DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

BAŞKAN YAZICI’NIN TEKNOLOJİNİN SERÜVENİ SERGİSİ ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE DE SERGİLENİYOR

Dünya Etnospor Konfederasyonu Tarafından Organize Edilen ve Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı Olduğu Etnospor Kültür Festivali’nin İkincisi, Keyifli Aktivitelerle Başladı. “Ok Yaydan Çıkıyor” Sloganıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 4 Gün Sürecek Festivalde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan İle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Açılış Törenin Ardından Alandaki Çadırları Gezdi. Erdoğan İle Kılıç’ın, Çadırların Bir Tanesinde Önlük Giyerek Yemek Pişirmeleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Festivale Gelen Vatandaşların Yoğun İlgi Gösterdiği Erdoğan İle Kılıç, Ardından Ana Çadıra Gelerek Açılış Kurdelesini Kesti.

Türk Dünyası, Orta Asya ve Anadolu’ya Özgü Şenliklerin Düzenlendiği Festivalde Geleneksel Türk Sporlarının Yanı Sıra Oba Yaşamı, Kılıç Kalkan Gösterileri ve Atlı Gösteriler Gibi Pek Çok Aktivite Gerçekleştiriliyor. Festival Alanında Yöresel Çadırlar Kurulurken, Vatandaşlar Bu Çadırları Ziyaret Ederek Türk Geleneklerine Ait El Sanatlarını Görme ve Yemeklerinden Tatma Fırsatı Buluyor. Organizasyonda Geleneksel Sporlardan Aba Güreşi, Şalvar Güreşi, Kuşak Güreşi, Mas Güreşi, Yağlı Güreş, Atlı Okçuluk, Atlı Cirit, Kökbörü, Aşık Oyunu, Mangala, Geleneksel Yaya Okçuluğu Olmak Üzere Toplam 11 Branşta Mücadeleler Yapılıyor. Yağlı Güreşlerde İse 45’i Başpehlivan Olmak Üzere Toplam 295 Sporcu Ter Döküyor.

BAŞKAN YAZICI’DAN TEKNOLOJİNİN SERÜVENİ SERGİSİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Bir Çoğunu Kendi Kullandığı Teknoloji Koleksiyonunu Bu Kez Etnospor Kültür Festivali’nde Sergiledi. İstanbul Gençlik Festivali’nin Ardından Etnospor Kültür Festivali’nde de Sergilenen Teknolojik Ürünler, Türk Dünyasının Gençleri Tarafından İlgiyle İncelendi. Anne Babalarının Kullandığı Ürünleri Canlı Gözlerle Gören Gençler, Çocukluk Günlerinden Bildiği Ürünleri de Dikkatli Bir Şekilde İnceleyerek Geçmişi Hatırladı, Teknolojinin Yakın Tarihli Serüvenine Tanıklık Etti.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI VE EŞİ, ENGELLİLERLE BİR KEZ DAHA TEK YÜREK OLDU

HIZLI YORUM YAP