DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA BELEDİYESİ
  • BAŞKAN YAZICI; ŞİFA VE MİMARSİNAN MAHALLESİNE KOLAY SÖZ VERMEDİK, VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDA OLDUK

BAŞKAN YAZICI; ŞİFA VE MİMARSİNAN MAHALLESİNE KOLAY SÖZ VERMEDİK, VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDA OLDUK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa Ve Mimarsinan Mahalleleri Halk Meclisi’ni Şifa Park Düğün Salonu’nda Düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri Ve Birim Müdürleri İle Birlikte 2 Mahallenin Sakinleriyle Buluşan Başkan Yazıcı, Şifa Ve Mimarsinan Mahallesi’ndeki Hizmet Ve Projeleri Hakkında Bilgi Verdi, Soruları Yanıtladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Her 2 Mahalleye Başta Ulaşım Ve Eğitimle İlgili Olmak Üzere Yeni Müjdeler Verdi. Geçmiş Yıllardaki Halk Meclislerinde Her 2 Mahalleden De Çok Sayıda İstek Ve Taleple Karşılaşan Başkan Yazıcı, Bu Kez Tuzla Belediyesi’nin Hizmet Ve Faaliyetleri Dışındaki Sorularla Karşılaştı.

KOLAY SÖZ VERMEDİK, VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDA OLDUK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantının “Halka Hesap Verme” Niteliği Taşıdığını Belirtti. Tuzla Halkına Verdikleri Her Sözün Arkasında Olduklarını Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Belediye Çalışmalarımızın Mahalle Bazındaki Etkilerini Hem De İlçemizin Genel Sorunlarını Konuşmak, Tartışmak Ve Daha İyi Sonuçları Elde Edebilmek İçin Bir Aradayız. Belediyeyi Devraldığımız Günden İtibaren Hep Daha İyisini Ortaya Koyma Adına Çalıştık, Daha İyisini Hedefleyerek Çalıştık. Buraya Hesap Vermek İçin Geldik Ve Her Zaman Olduğu Gibi Hesap Vermekten Hiç Çekinmedik. Size Asla Yalan Söylemedim, Yanlış Bilgi Vermedim. Açık, Doğru Ve Net İfadeler Kullandım. Kolay Söz Vermedik Ama Verdiğimiz Her Sözün Arkasında Olduk. Vaatlerimizin Üstünde Hizmet Yaptık. Kimsenin Diline, Dinine, Irkına, Mezhebine, Oy Verip Vermemesine Bakmadan Hizmet Üretmeyi Bir Borç Bildik Ve Bu Hizmeti Üretirken De Allah’a Hesap Vereceğimizi Bilerek Çalıştık” Dedi.

BAŞKAN YAZICI HİZMETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ, YENİ PROJELERİ MÜJDELEDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa Ve Mimarsinan Mahallelerinde Yıllardır İhtiyaç Duyulan Ve Çözüm Bekleyen Konuları Çözdüklerini Söyledi. Başkan Yazıcı, 19 Mayıs Caddesi-Hürriyet Caddesi Bağlantı Yolu, Şifa-Mimarsinan Mahallesi’nin Sosyal Yaşam Merkezi Olan Şifa Park AVM, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Kültür Merkezi, Halı Saha, Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi Ve Prestij Caddelerini Hizmete Kazandırdıklarını Hatırlattı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bölgedeki Yeni Projeleri Ve Müjdelerini De Şu Şekilde Açıkladı: “D-100 Ve Hünkar Çayırı Geçiş Yolu Ve Köprüsünün Yapımına Başlandı. E-5 Şifa-İçmeler Kuzey Ve Güney Yan Yol Yapım Çalışmalarına Başlandı. Bu Kapsamda Tuzla Köprüsü Yıkılacak Ve Yerine Yenisi Yapılacak. Arçelik Fabrikası Arazisinden Bir Alanı Okul Alanı Olarak Planlayarak Muhtarlık Yanında Bir Okul Alanı Planlayacağız. Şifa Mahallesi’nde İşgalli Bir Alanı Okul Yeri Olarak Planlıyoruz. İBB İle TIR Parkına Yeni Bir Yer Bularak, TIR Parkından Boşalacak Alana Tuzla Belediyesi’ne Ait Bir Sosyal Tesis Daha Yapmayı Planlıyoruz” Dedi.

SINIRLARI ZORLUYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Biri Vaatler Kitapçığında Yer Alan Birini De İlk Kez Açıkladığı 2 Projesi İle Hizmet İçin Sınırları Zorladıklarını Vurguladı. Şekerpınar Caddesi’nin Genişletilmesi Ve Caddede Yol Kenarına Yürüyüş Ve Koşu Alanı Yapımı İçin Askeri Alandan Yer Almaya Çalıştıklarını Belirten Başkan Yazıcı, “Mimarsinan Mahallesi’ne Bir Okul Alanı Kazandırmak İstiyoruz Ama Yer Olmadığı İçin Farklı Bir Çözüm Düşündük. Tuzla’nın Kocaeli Sınırı 23 Nisan Caddesi’nde Bitiyor. Bu Caddenin Kocaeli Tarafına Bir Okul Yapmayı Planlıyoruz. Tuzla Sınırlarını Aşarak Kocaeli’ye Bir Okul Yapmış Gibi Gözükeceğiz Ama Tuzla’ya Hizmet İçin Sınırları Zorluyoruz. Bu Konuda Hem Çayırova Hem De Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle Görüşeceğim” Şeklinde Konuştu.

HER YER YIKILABİLİR AMA 726 PARSEL YIKILAMAZ, ÇÜNKÜ…

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimarsinan Mahallesi 726 Parsel Konusunu Halk Meclisinin Son Gündem Maddesi Olarak Değerlendirdi Ve Vatandaşların Bölge İle İlgili Sorularına Tek Tek Yanıt Verdi. 726 Parsel Hakkındaki İddia Ve Dedikoduları Hatırlatarak Mevcut Durumu Değerlendiren Başkan Yazıcı, “726 Parselde, Türkiye’nin En Eski Mülkiyet Davalarından Birisi Devam Ediyor. Her Seçim Döneminde “726 Parsel Satıldı”, “726 Parsel Seçimden Sonda Yıkılacak” Yada “Beni Seçin, 1 Hafta Sonra 726 Parsele Tapu Vereyim” Diye Dedikodular Dolaşıyor. 726 Parselde Tapu Verme Sözünü Söyleyenlere Tekrar Çağrıda Bulunuyorum; Verdiğiniz Sözün Nasıl Yapılacağını Bize Öğretin Tapuları Biz Verelim. Türkiye’de Her Yer Yıkılabilir Ama 726 Parsel Yıkılamaz Çünkü Arazinin Kime Ait Olduğu Belli Değil. Bu Dava Bitmeden Kimse Kimseye Tapu Veremez” Dedi.

HAYAL EDİLEMEYECEK BİR TEKLİF SUNUYORUZ, BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Van Depreminin Ardından Deprem Riski Taşıyan Bölgeler İçin Yürürlüğe Giren Yasayı Bu Bölgede Uygulamak İstediklerini Belirten Başkan Yazıcı, Konuyla İlgili Açıklamasında Şu İfadeleri Kullandı: “Van Depreminin Ardından Yeni Bir Yasa Çıktı. Bu Yasa Maddesine Dayanarak Bölgede Kamulaştırma Yapmak, Kamulaştırma Karşılığı Oluşacak Maliyeti Bankada Bloke Ettirerek Davayı Kazanacak Kişi Veya Devlete Vermek, Bölgede Oturanları Da Yine Aynı Bölgede Depreme Dayanıklı Sıfır Daire Sahibi Yapmak İstiyoruz. Yaklaşık 1300 Dairenin Ortaya Çıkacağı, Türkiye’de İlk Defa Uygulanacak Örnek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi Gerçekleştirmek İstiyoruz. Projenin Bize Maliyeti 200 Milyon TL. Bu Projenin Başka Bir Örneği Yok. 726 Parselde Oturan Vatandaşlarımızla Hem Bireysel Hem de Toplu Görüşmeler Yaptım. En Az 50 Toplantı Düzenledim. Bölge Halkının Yüzde 63’ü Teklifimizi Kabul Ediyor, Yüzde 10’luk Bir Kısım Asla Kabul Etmiyor. Kabul Edenlerin Oranı Yüzde 90’a Çıktığında Projeyi Gerçekleştireceğim. Bu Konuda Diğer Mahalle Sakinlerinin de Desteğini Bekliyorum. Hayal Edilemeyecek Bir Teklif Sunuyoruz, Bu Fırsatı Kaçırmayın”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kentsel Dönüşüm Projeleri Hakkındaki Duruşlarını da “Biz, Herkesin Kendi İradesiyle Kentsel Dönüşüme Girmesi Taraftarıyız. Kentsel Dönüşümde Yerinde Dönüşüm, Ortada Bir Rant Varsa Bu Ranttan Vatandaşın Yararlanması Ve Yaşam Standartlarının Dikkate Alınmasını Önemsiyoruz” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa Ve Mimarsinan Mahallesi Sakinlerinin Sorularını da Yanıtladı.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA ERZİNCANLILAR DERNEĞİ CUMA ÇIKIŞI 2 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAM ETTİ

HIZLI YORUM YAP