DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

BERAT ALBAYRAK MÜJDEYİ TUZLA’DA VERDİ, DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ EKİMDE GELİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Tuzla Deri Organize Sanayi Konferans Salonunda Yaptığı Toplantıya AK Parti İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Tuzla Koordinatörü Gülten Durdu AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk Serhan Kural Mehmet Çelikel Eşlik Etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Tuzla Deri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Topuz’un Ev Sahipliğinde Sanayici ve İş Adamlarıyla İstişare  Toplantısı’nda Yaptığı Konuşmada, Türkiye’nin Tarihi Günlerden Geçtiğini ve 24  Haziran Seçimlerinin Kritik Bir Viraj Olduğunu Söyledi.

24 Haziran Seçimlerinin, Oy Vermenin de Ötesinde Bir Süreç Olduğunu  İfade Eden Albayrak, AK Parti İktidarlarında Türkiye Ekonomisinin Dört Kattan  Fazla Büyüdüğünü Ve Türkiye’nin Bölgesindeki En Önemli Cazibe Merkezlerinden Biri Haline Geldiğini Anlattı.

Albayrak, Türkiye’nin Özellikle Son 5 Yıldır, İçeride ve Dışarıdaki  Terör Örgütleri İle Onlara Destek Veren Küresel Güçler Tarafından Organize Edilen Operasyonlarla Karşı Karşıya Olduğunu Kaydetti.

Türkiye’nin Rekor Büyümesine Rağmen, Uluslararası Derecelendirme  Kuruluşlarının Seçim Öncesinde Not Düşürdüğüne İşaret Eden Albayrak, “Tüm Bu  Saldırılarda ve Girişimlerde Yer Alanlar, Hiçbir Ortak Zemini Olmamasına Rağmen Tek Bir Noktada Buluşuyor. O da Türkiye’yi Yıkmak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı Yıkmak, İtibarsızlaştırmak.” Diye Konuştu.

Albayrak, Muhalefetin Tek Önemli Motivasyonunun Ülkenin Birlik ve  Beraberliğine Yönelik Ektikleri Nefret Tohumu Olduğunu Belirtti. Albayrak, Şöyle Konuştu:

“Bugün Dillerinden Düşen Nefret Söyleminde, İftiralarda Yurt Dışı Terör Örgütü, PKK, FETÖ’nün İmzası Yok Mu? 15 Temmuz’da FETÖ’cüler Tarafından Bombalanan Gazi Meclis’te Ellerine FETÖ’nün Verdiği Paçavraları Sallayanlar  Bunlar Değil Miydi? Başörtüsünün Üniversitelerde, Kamuda Serbest Bırakılmasına Karşı Çıkanlar Bunlar Değil Miydi? 2013’te, ‘2018’de Herkese Zorla Başörtüsü  Taktıracaklar’ Demişler. 2018 Geldi, Geçiyor. Öyle Bir Durum Yok Ortada.  10 Yıllarca Bu Ülkenin Potansiyeli ve Enerjisini Sahte Korkularla Yok Ettiler. Sırtını Kandil’e Dayayanlar Bunlar Değil Mi? Doğuyu, Güneydoğu’yu Yakanlar,  Yıkanlar… Suruç’ta Yaşananlar, Videoları İzledik. Saldırı Anı Ortada. Ortaya  Atılan İddiaların Tamamının Yalan ve İftira Olduğu Açık. İnsan Utanır Ama Utanmaları da Yok ki. Bursa’da Şehit Annesinin Tepkisine Tahammül Edemeyenler,  Türkiye’yi Kamplaştırma Noktasına Getiriyor. Beş Benzemezi Bir Araya Getiren Bu Akıl ve Plan Emin Olun Bu Topraklarda Yazılmadı. Beş Benzemez Hangi Akıl ve Planla Bir Araya Geliyor. ‘Herkese 3-5 Bin Dağıtacağız’ Diyorlar. Sonra da Dükkanları Kapatacağız Herhalde. Biliyorsunuz, 90’larda Öyle Bir Hikaye Oldu,  2001’de de Ekonomik Kriz. O Yüzden, Birilerinin Ekonomi Diye Bir Derdi Yok.”

“DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK”

Albayrak, 16 Yıllık Tecrübeyle Dünyanın Gittiği Yeri İyi Okuyarak,  “Stratejik Sektörler ve Yenilikçi Üretim” ve Benzeri Başlıklar Altında Çok  Kapsamlı Bir Dönüşüm Yaşanacağını Anlattı.

Son İki Yılda Enerji Teknolojileri Başta Olmak Üzere Çok Önemli Adımlar Atıldığını Kaydeden Albayrak, Türkiye’nin İlk, Dünyanın da En Büyük Deniz  Üstü (Offshore) Rüzgar Enerjisi Santrali İhalesi İçin Hazırlıkların  Tamamlandığını Söyledi. Albayrak, Şöyle Devam Etti:

“Bu Yeni Santral Bin 200 Megavat Kapasitede, Dünyanın En Büyüğü  Olacak. En İleri Teknolojiyle Yapılacak. Asgari Yüzde 60 Yerlilik Şartıyla  Türbinler Üretilecek. Bir Rüzgar Türbini 8 Bin Parçadan Oluşuyor. Sanayimiz İşin İçinde Olacak, OSB’lerimizle Birlikte Yapacağız. Bu Projenin İhale Tarihini Yarın  Açıklıyoruz. Ekim Gibi İhalesi Yapılacak, 4 Aylık Bir Hazırlık Süreci Veriyoruz.  Yüzde 80 Yerli Mühendis Şartıyla Bu Dönüşümü Başlatıyoruz. Türkiye, Sadece  Yatırım Çeken Büyüyen Ekonomisiyle Değil, Ar-Ge Geliştiren Bir Ülke Olarak da  İhracat Üssü Olacak. Her Yıl 3-5 Bin Megavat Yenilenebilir Enerji İçin, 5-10  Milyar Dolar Ekipman İthalatı Yapıyoruz. Türbinler, Güneş Panelleri Türkiye’de  Üretildiği Gibi Bölgede İhracat Anlamında da Büyük Bir Pazar Açacağız. Bunu Kendi İnsan Kaynağımızla Yapacağız.”

Tuzla’da Yaptığı Konuşmanın Sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Celal Topuz İle Birlikte Sanayici ve İş Adamların Sorularını da Cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı Aracına Kadar Yolcu Eden Topuz Seçimlerin Ardından Tekrar Davet Etti Bakan Albayrak da Başkanı Çalışmalardan Dolayı Tebrik Ederek İnşallah Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK ŞÖMİNE&DOĞAL TAŞ SHOWROOM’U AÇILDI

HIZLI YORUM YAP