DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

BAKAN VARANK MÜJDEYİ VERDİ! YERLİ OTOMOBİL GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Yerli Otomobilin Görücüye Çıkacağı Tarihi Açıkladı. Bakan Varank, “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, Aralık Ayında Ön Gösterim Araçlarını Kamuoyuna Tanıtacak.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun, Aralık Ayında Ön Gösterim Araçlarını Kamuoyuna Tanıtacağını Belirtti.

Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2020 Yılı Bütçesinin Sunumunu Yaptı.

Zorlu Bir Küresel Ekonomik Görünümle Karşı Karşıya Bulunulduğuna İşaret Eden Varank, 2019 Yılı İçin Yüzde 3’lük Bir Küresel Büyüme Tahmini Yapıldığını, Bunun 2008-2009 Global Finans Krizinden Bu Yana En Düşük Orana Karşılık Geldiğini Söyledi.

Türkiye’nin İse Ağustos 2018’de Ekonomik Temellerinden Bağımsız Ciddi Bir Dış Şokla Karşılaştığına Değinen Varank, “Uyguladığımız Koordineli ve İyi Tasarlanmış Politikalarla Şokun Etkisini Hafiflettik. Sanayi Üretiminde Son Dönemdeki Gelişmeler Olumlu Trende İşaret Ediyor. Sene Başından İtibaren Toparlanma Eğilimi Gösteren Sanayi Üretimi, Eylülde Yıllık Bazda Yeniden Pozitif Seviyelere Ulaştı. İmalat Sanayisinde Siparişlerle Birlikte Kapasite Kullanım Oranları Artıyor. Ekonomik Güven Göstergeleri Yukarı Yönlü Seyrediyor. Yılın Başında Türkiye İçin Karamsar Tablo Çizen Uluslararası Kuruluşlar, Büyüme Tahminlerini Tek Tek Yükseltiyor.” Dedi.

Varank, Sanayi Sektöründeki İyileşmenin Kalıcı Olması İçin Tüm İmkanları Seferber Ettiklerini, Katma Değerli Üretim Öncülüğünde, Büyümeyi Teşvik Edecek Uygulamalara Hız Kazandırdıklarını Dile Getirdi. Bakan Varank, “Sonuç-Odaklı Politikalarla, Güçlü ve Sürdürülebilir Büyüme Oranlarını Yakalayacağız.” Diye Konuştu.

Ekonomik ve Teknolojik Bağımsızlığı Tesis Edecek, Küresel Yarışta Türkiye’yi Ön Sıralara Taşıyacak Politikaları Milli Teknoloji Hamlesi Anlayışıyla Tasarladıklarını Anlatan Varank, Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nin Omurgasında da Bu Anlayışın Olduğunu Söyledi.

İmalat Sanayisinin İhracatını ve Milli Gelirdeki Payını Artıracaklarını Vurgulayan Varank, İhracatta Orta-Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin Payını Yüzde 50’ye Çıkaracaklarını Belirtti.

Yüksek Katma Değerli Ürünlerin, Yerli İmkan ve Kabiliyetlerle Üretilmesi İçin Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nı Başlattıklarını İfade Eden Varank, Pilot Uygulamanın Hayata Geçirildiği Makine Sektöründe Yoğun Bir İlgiyle Karşılaştıklarını, Sanayicilerin Talebi Üzerine Başvuru Süresini Uzattıklarını Kaydetti. Varank, 2020’nin İlk Çeyreğinden İtibaren, Diğer Odak Sektörlere Yönelik Çağrıya Çıkmak Üzere Hazırlık Yaptıklarını Bildirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA 2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ GEMİ YANGINI DAVASINDA KARAR ÇIKTI

HIZLI YORUM YAP