DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • BAKAN SELÇUK: İZOLASYONDA OLAN ÇALIŞANLAR HASTANEYE GİTMELERİNE GEREK KALMAKSIZIN İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALACAK

BAKAN SELÇUK: İZOLASYONDA OLAN ÇALIŞANLAR HASTANEYE GİTMELERİNE GEREK KALMAKSIZIN İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, “Covid-19 Riski Sebebiyle İzolasyonda Olan Çalışanlar Hastaneye Gitmelerine Gerek Kalmaksızın İş Göremezlik Ödeneği Alacak.” Dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Tedavisi Gören veya Yüksek Bulaş Riski Tespit Edilen Çalışanlar İçin Filyasyon Ekiplerinin, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) Üzerinden Düzenlediği İstirahat Raporlarının SGK Tarafından Otomatik Olarak İşleme Alınacağını Bildirdi.

Bakan Selçuk, Yaptığı Yazılı Açıklamada, Covid-19 Pandemisinin Başından İtibaren Çalışanlara Yönelik Verilen Desteklere Bir Yenisini Daha Eklediklerini, Geçici İş Göremezlik Ödeneği İçin Gerekli Olan İstirahat Raporu İle İlgili Süreci Kolaylaştırdıklarını Belirtti.

Mevcut Uygulamada Koronavirüse Yakalanan Çalışanların İstirahat Raporu Almak İçin Hekimlere Başvurduğuna İşaret Eden Selçuk, Şunları Kaydetti:

“Artık Çalışanlarımızın İstirahat Raporu Almak İçin Tekrardan Doktora Müracaat Etmesine Gerek Kalmayacak. Filyasyon Ekiplerinin, FİTAS Üzerinden Düzenlediği İstirahat Raporları SGK Tarafından Otomatik Olarak İşleme Alınabilecek. Böylece Çalışanlarımıza Karantinada Kaldıkları Süre İçin Düzenlenen Raporlara Ait İş Göremezlik Ödeneklerini Ödeyeceğiz.”

Bakan Selçuk, Uygulamaya İlişkin, “İzolasyonda Olması Nedeniyle Çalışamayan Vatandaşlarımızı Destekliyoruz. Aynı Zamanda Toplum Sağlığı İçin Bulaş Riskini Azaltarak, Hastanelerimizdeki Yükü De Hafifletmeyi Planlıyoruz.” İfadelerini Kullandı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSTANBUL’UN SİMGELERİNDEN GALATA KULESİ ZİYARETE AÇILDI

HIZLI YORUM YAP