DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

BAYRAKTAR AKINCI TİHA TAM OTONOM İNİŞ VE KALKIŞI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Çorlu’dan Havalanan Bayraktar AKINCI TİHA, Yer Kontrol İstasyonu Bulunmayan Uzak Meydana Tam Otonom İniş Ve Kalkış Testini Başarıyla Tamamladı.

BAYKAR Tarafından Yerli ve Milli İmkânlarla Geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), Test Kapsamında Yer Kontrol İstasyonu (YKİ) Bulunmayan Uzak Meydana Tam Otonom İniş ve Kalkışı Başarıyla Gerçekleştirdi.

Baykar’dan Yapılan Açıklamaya Göre, Bayraktar AKINCI TİHA Bugün Gerçekleştirilen Test Kapsamında Bir İlke İmza Attı. Çorlu’dan Havalanan AKINCI, YKİ Bulunmayan Uzak Meydana Tam Otonom İniş ve Kalkışı Başarıyla Tamamladı.

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda Yer Alan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim Merkezi’nde Test Faaliyetleri Devam Eden Bayraktar AKINCI TİHA, Ortalama 20 Bin Feet Yükseklikte Gerçekleştirilen Sistem Tanımlama Testlerinin Ardından, YKİ Bulunmayan Bir Başka Piste İniş Ve Kalkış Kabiliyetinin Test Edilmesi Amacıyla Uzak Meydana Ulaştı. YKİ Bulunmayan Meydanda Tam Otonom İniş-Kalkışı Başarıyla Tamamlayarak Bir İlki Gerçekleştiren AKINCI, Daha Sonra Çorlu’ya Geri Döndü.

Açıklamada Görüşlerine Yer Verilen Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “AKINCI Prototip 1 Hava Aracımız Önce Çorlu’dan Havalandı. Orta İrtifada Sistem Tanımlama Testlerimizi Gerçekleştirdik. Sonrasında Uzak Meydana İniş Denemeleri Yaptık. Önce Yaklaştı, Alçaktan Pas Geçti ve Sonrasında İkinci Denemede de Tekerlerini Piste Koyup Tekrar Kalktı. Şimdi de Dönüp Çorlu’ya İnecek. Vatanımıza Milletimize Hayırlı Uğurlu Olsun.” İfadelerini Kullandı.

Bayraktar AKINCI TİHA, İlk Uçuşunu 6 Aralık 2019 Tarihinde Gerçekleştirdi. Yıl Sonuna Kadar İlk Teslimatı Yapılması Planlanan Bayraktar AKINCI TİHA Projesinin Üçüncü Prototipinin Entegrasyon Süreci Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi’nde Devam Ediyor. Üçüncü Prototip de Entegrasyonun Tamamlanmasının Ardından Test Uçuşlarını İcra Etmek Üzere Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na Gönderilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2 BİN 391 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU

HIZLI YORUM YAP