DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

BAŞKAN YAZICI YAPTIĞIMIZ HER İŞTE EN GÜZEL ÖRNEK; PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI

Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Mevlid-i Nebi Özel Programında “Peygamber Efendimizin Örnek Kişiliği” Konulu Panel Düzenlendi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in Hayatı, İlkeleri ve Örnek Kişiliği Anlatıldı.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Mevlid-i Nebi Özel Programına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Din Görevlileri ve Vatandaşlar Katıldı. Mevlid-i Nebi Programı, İmam-ı Gazali Cami İmam Hatip’i Mürsel Uslu’nun Kuran-ı Kerim Tilaveti İle Başladı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİ DAHA İYİ TANIMALI VE ANLAMALIYIZ

Mevlid-i Nebi Özel Programının Açılış Konuşmasını Tuzla Müftüsü Aşır Durgun Yaptı. Durgun, “Bu Programda Sevgili Peygamberimize Olan Özlemimizi, Minnettarlığımızı, Teşekkürümüzü İfade Ederken Onu Daha İyi Anlamaya, Eşine, Çocuklarına, Komşularına, Akrabalarına, Mazlumlara, Yetimlere Sığınak Oluşunu Daha İyi Tanıma ve Örnek Alabilme Yönünde Sizlere Katkıda Bulunabilmeye Çalışacağız” Dedi.

YAPTIĞIMIZ HER İŞTE EN GÜZEL ÖRNEK; PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Dinimizin Emir ve Yasaklarının Gelecek Nesillere En İyi Şekilde Anlatılması, Aktarılması Gerektiğini Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Yaptığımız Her İşte Hz. Peygamberin Hayatının En Güzel Örnek Olduğunu Görüyoruz. O’ndan Bir Nebze Bile Örnek Alınsa Modern Yaşamın ve Bütün Bilimsel Önerilerin Hepsinin En İyisini Görebiliyoruz. Bugün Burada Belki Bir Anma Olacak Ama Ben Burada Aslında Hatırlama ve Geleceğimizi de Şekillendirme Açısından da Hissemize Düşeni Alacağız. Dünyada Artık Bir Realite Var. Nereden Geldiğini Bilmeyen, Nerede Olduğunun Farkında Olmayan ve Nereye Gittiğini İzah Etmeyen Hiçbir Felsefe, Akım, Grup veya Düşünce Olmadığı Gibi Bir Din de Asla Olamaz. Bu Muhteşem Medeniyetin Evlatları Olarak Bugünlerde Vermemiz Gereken Mesajı Gelecek Nesillerimize En İyi Şekilde Aktarabilirsek Geleceğimiz Garantide Olur. Biz de Mümin Olarak Üzerimize Düşen Görevi Yapmış Olmanın Mutluluğunu, Sonuçta da Ecrini Almayı Rabbim Bize Nasip Eder Diyorum. İslam Coğrafyasında Gerçek Kardeşliği ve Birbirimize Sevgiyi Arttırırsak, O Sevgi İle Geleceğe Yürürüz. Emin Olun İslam’ın Dünyada Kabul Görmeyeceği Hiçbir Toprak Yoktur” Dedi.

HATIRLADIĞIMIZ, ANLAMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ, MUHASEBEMİZİ YAPTIĞIMIZ GÜNDEYİZ

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da Yaptığı Konuşmada “Bu Anma Günleri Hatırlamak İçin Güzel Günler. Bu Günler Aklımızı Başımıza Topladığımız, Biraz Daha Anlamaya Çalıştığımız Günlerdir. Hayatımızı Bu Tür Güzel Vesileleri de İşin İçine Katarak Bir Kez Daha Değerlendirmek Zorundayız. Muhasebemizi Bir Kez Daha Gözden Geçirmek, Yarınımızı Emanet Edeceğimiz Gencecik Çocuklarımızı Bu Muhasebeyle Yetiştirme Sorumluluğumuz Var” İfadesini Kullandı.

Moderatörlüğünü Tuzla Müftüsü Aşır Durgun’un Yaptığı Panele Konuşmacı Olarak İlçe Vaizleri Hasan Basri Yıldız, Osman Nuri Demir, Hasan Demirci ve Mehmet Akif Coşkun Konuşmacı Olarak Katıldı. Panelde Peygamber Efendimizin Örnek Kişiliği, Ailesi, Akrabaları ve Yakın Çevresiyle İlişkileri İle Ele Alındı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ORTAK AKILLA TUZLAYI YÖNETEN BAŞKAN YAZICI İÇMELER MAHALLE SAKİNLERİNİN KARARINI UYGULAYACAĞIZ

HIZLI YORUM YAP