DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

BAŞKAN YAZICI KIRILMAYACAK REKOR BELEDİYECİLİKTE ALINMADIK ÖDÜL BIRAKMAYACAK

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, MBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ‘ın da Katıldığı Törenle Sahiplerini Buldu.

Beşiktaş’ta Conrad İstanbul Bosphorus Hotel’de Düzenlenen Törene; MBB Ve İBB Başkan’ı Mevlüt Uysal ‘In Yanı Sıra Ödül Alan İl ve İlçelerin Belediye Başkanları, Temsilcileri ve Çalışanları Katıldı. Altın Karınca Ödül Töreni’nde Yarışmaya Müracaat Eden 262 Projeden 47’si; Afet Yönetimi, Ulaşım, Kültür-Sanat, Sosyal Belediyecilik, Şehircilik Alt Yapısı, Kurumsal Gelişim, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi, Şehir Teknolojileri, Yerel Kalkınma Ve İş Birliği Alanında Ödüle Layık Görüldü.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da Sosyal Belediyecilik Katagorisinde ”Gönül Hanem Projesi” İle Ödül Olan Belediye Başkanlarının Arasında Yerini Aldı. İlçemiz Tuzla’yı Vizyon’u İle İstanbul’un Özel İlçelerinden Biri Haline Getiren Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı , Tuzla’yı Ön Plana Çıkaran Ödül İle Hem Tuzla Belediyesi’nin Belediyecilik Anlayışında Başarısını Ortaya Koyarken Tüm Tuzla’lılarıda Bir Kez Daha Gururlandırdı.

Törende Konuşan Mevlüt Uysal, Eski MBB Başkanı Olması Nedeniyle Bu Yıl Yarışmaya Müracaat Etmeyen Bursa Büyük Şehir Belediyesine ‘Ne Teşekkür Etti. Uysal, Geçmişte Marmara Denizi’ni Temiz Tutmak Üzere Oluşturulan MBB’nin, Şehirlerde Yapılan Hizmetleri Takip Ettiğini Ve Şehircilik Adına Yapılması Gerekenleri Yaptığını Söyledi. Dünyada Sanayi Devriminden Sonra Şehirlerin Yükünün Gün Geçtikçe Arttığını, Köyde Şehirlere Doğru Bir Akım Başladığını Ve Şehirlerde Yaşayanların Oranının Yüzde 70’lerin Üzerine Çıktığını İfade Eden Mevlüt Uysal , “Belediyecilik Alanında Gelişmiş Ülkelerle Kendimizi Kıyaslarsak Kendimize Çok Haksızlık Etmememiz Gerektiğini Düşünüyorum. Belediyeler Olarak Yapmış Olduğumuz Çalışmalar Gelişmiş Ülkelerdeki Şehirlerden Çok Aşağı Kalan Çalışmalar Olmadığını Düşünüyorum. Daha Yapmamız Gerekenler Var Ama Bu Konuna İyi Bir Noktaya Geldiğimizi de Düşünüyorum” İfadelerini Kullandı.

Uysal Sözlerine Şöyle Devam Etti: “Bundan 20 Sene Önce Belediyenin Bütün İşi Vatandaşın Evini Suyu Akıtmak, Yolunu Yapmak Gibi Rutin Belediyecilik Hizmetleriydi. Artık Bu Tür Hizmetler Büyük Ölçüde Tamamlandığı İçin Vatandaşlarımızın Sadece Şehircilik Adına Değil Sosyal Kültürel Konular Başta Olmak Üzere Her Şeyiyle İlgilenmek Konusunda Önemli Mesafeler Kat Edildi. Tecrübe Paylaşımı İçin Belediyeler Birbiriyle İletişim Kuruyor. Ancak Özellikle MBB’yi Oluşturan Belediyeler Olarak Bilgi ve Tecrübe Paylaşımında Daha Etkin Olmak Zorundayız. MBB’ye Bağlı 191 Belediyemizin Daha Etkili Tecrübe Paylaşımını Daha Etkin Hale Getirmek İçin Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Çok Güzel Bir Fırsat. Altın Karınca; Belediyelerimizin Tatlı Rekabetini, Tecrübelerini Paylaşımını, Yapılan İşlerin Halka Daha Doğrudan Anlatımını İçinde Barındırıyor. Geçmişte Altın Karınca Ödülü Alan Projeler Anında Diğer Belediyeler İçin Örnek Olmuş, Uygulanmaya Başlanmış. Belediyeler Bu Ödül Sayesinde Yaptığı Projesini Kendi Belediyesinde Vatandaşlara Daha Kolay Duyurmuş. Hatta Bu Projeler Bütün Türkiye’de Hatta Dünyadaki Başka Şehirlere Örnek Olabiliyor. İnşallah Bu Yıl Ödül Alan Projeler de Daha Geniş Kitleye Ulaşan Projeler Haline Gelecek.”

9 KATEGORİDE 47 İL VE İLÇE BELEDİYESİNE ÖDÜL

Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın Da İçinde Olduğu, Ödül Alan Projelerin Belediyelerine ve Güzel Projeler Ürettiği Halde Yarışmaya Müracaat Etmeyen Belediyelere Teşekkür Eden Başkan Mevlüt Uysal, Bu Yıl İlk Defa Altın Karınca Ödüllerinin Sadece 1. Olan Belediyelere Verildiğini ve Bunun Doğru Olduğunu Kaydetti.

Uysal Konuşmasının Ardından 9 Ayrı Kategoride Başarılı Bulunan 47 İl ve İlçe Belediyelerine Ödüllerini Takdim Etti. Törenin Sonunda Ödül Alan Bütün Belediye Başkanları İle Yöneticileri Başkan Mevlüt Uysal İle Birlikte Hatıra Fotoğrafı Çektirdi.

    

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI YAPTIĞIMIZ HER İŞTE EN GÜZEL ÖRNEK; PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI

HIZLI YORUM YAP