DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

BAŞKAN YAZICI ÇİÇEKLERLE KARŞILANDIĞI AYDINLI HALK MECLİSİNDE KARTOL SÜPRİZİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi Halk Meclisi’nde Bölge Sakinleriyle Bir Araya Geldi. Yoğun Katılımlı Toplantıda Aydınlı Mahallesi Özeli ve İlçe Vizyonunu Yakından İlgilendiren Yatırım ve Projeleri Hakkında Bilgi Veren Başkan Yazıcı, Vatandaşların Sorularını da Yanıtladı. Tuzla Erzurum Horasanlılar Derneği Başkan Yazıcı’nın Fotoğrafı ve “Sizinle Gurur Duyuyoruz” Mesajı İle Afiş Astı, Aydınlılı Gençler de Başkan Yazıcı’ya Hizmetleri İçin Teşekkür Plaketi Takdim Etti.

TUZLA’NIN GELİŞİMİNDE 2 ÖNCELİKLİ HEDEF

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hem Tuzla Genelinde Hem de Aydınlı’da İlçenin Gelişimiyle İlgili 2 Öncelikli Hedefi ve Bu Hedefin Gerçekleşmesini Sağlayacak Olan Hizmetleri Paylaştı. Bu Hedefleri “Yerleşme ve Yaşama Arzusu Taşınan Bir İlçe” ve “Gezip Görülecek Bir İlçe” Başlıkları Altında Toplayan Başkan Yazıcı, Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “6 Asra Yakın Geçmişi Bulunan Aydınlı Mahallesi’nin Gelişimini, Özellikle Ulaşım Projeleriyle Planladık. Tuzla’da Bütün Bu Dezavantajları Avantaja Çevirebilecek, Tuzlamız’ın Yerleşim ve Yaşamak İçin Arzu Edilen Bir Yer Olmasını Sağlayacak, Gezip Görülecek, Rekreasyon, Gezi ve Eğlence Alanlarından Faydalanılan Bir Tuzla Olmasını Arzu Ettik. Bunları Yaparken de Yerleşim Alanlarında Yeteri Kadar Yeşil Alan, Yeteri Kadar Sağlık Alanı, Gezi Alanı, Eğitim Alanı ve Modern Hayatın Vazgeçilmez Unsuru Ulaşımla Birlikte Tabi ki Eğitim ve Sağlık Konusunda Her Türlü Çalışmayı Gerçekleştirdik”

AYDINLI’NIN HER YERE ULAŞIMI KOLAYLAŞIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hedeflerin Gerçekleşmesini Sağlayacak En Önemli Hizmetlerden Birisinin Ulaşım Projeleri Olduğunu Vurguladı. İçmeler-Aydınlı Yolu, Hal Bölgesi-Sabiha Gökçen Havaalanı Bağlantı Yolu, Gürpınar Caddesi, TEM Yan Yolu, Emlak Konutları-Sabiha Gökçen Havaalanı Bağlantı Yolu, Aydınlı-Orhanlı Yolu Gibi Projeler İle Hem Mahalle İçi Hem de Mahallenin 4 Yöne Ulaşımının Kolaylaştığını Belirten Başkan Yazıcı, “Doğuya, Batıya, Kuzeye, Güneye, Her Noktaya Çıkış Sağlayan Ulaşım Aksları Oluşturduk” Dedi.

MEZBAHANIN DA OLDUĞU BÖLGE KONUT ALANI OLARAK PLANLANIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mezbaha Alanı ve Çamlıbelde Yolu Caddesi’ni Kapsayan Planlama Hakkında da Bilgi Verdi. Başkan Yazıcı, “Mezbaha Alanı, Aydınlı 116 Parsel, 466 Parsel, 468 Parsel, 469 Parsel ve Yakın Çevresini Kapsayacak Şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü Tarafından 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Çalışması Yapılıyor. Mezbahanın ve Hayvan Borsasının Bulunduğu Yerde Kokudan Kaynaklı Çok Sayıda Şikayet Oluşuyor. Bu Bölgenin Konut Alanı Olarak Planlaması Hazırlanıyor” Şeklinde Konuştu.

NECİP FAZIL KÜLTÜR EVİ HİZMETE BAŞLIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kültürel ve Sosyal Belediyecilik Hizmetlerinin de Gelişime Olan Katkısına Değindi. İstanbul’un İlk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’ni Aydınlı’da Hizmete Sunduklarını Belirten Başkan Yazıcı, “Necip Fazıl Kısakürek’in Aydınlı’da Okuduğu Okulun Restorasyonunu Yaptık. Üstadın Babası Gebze’de Ağır Ceza Reisiyken İlkokulu Okuduğu Bu Binayı Yenileyerek O’nun Derinli, Misyonu, Vizyonu ve Aklıyla Güzel İşlerin Yapıldığı, Eğitime ve Kültürel Faaliyetlere Fayda Sağlayacak Bir Hale Gelmesi İçin Güzel Bir Çalışma Oldu. Aydınlı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği İle Birlikte Necip Fazıl Kısakürek Kültür Evi’nde Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri Birlikte Gerçekleştireceğiz. Bu Konuda Protokolümüzü de İmzaladık”

PLANLAMA OLMADAN GELİŞME MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bir Şehrin Gelişmesindeki En Önemli ve İlk Yapılması Gereken Yatırım Planlarıdır. Planları Olmayan Bir Yerde Gelişim Mümkün Değildir. Aydınlı’nın Gelişimini İstikamet Düzeltmeleri, Planlar ve Ulaşım Ağlarının Zenginleşmesiyle Hızlandırdık. Aydınlı’nın Gelişiminin Planlı Bir Şekilde Sürmesi İçin Gayret Ediyoruz. Konaşlı Mevkii’nde TOKİ Genel Müdürlüğü Tarafından Plan Bütünlüğü Sağlanacak Şekilde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Yapılıyor. Biliyorsunuz Burası Eskiden İleri Teknoloji Merkezi Olarak Ayrılmıştı. 40 Yıllık Bir Meseleydi. TOKİ İle Yaptığımız Görüşmelerden Sonra İstimlak Alanından Çıkardığımız 501 Parselde 1/5000 ve 1/1000’lik Planlar Aralık Ayında Askıya Çıkacak ve Bir Ay Sonra da Planı Bitmiş Olacak. Bu Planlama Doğrultusunda Burası Aydınlı ve Tuzlamız İçin Çok Ciddi Bir Gelişme Alanı Olacak. Ben Hatırlarsanız Yıllar Önce “TOKİ Burada Güzel Projeler Düşünüyor. Sakın Yerlerinizi Satmayın” Dedim. Konaşlı Mevkisinde Müthiş Bir Planlama Olacak. Bu Planlama Aydınlı’nın Gelişim Hızını 2’ye Katlayacak ve Tuzlamız İçin Güzel Bir Çalışma Olacak”

BAŞKAN YAZICI, AYDINLI’NIN GELİŞİMİNİ TETİKLEYECEK YENİ PROJELERİ DE AÇIKLADI 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı ve Yakın Çevresinin Gelişimini Tetikleyecek 3 Önemli Projeden 2’sini İlk Kez Bu Toplantıda Açıkladı. Başkan Yazıcı, Aydınlı Meyve Sebze Halinin Yanı Sıra Benim Köyüm Benim Çiftliğim ve Kemiklidere Çevre ve Peyzaj Düzenleme Projeleri Hakkında Görselleri İle Birlikte Bilgi Verdi. Hal Projesinin İstihdam ve Katma Değeri İle Tuzla’ya Yapılacak Önemli Bir Yatırım Olduğunun Altını Çizen Başkan Yazıcı, Diğer 2 Proje Hakkında Şu Bilgileri Paylaştı: “Aydınlı’da Eski Çöplük Alanının Üzeri Rehabilite Edildi. Bu Alana Benim Köyüm, Benim Çiftliğim Projesi Yapılıyor. Köy ve Çiftlik Hayatının Yaşanacağı Doğal Bir Park Ortaya Çıkıyor. 250 Dönümlük Arazide Aydınlı’nın Nefes Alacağı, Müthiş Bir Doğal Yaşam Alanı Oluşuyor. Ülkemizde Bu Projenin Benzeri Bulunmuyor. İBB Tarafından İhalesi Yapıldı, İnşaatına Başlandı.

Kemikli Dere’nin 7. Yan Kolunda İSKİ Tarafından Güzel Bir Proje Yapılacak. İstanbul’da Dere Islahında ve Çevre Düzenlemesinde Bir İlk Gerçekleştirilecek. Dere Boyunca Çevre Düzenlemesi, Yeşil Alanlar ve Spor Alanları Yapılacak. Bu Proje Aydınlı’ya Farklı Bir Hava Katacak.”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantıda Vatandaşların Sorularını da Yanıtladı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ YERLİ VE MİLLİ “PARDUS”A HAZIRLANIYOR

HIZLI YORUM YAP