DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

BAŞKAN YAZICI, “SİZİNLE ARAMIZDA KOMŞULUK HUKUKU DA VAR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Evliya Çelebi Mahallesi Halk Meclisi’ni Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlkokulu Konferans Salonu’nda Düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri İle Birlikte Toplantıya Katılan Başkan Yazıcı, İlçedeki Vizyon Projelerinin Bir Kısmı İle Evliya Çelebi Mahallesi’ndeki Hizmet ve Yatırımları Hakkında Slayt Eşliğinde Bilgi Verdi. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin de İçinde Yer Aldığı Mahalle Sakinlerine “Sizinle Aramızda Komşuluk Hukuku da Var” Şeklinde Hitap Etti.

EVLİYA ÇELEBİ MAHALLESİ GEÇMİŞTEKİ SORUNLARI YAŞAMIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahallenin Geçmişte Yaşadığı Sorunların Çözüldüğünü ve Ortadan Kaldırıldığını Söyledi. Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet Gibi Kamu Kurumlarının Mahallede Bulunması, Metro ve Marmaray Hatlarında Durakları Olması ve Ulaşım Kolaylığı İle Hızlı Bir Gelişim Gösterdiğini Belirten Başkan Yazıcı, “Mazisinde Sel Baskınları Yaşayan, Bu Sıkıntıları Aştığı Gibi Yeni Yatırımlar, Belediye, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü Binaları ve Bu Bölgedeki Çalışmalarla Gelişmesini İyi Bir Noktaya Kadar Getirmiş Olan Bir Mahallemiz. Geçmişteki Sorunların Ortadan Kalktığı, Hem Yerleşim Alanlarının Oluşması Hem de Yeni Ticaret ve Sanayi Alanlarının Oluşmasıyla da Farklı Bir Boyuta Doğru İlerliyor. İnşallah Daha İyi Bir Noktaya da Gidecek. Yerel Yönetimler Anlayışımızda Vatandaşlarımız İle Beraber Olup Onların Hizmetkarı Olma Yolunda Gayretimizi Sürdürüyoruz. Halk Meclislerimiz de Bu Düsturla Gerçekleştirdiğimiz Önemli Metotlardan Bir Tanesi. Bire Bir Görüşerek Belediye Çalışmalarımızı Anlatıyor, Problemini Anlatacak Vatandaşımıza da Fırsat Veriyoruz. Vatandaşımızın Sorunu Ne İse Burada Anında Cevap Verecek Şekilde de Dizaynımızı Yaptık” Dedi.

KAMU KURUMLARI HİZMET BİNALARI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahallede Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Yapımı İle Tuzla Devlet Hastanesi Yerinin Planlanması ve İhale Sürecine Hazırlanması İşlemlerini Gerçekleştirerek Kamu Kurumlarının Hizmetlerine Destek Verdiklerini Söyledi.

Hatboyu Caddesi İle Tuzla Devlet Hastanesi ve E-5 Karayolu Bağlantısını Sağlayan Alt Geçit Yol ve Yan Yol Yapımını Tuzla Belediyesi’nin Gerçekleştirdiğini Belirten Başkan Yazıcı, Mülkiyet Sorununu Çözdükleri Tersane Kavşağı’na Meydan ve Çevre Düzenleme Çalışmalarının Devam Ettiğini Söyledi. Başkan Yazıcı, Evliya Çelebi ve Yayla Mahallesi Sınırından Bir Sosyal Tesis Yapacaklarını Açıkladı.

İMAR UYGULAMALARI BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTTIRDI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahalledeki En Önemli Sorunlardan Birisinin İmar Problemi Olduğunu Vurguladı. Bu Soruna İmar Uygulamaları İle Çözüm Sağladıklarını, Emsal Artışı İle Değerini Yükselttiklerini Belirten Başkan Yazıcı, “Göreve Başladığımızda E-5 Altındaki Mahallelerimizde Kooperatiflerin Ruhsatı Yoktu. Büyükşehir Belediyemize Kooperatiflerin Emsal Artışı Teklifimizle Bu Sorunu Çözdük. Evliya Çelebi Mahallesi’nde Tarla Vasfında Yerler Vardı. Üzerine Ev Yapılamıyordu. Biz İmar Uygulaması İle Tarla Vasfındaki Yerleri Arsaya Çevirdik ve Emsali de 2 Katına Çıkardık. Bir Tarlayı Arsaya Çevirip 3 Kat Değer Kazandırdık ve Emsal Değerini de Yükselterek En Az 5-6 Kat Değer Kazandırdık. Bu Uygulamalarımız İle Mahalle Cazibe Kazandı. Eskiden Kentsel Dönüşüm de Yapılamıyordu, Müteahhitler de Yatırım Yapmıyordu” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İmar Uygulamalarının Ardından Hisseli Yerlerin Alım Satımında Ortaya Çıkan Sorunların Çözümüne de Hukuki Destek Sağladıklarını Vurguladı. Başkan Yazıcı, Kamil Abduş Gölü Çevresinde Yer Alan ve Göl Mahallesi Olarak Bilinen Bölgenin İse SİT Alanı İçinde Kaldığını, Bu Nedenle Yapılaşmaya Müsaade Edilmediğini Söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantıda Evliya Çelebi Mahallesi Sakinlerinin Sorularını ve Taleplerini de Yanıtladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3 KUŞAK, TUZLA BELEDİYESİ YAŞLILAR MERKEZİ’NDE BİRBİRİNE SEVGİYLE SARILDI

HIZLI YORUM YAP