DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • BAKAN VARANK YERLİ SOLUNUM CİHAZI TESLİMATINDA KONUŞTU: İNŞALLAH MAYIS SONUNA KADAR BEŞ BİN CİHAZ ÜRETİLMİŞ OLACAK

BAKAN VARANK YERLİ SOLUNUM CİHAZI TESLİMATINDA KONUŞTU: İNŞALLAH MAYIS SONUNA KADAR BEŞ BİN CİHAZ ÜRETİLMİŞ OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yerli Solunum Cihazlarına İlişkin, “İnşallah Mayıs Sonuna Kadar Beş Bin Cihaz Üretilmiş Olacak.” Dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Onlarca Mühendis Bir Araya Geldi, Gece Gündüz Çalıştılar ve Büyük Bir Özveriyle Sadece 14 Gün Gibi Kısa Bir Sürede Seri Üretim Bandından İlk Yerli ve Milli Yoğun Bakım Solunum Cihazlarını İndirdiler. Bugün Testleri Tamamlanmış Ürünlerin Bir Kısmını Sağlık Bakanlığı’mıza Teslim Ediyoruz. İnşallah Mayıs Sonuna Kadar 5 Bin Cihaz Üretilmiş Olacak. Tüm Çabamız, Sağlık Çalışanlarımızın İnsanüstü Emeklerine Bir Nebze de Olsa Katkı Sağlamak.” Dedi.

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Telekonferansla Katıldığı Başakşehir Şehir Hastanesi’nin İlk Etabının Açılışı ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Törenine Katıldı.

Varank, Burada Yaptığı Konuşmada, Cumhurbaşkanı Liderliğinde 18 Yılda Adeta Sıfırdan İnşa Edilen Ekosistemin ve Sağlık Alanındaki Dev Yatırımların, Türkiye’yi Nasıl Güçlü Kıldığının Bugün Çok Daha İyi Anlaşıldığını Söyledi.

Koronavirüs Salgınının Pek Çok Gelişmiş Ülkeyi Aciz Bırakırken, Türkiye’nin Ayaklarının Üzerinde Dimdik Durduğunu Belirten Varank, “İşte Bugün Bu Ekosistemin Bir Parçası Olacak Muhteşem Bir Hastanenin Açılışındayız. Bu Süreçte Büyük Fedakarlık Gösteren, Canla Başla Çalışan Sağlık Çalışanlarımıza Bir Kez Daha Huzurunuzda Teşekkür Ediyorum. Başakşehir Şehir Hastanesi Gibi Modern Yatırımlar, Sağlık Çalışanlarımızın Emeklerine Yaraşır Adımlardır. Bugün Hastanemizin Açılışının Yanında Yerli ve Milli Yoğun Bakım Solunum Cihazlarının İlk Teslimatını da Gerçekleştiriyoruz.” Diye Konuştu.

“14 GÜNDE BANTTAN İNDİRİLDİ”

Mustafa Varank, Bu Küresel Salgın Henüz Türkiye Sınırlarına Girmeden Çok Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatlarıyla Tedbirleri Almaya Başladıklarını Dile Getirerek, Bu Salgında En Kritik İhtiyaçlardan Birinin Yoğun Bakım Solunum Cihazları Olduğunu Vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın Envanterinin Solunum Cihazı Noktasında Da Güçlü Olduğunu Belirten Varank, Şunları Kaydetti:

“Biz, Süreç İçinde Bir Sıkıntıyla Karşılaşmamak Adına Bu İşin Ne Kadar Kritik Olduğunun Bilinciyle Hareket Ettik. Malumunuz, Bugün Bu Cihazları Ya Da Parçalarını, Parasını Verseniz Dahi Satın Alamıyorsunuz. İşte Bu Yüzden Kendi İmkanlarımızla Bu Cihazları Üretmek İçin Sağlık Bakanlığı’mızla Eş Güdüm İçerisinde Sürecin Daha Başında Harekete Geçtik. Çünkü Biz, Araştırma Geliştirme Alt Yapılarımıza, Çalışkan Ve Becerikli Mühendislerimize Güveniyoruz.

Nitekim Bakanlığımızın Destekleriyle Kurulan Biosys İsimli Bir Girişim Firmasının Bu Alanda Yaptığı Çalışmalar, Geliştirdiği Bir Ürün Zaten Vardı. Bu Çalışmaları Hızla Seri Üretime Dönüştürmek İçin Yerli Firmalarımız Bir Milli Seferberlik Başlattı. Onlarca Mühendis Bir Araya Geldi, Gece Gündüz Çalıştılar Ve Büyük Bir Özveriyle Sadece 14 Gün Gibi Kısa Bir Sürede Seri Üretim Bandından İlk Yerli Ve Milli Yoğun Bakım Solunum Cihazlarını İndirdiler. Bugün Testleri Tamamlanmış Ürünlerin Bir Kısmını Sağlık Bakanlığı’mıza Teslim Ediyoruz. İnşallah Mayıs Sonuna Kadar 5 Bin Cihaz Üretilmiş Olacak. Tüm Çabamız, Sağlık Çalışanlarımızın İnsanüstü Emeklerine Bir Nebze De Olsa Katkı Sağlamak.”

“BU TÜRKİYE’NİN GÜCÜDÜR, TÜRK MÜHENDİSLERİNİN GÜCÜDÜR”

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vizyonu Doğrultusunda Bu Cihazları Sadece Türkiye İçin Değil, Şu An Bu Salgınla Boğuşan Tüm İnsanlık İçin Ürettiklerini Aktararak, “Ülkemizin İhtiyacının Olmadığı Durumlarda Diğer Ülkelere De Bu Cihazlar Çok Rahat Bir Şekilde Gönderilebilir. Böyle Bir Küresel Salgın Döneminde Yardım İsteyen Değil, Yardım Eden Bir Ülke Olmak Bizleri Gururlandırıyor. Bu Türkiye’nin Gücüdür. Bu Türk Mühendislerinin Gücüdür.” Diye Konuştu.

Bu Süreçte Emeği Geçen Herkese, Özellikle Arçelik, ASELSAN, Baykar Ve Biosys Firmalarına Şükranlarını Sunduğunu İfade Eden Varank, “Rabbim, İnşallah Bu Sıkıntılı Dönemin Üstesinden Ülkece Gelmeyi Bizlere Nasip Etsin Diyorum. Hem Başakşehir Şehir Hastanemizin Hem De Yerli Ve Milli Yoğun Bakım Solunum Cihazlarımızın Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum.” Dedi.

“TÜRKİYE KENDİNE YETER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Da Törende Takdimi Yapılan 115 Ventilatörün Dışarıdan İthal Edilerek Geldiğini Belirterek, “Ama Ne Güzel Bir Tecellidir Ki Şu Anda Yerli Ve Milli Olmak Üzere 100 Adet Ventilatörü Ülkemizde Gördüğümüz Bu Kadro Üretmiş Vaziyette. İnşallah Mayıs Sonuna Kadar Verdikleri Söz Şu; ‘Ayda 5 Bin’. Tabi Ayda 5 Bini Üretmezlerse Bilmeleri Gerekir Ki Hesabını Sorarız Ve Dünyaya Bir Örnek Sunacağız. ” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyanın Ventilatör Noktasında Çok Sıkıntılar Yaşadığını Anlatarak, Hala Yaşamaya Devam Ettiğini Söyledi.

Bütün Bunlara Rağmen Bu Süreci Başarılı Bir Şekilde Atlattıklarını Dile Getiren Erdoğan, Şunları İfade Etti:

“Şu Anda Başakşehir Şehir Hastanemizin 115 Ventilatörü Geldi, 100 De Bugün Teslimatı Yapıldı Ve Yine Bir Bölümü De Peyderpey Geliyor, Gelecek. Bu Ne Demektir? Yani Başakşehir Şehir Hastanemizin Böyle Bir Sıkıntısı Yok Ve Olmayacak. Öbür Tarafta Yeşilköy İnşallah 1005 Odasıyla Devreye Giriyor. 1005 Odayla Aynı Şekilde Sancaktepe Devreye Giriyor. Ve Buralarda Da Bütün Bu İhtiyaçlarımız Şimdiden Giderilmiş Durumda. Bu Da Şunu Gösteriyor, Türkiye Kendine Yeter. Biz Bize Yeteriz. Hele Hele İlaç Sanayinde De Kendimizi Bu Noktada Konsolide Edersek, İlacımızı İnşallah Üretir Hale Geldiğimiz Andan İtibaren Bu Noktada Da Çok Daha Farklı Adımları Atacağız.”

Burada Arçelik, Aselsan, Baykar, Biosis Ve Koordinatör Olması Nedeniyle Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığına Teşekkür Eden Erdoğan, Bu Alanlarda Yarışı Devam Ettireceklerini İfade Etti.

Baykar Teknik Müdürü Ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Seri Üretimine Başlanan Yerli Solunum Cihazlarına İlişkin, “İnşallah Yüksek Teknolojili Medikal Cihazlarda Da Kıvılcım Olur, Milli Teknoloji Hamlesi’yle Bu Dönüşüm Devam Eder Ve Ülkemiz Hak Ettiği Yere Gelir. Bugün Zaten Dünyanın Üretimde De, Tedarikinde De Çok Zorluk Çektiği Cihazı, Dışarıdan Tedarik Edilemeyen Komponentlerine Varıncaya Kadar Yerli Olarak Üretmiş Olduk.” Dedi.

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Telekonferansla Katıldığı Başakşehir Şehir Hastanesi’nin İlk Etabının Açılışı Ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Törenine Katıldı.

Bayraktar, Burada Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hem De Vatandaşlara Yerli Solunum Cihazlarının Geliştirilmesi Süreci Hakkında Bilgi Verdi.

Projeyi Yaklaşık Bir Ay Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunduklarında, Kendisinin “İnanıyorum Ki Türk Mühendisleri En İyisini En Hızlı Şekilde Yapar” Dediğini Aktaran Bayraktar, Bu Sözün Mühendislere Büyük Bir Moral Olduğunu İfade Etti.

“TAM BİR SEFERBERLİK RUHUYLA GERÇEKLEŞTİ”

Selçuk Bayraktar, Erdoğan’ın Projeyi Günbegün Takip Etmesi Sayesinde Bugün İlk Ürünlerin Teslim Noktasına Geldiğini Belirterek, 120’den Fazla Mühendisin Çalışmalarıyla Ortaya Çıkan Cihazlara İlişkin Şunları Söyledi:

“Bu Tam Bir Milli Seferberlik Ruhuyla Yapıldı. 4 Türk Şirketi Bir Araya Geldi, Hatta Mühendislerimiz, Buradaki Takım Arkadaşlarım, ‘Bizi Bir Odaya Kapatın, Başarana Kadar Çıkarmayın’ Dediler. Tam Bir Seferberlik Ruhuyla Gerçekleşti. İnşallah Da Mayıs Ayının Sonuna Kadar 5 Bin Adet Cihazı Vermiş Olacağız.

Türkiye, Savunma Sanayisinde Son 15 Yılda Yapılan Atılımlarla Dünyanın Parmağıyla Gösterdiği Bir Ülke Haline Geldi. Yerlilik Yüzde 15’lerden Yüzde 70’lere Vardı. İnşallah Yüksek Teknolojili Medikal Cihazlarda Da Kıvılcım Olur, Milli Teknoloji Hamlesi’yle Bu Dönüşüm Devam Eder Ve Ülkemiz Hak Ettiği Yere Gelir. Bugün Zaten Dünyanın Üretimde De, Tedarikinde De Çok Zorluk Çektiği Cihazı İçerideki Komponentlerine, Dışarıdan Tedarik Edilemeyen Komponentlerine Varıncaya Kadar Yerli Olarak Üretmiş Olduk. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Sanayi Ve Teknoloji Bakanımıza, Tüm Paydaş Kurumlara Teşekkürlerimi İletmek İstiyoruz.”

“ÜLKEMİZE VE TÜM İNSANLIĞA RAHAT BİR NEFES ALDIRMAK İÇİN VARIZ”

Biosys Biyomedikal Kurucusu Ve Genel Müdürü Cemal Erdoğan Da Girişimi, 2012 Yılında Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteğiyle Kurduklarını Hatırlattı.

TÜBİTAK, KOSGEB Ve Bilkent Üniversitesi’nin Destekleriyle Ürünü 2017 Yılında Ticarileştimeyi Başardıklarını Anlatan Erdoğan, Çalışmalarının Bugün Anlamlı Bir Hizmetle Taçlanmasından Gurur Duyduklarını İfade Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’na Destekleri Dolayısıyla Teşekkür Eden Erdoğan, “Bu Süreçte Sanayi Bakanlığı’mızın Yoğun Bir Koordinasyonuyla, Kendi Alanında Dev 3 Firma Bir Araya Gelip Dünyanın Peşinde Olduğu Bu Solunum Cihazlarının Seri Üretimi Başarıyla Tamamlandı. Ülkemize Ve Tüm İnsanlığa Rahat Bir Nefes Aldırmak İçin Varız.” Diye Konuştu.

“100 MÜHENDİS, HAYATLARININ EN KEYİFLİ UYKUSUZ GECELERİNİ YAŞADI”

Arçelik Üretim Ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk İse “Hayatımızdaki En Gururlu An… İki Haftada Üretilebilir Ve Çok Güvenli Bir Prototipi Yaptık. Bunu 4 Haftada Seri Üretilebilir Hale Getirdik. Şu Anda Ayda 5 Bin Adet Üretilebilir Kapasiteye Ulaşmış Durumdayız. Bu Süreçte Sağlık Bakanlığı’mız, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’mız, Koç Holding, Arçelik Yönetimi, Paydaşlarımız, Tedarikçilerimiz İnanılmaz Destek Oldular.” Dedi.

Üretim Süreçlerinde Sadece Ar-Ge Personelinin Görev Almadığını İfade Eden Öztürk, “Arçelik’te Her Süreçten Sadece Araştırma-Geliştirmeden Değil, Üretimden, Üretim Teknolojilerinden, Kalıphaneden, Satın Almadan 100 Tane Mühendis, Hayatlarının En Keyifli Uykusuz Gecelerini Yaşadılar. 7 Gün 24 Saat Çalıştılar. Başta Ülkemize, Sonra Dünyaya Bir Nefes Olan Aslında Bu Projenin Parçası Olmak En Büyük Gururumuz. Eğer Ülkemize Bir Nefes Olabiliyorsak Bütün Bu Yorgunluklar Dünyanın En Keyifli Yorgunluğu Haline Geliyor.” İfadelerini Kullandı.

“ÇOK ANLAMLI BİR ÜRÜN HEP BİRLİKTE ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Gençliğine, Türk Mühendislerine Ve Türk Sanayicilerine Her Zaman Güvendiğini Belirterek, Şunları Kaydetti:

“Bugün Sizin Bu Güveninizin Çok Anlamlı Bir Ürünü Hep Birlikte Ortaya Çıkmış Oldu. Savunma Sanayisinde Faaliyet Gösteren, Yüksek Teknolojiyle Çalışan Özellikle Baykar Ve ASELSAN Şirketlerinin, Üretimde De Arçelik’in Sorumluluk Almasıyla Yine Çok Kısa Bir Sürede Yüksek Teknolojik Bir Ürünün Hayata Dönüşüm Sürecini Hep Birlikte Yaşadık. Bizlere Verdiğiniz Bu Fırsat İçin Saygı Ve Hürmetlerimi Ve Tüm Çalışanlarımız Adına Teşekkürlerimizi Sunuyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TAHVİL FAİZİ TEK HANEYE GERİLEDİ

HIZLI YORUM YAP