DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

BSAMI 10. GENEL KURUL TOPLANTISI TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİ

BSAMI (Black Sea Association Of Maritime Institutions- Karadeniz Denizcilik Üniversiteleri  Organizasyonu ) 10. Genel Kurul  Toplantısı

BSAMI 10. Genel Kurul Toplantısı; BSAMI Başkanlığını Yürütmekte Olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Başkanlığında, 22 Ocak 2020 Tarihinde, Piri Reis Üniversitesinde Yapıldı. Toplantıya, BSAMI Üyesi Olan Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan Denizcilik Akademileri ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Temsilcisi Katıldı.

Toplantıda BSAMI Üyesi Bölge Ülkelerinin Denizcilik Alanındaki İşbirliğinin Geliştirilmesi ve Ortak Projeler Yapılması, Diğer Ülkelerin Denizcilik Kurumları İle Yeni İlişkiler Geliştirilerek Etkinliğinin Artırılması ve Etki Alanının Genişletilmesi Konuları Görüşüldü.  Ayrıca, BSAMI 2019 Toplantısında Alınan Kararlar Her Ülke Tarafından İmzalanarak Onaylandı ve Bir Sonraki Toplantı İçin Yol Haritası Oluşturuldu. Piri Reis Tarafından Ortaklığa Alınması Önerilen Türkiye, Romanya Ve Gürcistan’dan 3 Yeni Üyenin BSAMI’ye Katılımı da Onaylandı Çevresel Deniz Bölgeleri Birliği-Conference Of Peripheral Maritime Regions, CPMR (Fransa) İle Mou İmzalanması İçin Prensip Anlaşması Sağlandı.

Toplantıda Tüm Ülkelerin Oy Birliği İle BSAMI Başkanlığı Görevinin 2021 Ekim Ayına Kadar Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Başkanlığında Yürütülmesine Karar Verildi.

MINE-EMI  (Maritime Innovative Network Of Education For Emerging Maritime Issues – Geleceğin Denizciliğine Odaklı Yenilikçi Eğitim Ağı) Uluslararası Paydaş Konferansı (23 – 24 Ocak 2020)

MINE-EMI Projesi Denizcilik Sektöründe Çözüm Bekleyen Belli Başlı Sorunların Etkin, Güvenilir ve Çevreye Duyarlı Biçimde Ele Alınabilmesi ve Geleceğin Yöneticilerinin ve Uzmanlarının Yenilikçi Yöntemler, Çözüm Odaklı Yaklaşımlar ve E-Öğrenme Yöntemleriyle Yetiştirilebilmesi İçin Ortak Bir Yüksek Lisans Programı Geliştirmeyi Hedeflemektedir. Proje Ayrıca Bu Zorlukların Üstesinden Gelinmesine Katkıda Bulunmak İsteyen Tüm Öğrencilerin ve Öğretim Kadrosunun Kurumlar Arasında Dolaşımını Kolaylaştırma Amacını Gütmektedir. Projenin Diğer Bir Amacı Denizcilik Endüstrisinin Gereksinimlerine Uygun Biçimde Eğitimin Yetkinliğinin Yükseltilmesi Maksadıyla Denizcilik Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumları İle Sanayi Arasında Eğitim Ve Öğretim Alanında İşbirliğini Artırmaktır. Böylelikle Uzun Vadede Modern ve Etkin Eğitim Ve Öğretim İle Sürdürülebilir Denizcilik Ekonomisi, Mavi Büyüme ve Entegre Denizcilik Politikası Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kurumsallaştırılmasına Katkı Sağlayacak “Denizcilik Eğitim ve Öğretim Kurumları Topluluğu” Oluşturulması Öngörülmektedir.

Bu Doğrultuda; 23 – 24 Ocak Tarihlerinde 2 Gün Süre İle  “Uluslararası Paydaş Konferansı”  Gerçekleştirilmiştir. Piri Reis Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapılan Konferansın Açılış Konuşmaları PRU Rektörü Prof. Oral Erdoğan ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Cem Erdem Tarafından Yapılmıştır. Konferansta, Denizcilik Eğitimi Alanındaki İşbirliği Konuları Yanı Sıra MINE-EMI Projesi Kapsamında Denizcilik Sektöründe Çözüm Bekleyen Belli Başlı Sorunlar, Ortaya Çıkan Gelişmeler ve Bunların Denizcilik Eğitim ve Öğretimine Dahil Edilmesini İşleyen Konuşmalar ve Sunumlar Katılımcı Ülke Temsilcileri Tarafından Gerçekleştirilmiştir.

Konferansta; Piri Reis Üniversitesi – Koordinatörlüğünde; Projenin Diğer Ortakları Olan Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Pire Belediyesi –Yunanistan, Bulgaristan Denizcilik Kümeleşmesi ve Çevresel Deniz Bölgeleri Birliği-Conference Of Peripheral Maritime Regions, CPMR (Fransa) Yer Aldılar. Bunların Yanı Sıra Türk Üniversitelerinden de Katılımcılar Sunumlarıyla Konferansa İştirak Ettiler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN VARANK ELEKTRİKLİ FAYTONLARI TUZLA’DA TEST ETTİ

HIZLI YORUM YAP