DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

BAŞKAN ŞEYMA DÖĞÜCÜ ANLATTI ADETA KATİL GÖZLERİNİ GÖRDÜM

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Londra’da Uğradığı Saldırıya İlişkin, “Türkiye ve  Cumhurbaşkanımız Aleyhine Tamamen Gerçek Dışı İfadelerle, Karalama ve İftiralarla Slogan Attılar. ‘Yalan Söylüyorsunuz’, ‘Herkesi Kandırıyorsunuz’ Dediğimde, Bir Anda Onların Gözlerinin Nasıl Döndüğünü Adeta Katil Gözlerini Gördüm” Dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, İngiltere’nin Başkenti Londra’da Terör Örgütü PKK Destekçilerinin Saldırısına Uğramasına İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi.

ÖLDÜRECEK GİBİ ÜZERİMİZE BİR ANDA YÜKLENDİLER, ÜSTÜMÜZE KOŞTULAR

Strazburg’taki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İçin Üye Olarak Görevlendirildiğini Dile Getiren Döğücü, Şunları Anlattı:

“Londra Üzerinden Gittik. Hafta Sonu Londra Meydanı’nı Gezerken, Tamamen Tesadüfen PKK Yandaşlarının Bir Mitingine, Gösterisine Rastladık. Meydandan Ayrılacağımız Sırada Toplu Bir Şekilde Gelip Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Aleyhine Tamamen Gerçek Dışı İfadelerle, Karalama ve İftiralarla Slogan Attılar. Ellerinde Teröristbaşı Öcalan’ın Resimli Bayrakları ve Kendi Bayrakları Vardı. Çok Kalabalık Bir Gruptu. Biz Oradan Ayrılmak İstedik Ama Büyük Anons Araçlarından Suriye’de Kimyasal Gazlarla Zehirlenen Çocuklara Ait Olduğunu İddia Ettikleri Çocuk Seslerini Dinlettiler. Bunu Yapanın Türkiye ve Erdoğan Olduğunu Söyleyince, Biz Buradaki Gerçek Dışı İfadelere Kayıtsız Kalamazdık. Bir Kadına Herhangi Bir Saldırıda Bulunamayacaklarını Düşünerek ‘Yalan Söylüyorsunuz’, ‘Herkesi Kandırıyorsunuz’ Dediğimde, Bir Anda Onların Gözlerinin Nasıl Döndüğünü, Adeta Katil Gözlerini Gördüm. Öldürecek Gibi Üzerimize Bir Anda Yüklendiler, Üstümüze Koştular. Aramızda Belli Bir Mesafe Vardı ve Polis O Mesafeyi Aşmalarına İzin Vermedi. Biz de Hızla Oradan Uzaklaştık. Büyükelçiliğimizin ve Dışişleri Bakanlığımızın Bilgisi Dahilinde Strazburg’a Geçişimizi Yaptık.”

Döğücü, Ciddi Bir Tehlike Atlattıklarını Sonradan Fark Ettiklerini İfade Ederek, “Bu İnsanların Farklı Avrupa Ülkelerinde Türklere Karşı Yaptıkları Sebepsiz, Irkçı Bir Bakış Açısıyla Yaptıkları Saldırıların Peş Peşe Geldiğini Biliyoruz. Belki O Anda Bir Darp Almadık Ama Hakikaten Onların Gözlerinde Kadın, Çoluk, Çocuk Dinlemeyen O Bakışı Gördük. Rabbimize Şükrediyoruz, Hiçbir Yara Bere Almadan Ülkemize Döndük.” Diye Konuştu.

“HÜKÜMETİN İSTEDİĞİ KİŞİLERİN KAZANMASIYLA ALAKALI ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINI İMA EDEN KONUŞMA YAPTI”

Şeyma Döğücü, Daha Sonra Toplantı İçin Strazburg’a Geçtiklerini Belirterek, “Belki Oradaki PKK’lardan Beklenen Bir Tavırdı Ama Strazburg’ta Avrupa Konseyinin Genel Kurulunda Gördüğümüz Tavır da Onun Adeta Gömlek ve Ceket Giymiş Bir Tavrıydı. İstanbul Seçimleri Raporu Orada Tartışılıyordu Ama Her Vesileyle Türkiye Üzerine Çullanan Bir Anlayışla Karşı Karşıya Kaldık Avrupa Konseyinde. Orada da Türkiye’nin Despot Olduğunu, Türkiye’de Özgürlüklerin Olmadığı… Özellikle HDP’li Belediye Başkanları ‘Türkiye’de Kürtçe Konuşulmadığını’ ve ‘Kürtçe Konuşanların Dövüldüğünü’ Avrupa Konseyinde İfade Ediyor.” Diye Konuştu.

Fransa ve İtalya Delegasyonunun Türkiye’de Seçimlerin Baskı Altında Yapıldığını İddia Ettiğini Aktaran Döğücü, Şunları Söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul Seçimleriyle İlgili Olarak Konuşmacı Olarak Davet Edilmişti. Maalesef Özgürlüğün Olmadığı ve Baskı Altında, Hükümetin İstediği Kişilerin Kazanmasıyla Alakalı Çalışmalar Yapıldığını İma Eden Bir Konuşma Yaptı. Karşımıza Çıkan Konulardan Biri de Terör Suçuyla Suçlanan, Hakkında İddia Olan Belediye Başkanlarının Yerine Belediye Başkanlarının Atanmasıydı. Bu Konuda da Seçilmişlerin Görevden Alınamayacağına Dair de Büyükşehir Belediye Başkanı Görüş İfade Etti. Sadece 13 Belediyemizde Bu İşlem Yapılıyor. Neden Diğer Belediyelerde Böyle Bir Atama Yapılmıyor? Çünkü Haklarında Ciddi İddialar Var. Avrupa’da da Bu Süreci Farklı Bir Şekilde Lanse Ediyorlar.”

Döğücü, Londra’da Yaşadıklarının Ardından Duyarlılık Gösterenlere Teşekkür Ederek, “Orada Benim Yerimde Kim Olursa Olsun Aynı Tavır ve Davranışı Sergilerdi Diye Düşünüyorum.” Dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ İHALESİ YENİDEN YAPILACAK”

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Yapılması Planlanan Şehir Hastanesine İlişkinde Şu Bilgileri Verdi:

“Şehir Hastanesinin İhalesinin İptal Edildiğine, Şehir Hastanesinden Vazgeçildiğine Dair Bazı Meslek Odaları ve Muhalif Gruplar Tarafından Açıklamalar Yapıldı. Durum Kesinlikle Böyle Değil. Sağlık Bakanımızla Görüştüm. Resmi Gazete’deki İhalenin İptal Edilmesi Kararı, Sadece Bir Prosedür, Kamu-Özel Ortaklığıyla İlgili Olan İhale Edildi. Proje İhalesi Bugün, Yarın Yeniden Resmi Gazete’de Yayımlanacak ve 19 Kasım’da Saat 11.00’de Şehir Hastanesi İhalesi Yeniden Yapılacak. 4 Bin 200 Yataklı Avrupa’nın En Büyük Şehir Hastanesi Yapılacak. Yeri Belli, Sağlık Bakanlığına Devri Yapıldı. Böyle Bir Projeden Vazgeçilmesi Mümkün Değil.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EMİNÖNÜ’NDEKİ BALIKÇILARLA İLGİLİ FLAŞ KARAR

HIZLI YORUM YAP