DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

BAŞKAN YAZICI: ANNE VE ÖĞRETMENİN HAKKI ÖDENMEZ

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Tuzla’da İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Salon Programı Düzenlendi. İbni Sina Ortaokulu Tarafından Hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Aileler Katıldı. Törende Aday Öğretmenleri Temsilen Barış Manço Ortaokulu Öğretmeni Burçin Eroğlu, Emekli Öğretmenleri Temsilen Çağrı Bey İlkokulu Emekli Öğretmeni Ayten Arı Birer Konuşma Yaptı.

ÖĞRETMEN, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINI YETİŞTİRİR

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu Törende Yaptığı Konuşmada “Öğretmenler, Ülkelerin ve Milletlerin En Önemli Gücü, En Büyük Zenginliği Olan Nitelikli, İyi, Eğitimli, Çalışkan, Yeniliklere ve Rekabete Açık İnsan Kaynağını Yetiştirir. Bu Bütün Dünya İçin Böyledir Bizim Ülkemiz İçin Bir Fazlası Vardır. Bizim Ülkemizde Öğretmenler Milletin En Kıymetli Zenginliği Olan Nesilleri Bu Toprakların Değerlerine, Bu Toprakların Kültürüne, Bu Toprakların Maneviyatına, Bu Toprakların Mührüne Sabitler, Bağlar, Bütünler” Dedi.

ANNE VE ÖĞRETMENİN HAKKI ÖDENMEZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Konuşmasında Her İnsanın İlk Eğitimini Anneden Aldığını, Öğretmenle Devam Ettiğini Söyledi. Öğretmenlerin Gününü Kutlayan Başkan Yazıcı, “İnsan Hayatında Anne ve Öğretmenin Hakkı Ödenmez. Ne Yaparsanız Yapın Bu 2 İnsanın Hakkını Ödeyemezsiniz. İnsanoğlunun Yaşam Mücadelesi Hep Öğrenmeyle Başlar. İnsanın, Aklın ve Zekânın Kemendi Olan Bilgiyi Almadan Bu Mücadeleyi Sürdürmesi Mümkün Değildir. Annemizden, Babamızdan, Çevremizden Son Nefese Kadar Öğrenme İle Geçen Zamanda Yaşam Sürecinde Belki de Bu Yaşam Mücadelesinin En Büyük Katkısını Sağlayan Anne ve Öğretmenimizin Hakkını Ödeyemeyiz.

Öğretmenler Bireylerin Nasıl Hayatında Bu Kadar Etkiliyse Ülkeler ve Milletler İçin de Bu Kadar Önemlidir. Bu Süreçte Yeni Binalar, Yollar Şehirsel veya Toplumsal Manada Çok İş Yapabilirsiniz Ama Çağa Uygun Olarak Her Şey Değişir. En Önemli Yatırım Eğitime, İnsana Yapılan Yatırımdır. Bireyin Gelişmesi İçin Nasıl Bilgeye Muhtaçsak, Toplumların Gelişmesi İçin de Bilgiye Muhtacız. Bizim Medeniyetimiz de “Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olur Mu?” Diye Ayırır. Dünyada Realite Budur. Bilenle, Bilmeyenin Ayrıldığı Bir Dünyada Bilgiye Sahip Olmamız Lazım. Öğretmenlerimize Saygı ve Hürmetle Yaklaşarak Bilgi ve İrfan Sahibi Olabiliriz. Öğretmenlerimize Şunu Söylemek İstiyorum. Çocuklarımıza Bıraktığınız Bir Noktanın Geleceğini Nasıl Değiştirdiğini, Hayatını Nasıl Farklılaştırdığını Yaşayarak Görenlerdeniz. O Yüzden Hem Ülkem Adına Hem Milletim Adına Bütün Çocuklarımız, Gençlerimiz ve Geleceğimizi Emanet Edeceğimiz Nesillerimiz Adına Öğretmenlerimizin Gününü Tekrar Kutluyorum” Şeklinde Konuştu.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ NESİLLER FİKİRLERİNİ YAŞATACAK

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da Konuşmasında “Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Başta Olmak Üzere Gerek Terör Mücadelede Gerekse Yurdun Zor Şartlarında Kazalarda, Belalarda ve Hastalıklarda Bizleri Yetiştiren, Ebediyete İntikal Eden Tüm Değerli Öğretmenlerimizi Rahmetle, Minnetle ve Şükranla Bir Kez Daha Yad Ediyoruz. Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutluyorum. Öğretmenlerimizin Yetiştirdikleri Nesiller İnşallah Onların Işığını Yakmaya, Onların Fikirlerini Bu Ülkenin İnsanlarına Devretmeye Devam Edecektir” Dedi.

Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü İle İlgili Mesajı Okundu. Öğretmenler Günü Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında Dereceye Giren Öğrenciler Çeşitli Hediyelerle Ödüllendirildi. Şehit Öğretmenlerin Yaşamından Kesitler, Slayt Gösterimi İle Sunuldu. Emekli Öğretmenlere Hizmet ve Şeref Belgeleri Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır Tarafından Verildi. İbni Sina Ortaokulu Öğretmenler Korosu Müzik Dinletisinin Ardından Göreve Yeni Başlayan Öğretmenler Törende Yemin Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AHMET ÇABUK ‘MEMLEKETİMİN ÖĞRETMENLERİ’YLE ANLAMLI GÜNDE ÖZEL BULUŞMA

HIZLI YORUM YAP