DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

AVRUPA FATİH-İ BAKAN FATMA BETÜL SAYAN TÜRKİYE ARTIK DÜNYADA SÖZ SAHİBİ

Tuzla Belediyesi, Okan Üniversitesi Hastanesi Ve Tuzla Toplum Sağlığı Merkezi İşbirliğiyle Anneler Ve Anne Adayları İçin “Anne Oluyorum” Programının Startı Verildi. Anneliğin Toplumdaki Yeri, Gebelikte Psikolojik Destek, Sağlıklı Gebelik Yöntemleri, Yeni Doğan Bakımı, Diyetisyen Desteği, Kadınlık Ve Anneliğin Toplumdaki Yeri, Gebelikte Hijyen Ve Genel Bakım Gibi Konularda Uzman Eğitmenler Tarafından Sürdürülecek Proje, Haftada 1 Gün 4 Hafta Süreyle Tuzla Belediyesi’nin Eğitim Ve Kültür Merkezlerinde Gerçekleştirilecek. “Bilinçli Anne, Mutlu Bebek” Sloganıyla Düzenlenen Programın Açılışına Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Anne Oluyorum Programı İçin Kayıt Yaptıran 550 Anne Ve Anne Adayı Katıldı.

MİLLETİMİZE, ÜMMETİMİZE VE MEDENİYETİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Anne Oluyorum Projesinin Sağlıklı Ve Bilinçli Bir Neslin Yetişmesinde Önemli Bir Amaca Hizmet Ettiğini Söyledi. Bu Eğitimin Geleceğe Etkisine Dikkat Çeken Başkan Yazıcı, “Bizim Batı’ya Karşı En Önemli Üstünlüğümüz Aile Yapımızdır. Toplumun Çekirdeğini Oluşturan, Vazgeçilmez Ve Yerine Başka Bir Şey Konulması Mümkün Olmayan Aile Yapısını Daha Da Güçlendiriyoruz. Ailenin İçindeki Her Bireye Dokunacak Olan Çalışmaları Yaparak Aileyi Ne Kadar Güçlendirirsek Bütün De O Kadar Güçlü Olacaktır. Anne Karnında Başlayan Serüvende Çocuğun En İyi Fiziksel Ve Zihinsel Eğitimi Alması, Sağlıklı Nesiller Oluşması İçin Bilimsel Metotlarla En İyi Şartlarda Oluşturmayı Amaçlıyoruz. Bütün Sosyal Sorumluluk Projelerinde Gelecek Nesli En İyi Şekilde Yetiştirmenin Metodunu Belirliyoruz. Burada Çok Farklı Bir Eğitim Süreci Var. Gebeliğin Annede Oluşturduğu Tüm Faktörler, Psikologdan Beslenmeye, Son 3 Ayda Alınması Gereken Süt Oranına Kadar Gebelik Sonrası Da Dahil Bu Sürecini Ve Bu Topluma Katkılarını İçeren Büyük Bir Eğitim Ve Önemli Bir Tanıma, Önemli Bir Çalışma Temellerini Atmaya Çalıştık. Eğer Faydalı Olabilirsek Buradan Başlayan Bir Çalışma, Tuzlamız’ın Gelecek Nesillerinin Anne Karnında Başlayan Eğitiminin Bu Toplumun Geleceğinin Daha Da Parlak Olmasına Etki Edecektir. Bir Çocuğun Karakterinin Yüzde 80’i 6 Yaşına Kadar Oturur. Biz Bu Eğitimleri Daha Anne Karnından Başlattığımızda Bu Toplumun Geleceğine, Milletimize, Ümmetimize Ve Medeniyetimize Büyük Bir Katkı Sağlayan Projeye İmza Attığımıza İnanıyorum” Dedi.

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE!

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Açılışta Yaptığı Konuşmada Kadın Ve Aileye Yönelik Hizmetler Hakkında Detaylı Bilgi Verdi. Kaya, Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “Türkiye Artık Bölgesinde Ve Dünyada Söz Sahibi Bir Ülke Haline Geldi. Artık Demokraside, İnsan Hak Ve Özgürlüklerinde Çağ Atlamış Bir Türkiye Var. Adeta Baş Döndüren Bir Hızla Büyüyen, Gelişen Bir Türkiye Var. Bununla Birlikte Özellikle Kadın Hakları Konusunda Da Devrim Niteliğinde Adımlar Atan Bir Türkiye Var. Kadınlarımız Eğitimde, İş Hayatında, Siyasette, Karar Alma Mekanizmalarında Aktif Rol Almaya Başladı. Kadınlarımızın Her Alanda Varlık Göstermesi, Daha Fazla İnsan Hakkı Daha Fazla İş, Daha Fazla Emek, Daha Fazla Eğitim, Daha Fazla Kalkınma, Daha Fazla Refah Demek Bizim İçin. Kuşkusuz Kadınımızın Güçlü Olması Aileyi De Toplumu Da Güçlendiriyor, Hem Aileyi Hem De Toplumu Daha Yukarılara Taşıyor. Biz Hükümet Olarak Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye Anlayışıyla Sosyal Politikalar Üretmeye, Yerli Ve Milli Duruşumuzu Sergilemeye Korumaya Devam Ediyoruz. “

KADINIMIZIN İŞ-YAŞAM UYUMUNU GÜÇLENDİREN POLİTİKALAR ÜRETİYORUZ

Bu Kapsamda Kadınlarımızın Çalışma Hayatıyla, Aile Hayatını Uyumlu Hale Getirecek Birçok Yeni Düzenleme Yapıldı. Kadının Annelik Rolünü Güçlendirmek İçin Birçok Yasal Düzenleme Yaptık. Hamilelik, Doğum İzinleri, Süt İzinleri, Esnek Çalışma, İş Yerlerinin Kreş Açma Zorunluluğu Ve En Son Da Torununa Bakan Büyükanneye Ekonomik Destek Projesiyle Çalışan Kadınımızın Hayatını Kolaylaştırmak İçin Destekler Getirdik. Geçen Yıl Tam 3milyon 154 Bin Haneye Sosyal Yardım Ulaştırdık. Toplam 32 Milyar Lira Olan Bu Yardımların Yüzde 76’sını Kadınlarımıza Ulaştırdık. Bütün Çabamız Ülkemizi Geleceğe Taşıyacak Olan Kadınlarımızı Daha Da Güçlendirmek. Her Çocuk Toplumumuzun Atar Damarı; İnsan Onda Yenilenir, Onda Çoğalır. Atar Damarlar Durduğunda Hayat Durur. Ve Anne Yalnızca Bir Çocuk Dünyaya Getirmez, Anne Aynı Zamanda Bir Toplumun Geleceğine Yön Verir. O Nedenle Biz Kadınımızın İş-Yaşam Uyumunu Güçlendiren Politikalar Üretmeye Devam Edeceğiz. Annelerimizin Sağlıklı Bir Hamilelik Dönemi Geçirmesi Ve Doğum Sonunda Da Bebeğine Zaman Ayırması İçin Hükümet Olarak Tüm İmkânlarımızı Seferber Ettik. Bugün Ülkemizde Yaklaşık Yılda 1 Milyon 325 Bin Doğum Gerçekleşmekte. Günümüz Toplum Yapısı, Doğumhane İşleyişi Ve Çalışma Koşullarının İyileştirilmesiyle Ülkemiz Örnek Bir Düzeye Erişti. Bunun Neticesinde Anne Ölüm Oranımız 100 Bin Canlıda 64 İken, Bugün 100 Binde 15 Rakamına Düştü Ama Biz Bunu Daha Da Düşürmeyi Hedefliyoruz.

BAKANLIK, ANNE OLUYORUM PROJESİNİ TÜRKİYE GENELİNE TAŞIYOR

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Anne Oluyorum Programını Önemli Bir Proje Olarak Değerlendirdi Ve Projeyi Yurt Genelinde Yaygınlaştıracaklarını Söyledi. Bakan Kaya, “Anne Oluyorum Projesi Gerçekten Çok Önemli. Anne Olmak, Dünyanın En Büyük Serveti. Ülkemizi Emanet Edeceğimiz Sağlıklı Nesillerin Yetiştirilmesinde Anneler İlk Öğretmen. Projeye Katkılarından Dolayı Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya, Okan Üniversitesi’ne Ve Katkı Sağlayan Kurum Ve Kişilere Türkiye’nin Tüm Anneleri Ve Özellikle Tuzla’daki Anne Adayları Adına Teşekkür Ederim. İnşallah Tuzla’da Her Anne Bu Eğitimi Alarak Daha Da Sağlıklı Bir Şekilde Bebeğini Yetiştirecek Diye İnanıyorum. Biz De Bakanlık Olarak Böyle Güzel Projelerin Türkiye Genelinde Yaygınlaştırılması İçin Çalışmalar Yürütüyoruz” Dedi.

Konuşmaların Ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci Ve AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı Çeşitli Hediyelerle Uğurladı.

Açılış Programında Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi İşaret Diliyle ‘Melek’ İsimli Gösteriyi, Ardından ‘Anne’ İsimli Gösteriyi Sahneledi. Program, Hatice Kübra Tongar’ın Kursiyer Anneler Ve Anne Adayları İle Yaptığı Söyleşi İle Sona Erdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN KAYA, TUZLA BELEDİYESİ GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI’NI ZİYARET ETTİ

HIZLI YORUM YAP