DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

BAŞKAN YAZICI, GENÇLERLE TEKNOLOJİYİ KONUŞTU

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Yayla Gençlik Merkezi’nde Bilal Eren Moderatörlüğünde Düzenlenen Söyleşide Son Teknolojiler ve Nasıl Kullanılması Konusunda Bilgi ve Fikirlerini Paylaştı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Robotların Sistematik Süreçler ve Beden Gücüne Dayalı İşlerde Değerlendirildiğini Ama Yazılımlarının Düşünce Dünyasına Yetmediğini Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Robotlar Her İşi Yapacak, Biz Ne Yapacağız Gibi Karamsarlığa Kapılmayın, Umutsuzluğa Kapılmayın. Robotların Bazı Meslekleri Yapmaları Hiç Mümkün Değil. Dünyada Bilim, Teknoloji Çok İyi Boyutlara Geldi. Robotlar ve Robotik Teknolojiler de Gelişecek. Bazı Meslekler Vardır ki Yorum, Düşünce, His Gerektirir. Mevcut Teknoloji O Yöne Doğru Gidiyor Olsa da Henüz Çok Geride Olduğumuzu Biliyoruz. Robotların Yazılımları Bilgi ve Yoruma Dayalı Meslekleri Yapma Aşamasında Değil.” Dedi.

ROBOTLARA KARŞI TEDBİR ÖNERİLERİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Robotlar ve Robotik Teknoloji Karşısında Tedbir Önerilerini de Gençlerle Paylaştı. Eğitimin Bu Süreçteki Belirleyiciliğine Dikkat Çeken Başkan Yazıcı, Konuşmasına Şu Şekilde Devam Etti: “Robotlar Tehlikeli Değil. Bence Bir Duruşun Oluşturulması Açısından Herkes Tedbirini Almalı. “Ben Ne Olursa Yaparım” Devri Kapanalı Çok Oldu. Gelişmeleri İyi Takip Edip İşimizde En İyi Olmak, İşimizde Olan Açık Noktaları Kapatabilmek Lazım. Geçmişten Bugüne Kadar Bakıldığında Bütün Problemlerin Altında Yatan En Önemli Sebep Eğitim. Diplomadan Bahsetmiyorum. Evrensel Değerler, Kişisel Özellikler, Sevgi, Kardeşlik, Kendi Özel Alanınız, Toplumla İlişkiniz, Toplumsal Statünüz, Ortak Kurallar ve Mutabakat, Senin Gibi Düşünmeyenlere Saygı Duymak Konularında Gelişmiş ve Gelişmemiş Ülkeler Arasında Bu Kıyaslamayı Görebilirsiniz. Sosyolojik Olarak da Toplumun Temel Yapısı Ailedir. Onun da Alternatifi Yoktur. Alternatifi Olmayan Bir Şeyi Robotlarla Başarmanız Mümkün Değildir”

KORKU, İNSANOĞLUNUN ASLA DUYMAMASI GEREKEN BİR DUYGU

Eğitimin Bilim, Teknoloji ve Buna Bağlı Bir Kültür Oluşumuna da Temel Oluşturduğunu Belirten Başkan Yazıcı, “Eğitim Çözüldükten Sonra Bilimin Ürünü Olan Teknolojinin Geldiği Nokta Ne Kadar Gelişiyorsa Beraberinde De Bir Kültür Geliştiriyor, İş Kolları Gelişiyor. ‘Büyük Balık Küçük Balığı Yutar’ Dünyası Geçti Artık. Hızlı Balık Yavaş Balığı Geçer Dünyasındayız. Hızlı, Bilgili, Birikimli ve Donanımlı Olmak Zorundayız” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Söyleşinin Ardından Gençlerin Sorularını da Cevaplandırdı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ, KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİYLE DE GÖZ DOLDURUYOR

HIZLI YORUM YAP