DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

ÇOCUK EVLERİ YENİDEN TASARLANIYOR

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Yeni İnşa Edilecek Çocuk Evleri Siteleri’nde Uygulanacak İhtiyaç Programı İle Çocukların Aile Ortamına En Yakın Şekilde Tasarlanmış Yeni Çocuk Evlerinde Yaşayacaklarını Bildirdi.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Yapılan Yazılı Açıklamaya Göre, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Koğuş Tipi Yurtları Kapatarak 10-12 Çocuğun Kalabileceği Çocuk Evleri Sitesi Modeline Geçtiklerini Hatırlattı.

Çocuk Gelişiminde İhtiyaçların Sürekli Revize Edilmesi Gerektiğini Belirten Selçuk, Çocuk Evleri Sitesi İhtiyaç Programı’nı Güncellediklerini Kaydetti.

Program İle Çocuklara Verilen Hizmet Standardının Yükseltilmesini Çocukların Psiko-Sosyal Gelişimlerinin Desteklenmesini Ve Öz Güvenlerinin Artırılmasını Hedeflediklerine İşaret Eden Selçuk, “Yeni İnşa Edilecek Çocuk Evleri Siteleri’nde Uygulanacak İhtiyaç Programı İle Çocuklarımız Aile Ortamına En Yakın Şekilde Tasarlanmış Yeni Çocuk Evlerinde Yaşayacaklar.” İfadelerini Kullandı.

Yeni Çocuk Evleri Siteleri’nde Çocukların Fiziksel Ve Psikososyal Gelişimi İçin Özel Tasarlanmış Çeşitli Ortak Yaşam Alanları Olacağına İşaret Eden Bakan Selçuk, “Çocuklara Aile Sıcaklığını Hissettirmek Üzere Tasarlanan Evler Bir Ailenin İhtiyaç Duyabileceği Bütün Donanımları İçinde Barındırıyor. Çocuklarımız İçin Hobi Odaları, Bilgisayar Odaları, Atölyeler Ve Çok Amaçlı Salonların Olduğu Sosyal Aktivite Binaları Tasarladık. Müzik Gibi Sanatsal Aktivitelerin Yanı Sıra Spor Faaliyetleri Ve Atölye Çalışmalarıyla Çocuklarımızın Büyüme Döneminde Gelişimlerine Destek Olmak İstiyoruz.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Binaların Tasarımında Engelli Çocukların Erişimini Öncelikli Olarak Gözettiklerine Dikkati Çeken Bakan Selçuk, “Engelli Çocuklarımızın Hareket Kabiliyeti Ve Güvenliği Öncelikli Olarak Ele Alındı. Tesis Binaları Ve Açık Alanların Tamamı Engelli Çocuklarımız İçin Erişilebilir Olarak Tasarlandı. Engelli Çocuklarımız İçin Yapılacak Düzenlemeler, Onların Psiko-Sosyal Gelişimi Üzerinde Olumlu Etkileri Olacaktır.” İfadelerini Kullandı.

“TOPLUMLA İÇ İÇE VE SOSYAL HAYATIN MERKEZİNDE OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Bakan Selçuk, Enerji Verimliliği Ve Yenilenebilir Enerji Uygulamalarını Da Dikkate Aldıklarını Belirtti.

Tüm Projelerde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Hayata Geçirdiklerini Ve Sahil Bölgeleri Başta Olmak Üzere Tesislerin Tasarlanmasında Güneş Enerjisi Kullanımını Esas Aldıklarını Belirten Selçuk, Şöyle Devam Etti:

“Merkezi Isınmadan Yeni Nesil Kombi Sistemlerine Geçilmesi İçin Gerekli Mühendislik Çalışmalarını Planladık. Dış Mekanları Da Çocuklarımıza Yönelik Yeniden Düzenledik. Açık Alan Ve Peyzaj Düzenlemelerini Çocuklarımızın Yaş Durumlarına Ve İhtiyaçlarına En Uygun Şekilde Detaylı Olarak Tasarladık.”

Arsa Seçiminde Çocuk Evleri Siteleri’nin Toplumla İç İçe Ve Sosyal Hayatın Merkezinde Olmasına Özen Gösterdiklerini Belirten Selçuk, Yeni Mekanların Tek Katlı Müstakil Evler Şeklinde İnşa Edileceğini Bildirdi.

Bakan Selçuk, Son Yangın Mevzuatına Uygun Tasarlanan Tesislerde, Yangına Dayanıklı Kablo Sistemleri, Gece Görüşlü Kamera Sistemleri, Acil Aydınlatma Ve Jeneratör Sistemleri, Acil Durumda Müdahaleyi Zorlaştırmayacak Tasarımlar Ve Güvenlik Kulübesinden Tüm Tesisin İzlenebileceği Sistemler Oluşturduklarını Kaydetti.

Yeni Program İle Kuruluşlar İçerisinde Doğrudan Koruyucu Aile Modeline Hizmet Verecek Birimlerin De Yer Alacağına Dikkati Çeken Bakan Selçuk, “Çocuklarımızın Koruyucu Aileleriyle Kuruluş İçinde Görüşmelerini Sağlamak İçin Yeni Mekanlar Oluşturacağız. Tasarlanan Cam Odalarda Çocuklarımız Koruyucu Aileleriyle Eşleştirilirken Daha Rahat Bir Ortam Oluşturulacak, Görüşmeler De Gözetmenler Tarafından Gözlemlenebilecek.” Değerlendirmesinde Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ERMENİSTAN’IN GENCE’YE SALDIRISINDA 1 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP