlar. Çünkü Onlar da Bundan Zarar Ediyor Ama Bu Tüketiciye Mutlaka Yansıyacaktır. Tüketici Daha Ucuza Motorin ve Benzin Alacaktır. Varil Fiyatı 40 Dolar Seviyesinde Kalırsa Litrede 1 TL İndirim Pompaya Yansıyacaktır Diye Düşünüyorum. Devlet, ÖTV Payında Oynama Yapmazsa, 1 TL Ucuzluk Olabilir” Dedi.

BENZİN 5 LİRAYA, MOTORİN İSE 4,5 LİRAYA İNMELİ

Konuyla İlgili Konuşan Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyon Hesaplamasında Birçok Kalem Akaryakıt Fiyatlarına Bağlı Olarak Değişiklik Gösteriyor.

Uluslararası Petrol Krizinin Bizim Açımızdan Fırsata Çevrilebilmesi İçin Petrol Fiyatlarındaki Düşüşün En Kısa Zamanda Pompaya Yansıtılması Gerekir.

Yeni Fiyatlara Göre Benzinin Litre Fiyatının 5 TL, Motorinin De 4.50 TL Ye Kadar İndirilmesi Gerekir” Diye Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İBB KOMİSYONUNDAN İMAMOĞLU’NUN İDDİALARINI YALANLAYAN RAPOR: MAKAM ARACI DEĞİL, HİZMET ARACI

HIZLI YORUM YAP