DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

CHP TUZLA’DA BÜYÜK DEDİKODU EKŞİ İKNA EDER

Gazetemize Ulaşan CHP’li Bir Üye Ekşi’nin Uzunyayla’yı Bir Şekilde İkna Edeceğini Belirtiyor. Adının Saklı Kalması Şartı İle Yazısının Yayınlanmasına İzin Veren CHP’li Üyenin Yazısı;

EKŞİ İKNA EDER

Geçtiğimiz Günlerde CHP Kongresini Gerçekleştirdi ve İlçe Başkanlığına Hasan Uzunyayla Seçildi.

Yapılan Bu Kongrede Hasan Uzunyayla’nın Karşısına Cemil Ekşi’nin Adayı Oğur Küçükoba Çıkmıştı. Yani, Ekşi İçin Çok Önemli Bir Kongre Niteliği Taşıyordu. Ama Gelin Görün ki Ekşi’ye Rağmen Uzunyayla Ezici Bir Seçimle Kongreyi Kazanarak, CHP Tuzla İlçe Başkanlığını Kazandı.

Aslında Bu Seçimlerin Başka Bir Anlamı Daha Vardı. 2009 Yılında Hasan Uzunyayla, Birçok Eleştiriye Rağmen Cemil Ekşi’yi, Partisinin Tuzla Belediye Başkanı Adayı Yapmayı Bile Başarmıştı. Yani CHP’de, Cemil Ekşi Devri Yine Hasan Uzunyayla’nın Israrlı Çalışmaları Neticesinde Başlamıştı.

Bugün İse Bu İki İsim Geçtiğimiz Günlerde Kongrede Karşı Karşıya Gelmişti.

Hatta Konuşmaları Sırasında Birbirlerine Atıfta da Bulunan Bu İkili, Yıllardır Dedikodu Haline Gelen, CHP Tuzla İlçe Başkanlığı Binasının Kira Meselesi Bile Kürsüde Dile Getirildi. Uzunyayla, Kendisinin İlçe Başkanlığı Döneminde İlçe Başkanlığı Binasının Değişeceğini ve Tehditlere Boyun Eğmeyeceğini Söylerken, Cemil Ekşi İse CHP İlçe Başkanlığının Yerinin Değişmesine Sevineceğini Belirterek, Burayı Hemen Kiraya Verip, Gelir Edebileceğini Gündeme Taşıdı.

Bugün Gelinen Noktada Bu İki İsim Ayrı Bile Gözükse Geçmişlerinde Kesişen Ortak Noktaları(!) Yollarının Yine Kesişeceği Anlamı Taşıyor. Ekşi’nin ve Uzunyayla’nın Siyasi Bilgisi Tartışılmaz Bir Gerçek. Ekşi’nin Uzunyayla’yı İkna Etmesi İse Hiç Zor Bir Durum Değil.

Şimdiden Bile Ekşi’nin Devri Bitmesi İçin Uzunyayla’ya Oy Verenlerin En Büyük Sıkıntısı, “Ya Cemil Ekşi, Olurda Hasan Uzunyayla’yı Farklı Konulardan Dolayı İkna Etmeyi Başarırsa”.

Aslında Bu Konuda Partililerin Sıkıntı Çekiyor Olması Boşuna Değil. Ekşi, Son Yıllarda Parti İçinde İtici Bir Kimlik Haline Gelmiş Olsa da, İnsanların Üzerinde ve Hasan Uzunyayla’nın Üzerinde Farklı Bir Güce Sahip.

Dönem Dönem Bu Kayda Değer Gücünü Ortaya Koyup, “Biz Herkesin Dilinden Anlar, Kimin Ne Eksiği Varsa Onu Hallederiz ve İstediğimiz Olur” Mantığı İle Uzunyayla’yı da İkna Etmesi Çok Zor Gibi Değil.

NEDEN Mİ ZOR DEĞİL?

Bakın Bu İkiliye Bir Çok Dönem Ayrı Kalmalarına Ve Birbirlerine Sert Çıkışlarına Rağmen Çok Uzak Değil Yazın Bir Araya Gelecekler, Sebebi İse Yukarıda Belirttiklerimden. Ekşi, Uzunyayla’ya Nasıl Geleceğini Bilir, Uzunyayla’da Ekşi’nin Nasıl Geleceğini Bilir.

Geçmiş Yıllarda Nasıl ve Ne Şekilde Bir Araya Gelmişlerse Yine Aynı Şekil ve Şartlarda Bir Araya Gelirler.

Kaldı ki, “Allah’ın Hakkı 3’tür” Diyen Bir Cemil Ekşi Var Ortada. Yani Malum Gücünü Devreye Sokan Ekşi Bu Üçüncü Hakkı Kullanmak İsteyecek, Diğer Seçimlerde Olduğu Gibi de Bir Çok İnsanı İkna Edecek.

Buna Hasan Uzunyala’da Dahil.

 

KAYNAK: TUZLA MANŞET

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI VE GENÇLERİN “SİNERJİ”Sİ BİLGİYE YOĞUNLAŞTI

HIZLI YORUM YAP