DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

BAŞKAN YAZICI, GELENEKSEL MODELLE “SOSYAL MEDYA” SÖYLEŞİSİNE KATILDI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Gelenekselleştirdiği, Bilgi ve Tecrübelerini Gençlere Aktardığı “Başkan Gençlerle Buluşuyor” Programının 9.su Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Gerçekleştirildi. Bilal Eren’in Moderatörlüğünde Düzenlenen Söyleşide “Sosyal Medyaya Muhtaç Mıyız?” Konusu Ele Alındı.

HAYATIMIZI ALIŞKANLIKLARIMIZA GÖRE DİZAYN EDİYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantının Başlığını Oluşturan Soruyu “Elektriksiz Yaşanır Mı” Sorusuna Verdiği Yanıtlarla Yorumladı. Alışkanların Hayatı Dizayn Ettiğini Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Sosyal Medyaya Muhtaç Mıyız?’ Sorusu ‘Elektriksiz Yaşanır Mı?” Gibi Bir Soru. Elektriksiz Ortamda Yaşadık Fakat Sonradan Kazanılan Zorunlu İhtiyaçlar Vardır. Hava, Su Doğuştan İhtiyacımız Fakat Sonradan Kazanılan Zorunlu İhtiyaçlarımız da Var. Elektriksiz Yaşanır Mı? Yaşanır. Anadolu’da Birçok Yere Elektrik Bundan 23-30 Sene Önce Geldi Ama Şu An Elektrikler Kesilse Dünyamız Kararmış Gibi Oluyoruz Değil Mi? Bittik, Öldük, Mahvolduk, O Gitti, Bu Gitti, İnternet Gitti, Uydu Gitti, Hayat Duruyor. Belki Basit Bir Örnek Oldu Ama Çok Realist Bir Örnek Oldu. Yani Hayatımızı Alışkanlıklarımıza Göre Dizayn Ediyoruz. Yokluğuna Göre Dizayn Edilen Bir Hayat Olmayınca İster İstemez Zorunlu Alışkanlıklar Haline Geliyor. Hele Beşeri İlişkiler, İnsan İlişkilerinde İletişim Metotlarını En İleri Noktaya ve İletişimde En Üst Düzeye Zirve Yapacak Bir Noktaya Getiriyorsa Bu da İster İstemez Vazgeçilmez Bir Hale Getirir. Sosyal Medyaya O Nedenle Çok Daha Çabuk Alışıldı. 60-70 Yaşında Birine Bile Öğrettiğiniz Zaman Bakıyorsunuz Elinden Düşürmüyor, Çocuğunu, Torununu, Sevdiklerini, Haberleri Takip Etmeye Başlıyor. İnsanın Doğasına Uygun Bir Durum, Sürekli Temas Halinde Hissediyorsun”

BAĞLI OLDUĞUNUZ ÖLÇÜDE MUHTACIZ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sosyal Medya Bağımlılık Seviyesini de Değerlendirdi. Bir Diziden Örnekle Konuşmasına Devam Eden Başkan Yazıcı, Şu Şekilde Konuştu: “Black Mirror (Kara Ayna) Sezonluk Bir Dizi, Teknolojinin Gelişimi veya Onun Yanlış Etkilerini Anlatan, Beğenmenin, Beğenmemenin, Sürekli Beğeni Alma Çabasında Olanların Düştüğü Psikolojik Olumsuzluklar Hikayeleştiriliyor. Kötü Örnekleri Anlatan Çok Güzel Senaryolar Oluşturmuşlar. Person Of Interest Dizisi de Teknolojiden Yararlanma Konusunu İçeriyor.
Ben Hemen Hemen Hepsini İzledim. Bu Bir Psikolojik Alışkanlık, Bağımlılık da. Dijital Bağımlılık da Aslında Diğer Bağımlılıklar Gibi Özellikleri Olduğu İçin “Muhtaç Mıyız?”  Sorusu Bağlı Olduğunuz Ölçüde Çok Muhtacız, Bağlılığımızı ve Hayatımızı Dizayn Ederken O Kadar Bağlılık Geliştirmeyecek, Yokluğunda Aranmayacak, Bir Vakte Kadar Bağlılık Geliştirmeyecek. Muhtaçlık Kelimesi Bence Kötü Bir Şey Değil, İyi Kullanmak Lazım. Her Şey Nasıl Kullandığınıza, Nasıl Faydalandığınıza Bağlı Olarak Değişiyor”

SOSYAL MEDYANIN FAYDA VE ZARARININ FARKINDAYSANIZ, FAYDALI KULLANMAYA ADAYSINIZDIR
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sosyal Medyanın İnsana Katkılarını ve Kaybettirdiklerini de İyi Değerlendirmek Gerektiğini Söyledi. Başkan Yazıcı, Sosyal Medyaya Muhtaç Mıyız? Muhtaç Hale Geliyoruz. Muhtaç Hale Geliyoruz Ama Yokluğunda Ne Oldu? Hayat Bitti Mi? Yok. Ne Güzel Gözlerinin Rengi Kahveymiş, Saçın Böyleymiş Demeye Başlarsınız Aranızda, Tanımaya Başlarsınız. Hayatla Daha Çok, Doğayla Daha Çok İç İçe Oluruz. Sosyal Medyanın Fayda ve Zararı Konusunda İkisinin de Farkındaysanız Faydalı Kullanmaya Adaysınız Demektir Ama En Güzel İletişim Yüz Yüze İletişimdir. Fayda ve Zararını Ayırt Edebilecek Bir Farkındalığınız Varsa Zaten Sizin İçin O Faydalı Olur. Fayda ve Zararını Ayırt Edemeyenlerde Problem Var. Saatlerce Orada Kalmanın Zarar Olduğunu, İş Yapmayı Engellediğini, İşleri Aksattığını, İlgi Göstermen Gereken İnsanlara Gösterdiğin İlgiyi Azalttığının Farkındasın Demektir. Bunu Ayarlarsın Zaten O Zaman. Farkında Olmadan Onu Yaşamak Sizi Yok Eder, Geri İter. Geliştiğinizi Zannediyorsunuzdur Ama Aslında Gelişmiyorsunuzdur. Kazandırdıklarının Yanında Her Başarının Kaybettirdikleriyle Beraber Değeri Ölçülür. Büyük Bir Başarı Elde Etmiş, Bir Makama Çıkmış Olabilirsiniz Ama Sonra Şöyle Bir Geriye Doğru Dönüp Baktığınızda Kaybettikleriniz Ölçüsünde Başarınız Makbuldür. Aile Hayatınızı, Sosyal Hayatınızı, İlişkilerinizi, Değerlerinizi, İnançlarınızı Çiğneyerek Bir Yere Geldiyseniz Bu Maalesef Sahte Bir Başarıdır. O Yüzden Sosyal Medyada da Size Kattıklarının Yanında Kaybettirdiklerini Ölçüp Değerlendirebilmek Çok Önemli. Ölçülebilir, Değerlendirilebilir Bir Şey Makbuldür. Onu Değerlendirebiliyorsanız Zaten Başarırsınız Diye Düşünüyorum” Şeklinde Konuştu.
Teknolojinin ve Sosyal Medyanın Aktif Kullanıcıları Arasında Yer Alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sosyal Medya Paylaşımlarımı Kendim Yapıyorum. İstek, Talep ve Şikayetleri Kurumdaki Sosyal Medya Grubuna İleterek Daha Hızlı Çözüm Sağlıyorum. Sosyal Medya İle Daha Fazla İnsana Hizmet Veriyorum. Sosyal Medya İşinizi Kolaylaştırıyor, Hızlandırıyor. Buna Karşı Değilim. Ben Bazı İlişkilerin Dijitalize Edilmesine Karşıyım. Yaşanması Gereken Haliyle Yaşanmalı” İfadesini Kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Söyleşide Gençlerin Sorularını da Yanıtladı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, ANA ARTER VE CADDELERDE BORDÜRLERİ BOYUYOR

HIZLI YORUM YAP