DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 23 NİSAN GÜNÜ DEMOKRASİNİN VE MİLLET EGEMENLİĞİNİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyet Devleti Birlik, Beraberlik, Kardeşlik ve Dayanışma Anlayışı Üzerinde İnşa Edilmiştir. 23 Nisan Günü Demokrasinin, Milli İradenin, Millet Egemenliğinin En Önemli Sembolüdür.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin Açılışının 100. Yılı Dolayısıyla Huber Köşkü’nde Ulusa Sesleniş Konuşması Yaptı.

Sözlerine “TBMM’nin 100. Kuruluş Yıl Dönümüne Kavuşmanın Gururunu Yaşadığımız Bu Anlamlı Günde Ülkemizdeki ve Dünyadaki Tüm Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Tebrik Ediyorum.” Diyerek Başlayan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“23 Nisan 1920’den Bugüne Meclis’imizin Çatısı Altında Türkiye’nin İstiklali, İstikbali ve Kalkınması İçin Emek Vermiş, Milli İradenin Tecellisi İçin Mücadele Etmiş Tüm Milletvekillerimize Şükranlarımı Sunuyorum. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, TBMM’nin İlk Başkanı, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İle Tüm Şehit Ve Gazilerimizi Rahmetle, Minnetle Yad Ediyorum. Bundan Tam Bir Asır Önce Ankara’da Dualarla, Tekbirlerle, Salavat-I Şeriflerle Açılan Büyük Millet Meclisimiz, Vatanımızın İşgal Edildiği Bir Dönemde Milletimizin ve Devletimizin Hürriyet Mücadelesinin Merkezi Olmuştur.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binlerce Yıllık Devlet Silsilesinin Son Temsilcisi Olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Birlik, Beraberlik, Kardeşlik Ve Dayanışma Anlayışı Üzerinde İnşa Edildiğini Belirterek, Şunları Söyledi:

“23 Nisan Günü Demokrasinin, Milli İradenin, Millet Egemenliğinin En Önemli Sembolü Olmasının Yanı Sıra Milletimizin Evlatlarına Verdiği Değerin, Gençlerine Güveninin De Bir İşaretidir. Millet Olarak Tıpkı Bağımsızlığımız Gibi Çocuklarımızı Da Dünyadaki En Kıymetli Varlıklarımız Olarak Görüyor, Onları El Üstünde Tutuyoruz. Bu Anlayışla Son 18 Senede Demokraside Ve Ekonomide Türkiye’yi Büyütmenin, Güçlendirmenin, Dünyanın En Saygın Ülkelerinden Biri Haline Getirmenin Mücadelesini Verdik. İlk Meclis’te Tecessüm Eden İradeye Uygun Şekilde Hiç Kimseyi Dışlamadan, Ayırmadan, Ayrıştırmadan 83 Milyonun Tamamını, Vatanımızın Her Köşesini Kucaklamanın Gayreti İçinde Olduk. Bugün De Koronavirüs Salgınına Karşı Verdiğimiz Mücadeleyi Aynı Azim, İnanç Ve Umutla Yürütüyoruz. Allah’ın İzni Ve İnayeti, Aziz Milletimizin Basiret Ve Ferasetiyle Bu Musibetin De Üstesinden Geleceğimize İnanıyoruz. 83 Milyonun Tüm Fertlerinden, Bilhassa Bugün Bayramlarını Kutladığımız Çocuklarımızdan Biraz Daha Sabretmelerini, Açıklanan Tedbirlere Riayet Etmeyi Sürdürmelerini İstiyoruz.”

“MİLLETİMİZİN VE TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN-I ŞERİFİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı “Kalemiyle Değil, Yüreğinin Her Zerresinden Kopup Gelen Bir Vecd İle Yazdığını” Dile Getirerek, Şöyle Konuştu:

“İstiklal Marşımız Sadece Bir Asır Önceki Özgürlük Mücadelemizi Anlatmakla Kalmaz, Aynı Zamanda Bugün Ve Gelecekte İhtiyacımız Olan Ruhu Da İfade Eder. Şimdi Tüm Milletimi Saat Tam 21.00’de Balkonlarımıza, Pencerelerimize Çıkarak İstiklal Marşı’mızı Okumaya Davet Ediyorum. Biz De Burada Kendi Çocuklarımız Ve Torunlarımızla Birlikte Mesajlarını Kalbimizde Hissederek Okumak Suretiyle Bu Milli Coşkuya İştirak Edeceğiz. Bir Kez Daha Bize Bu Vatanı Armağan Eden Şehit Ve Gazilerilerimizi, Rahmetle, Şükranla, Tazimle Anıyor, Çocuklarımızın Ve Tüm Dünya Çocuklarının Bayramını Tebrik Ediyorum.”

Sözlerini “Milletimizin Ve Tüm İslam Aleminin Bu Gece İlk Teravih Namazını Kılıp, İlk Sahurunu Yapacağımız Ramazan-I Şerifini Tebrik Ediyorum. Rabb’imden Bu Mübarek Günlerin En Güzel Şekilde Değerlendirerek, Sağlıkla, Huzurla, Esenlikle, Bizlere Ramazana Ulaştırdığı Gibi Bayrama Da Ulaştırmayı Nasip Etmesini Diliyorum.” Diyerek Tamamlayan Erdoğan, Çocuklarla İstiklal Marşı’nı Okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı’nın Ardından Çocukları Severek, Onları Tebrik Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE COVİD-19’DAN İYİLEŞEN HASTA SAYISI 18 BİN 491’E ULAŞTI

HIZLI YORUM YAP