DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

ASRIN MÜHRÜ ÇAMLICA CAMİ DUALARLA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Resmi Açılışı Gerçekleştirilecek Büyük Çamlıca Camii’ne Geldi. Burada Vatandaşlara Seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Büyük Çamlıca Cami Açılışına Tuzla’dan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı, Meclis Üyeleri, AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı, Mahalle Teşkilatı, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarına Mensup Çok Sayıda Partili Katıldı.

Temeli 6 Yıl Önce Atılan, 63 Bin Kişinin Aynı Anda İbadet Edebileceği Bir Kompleks Olarak Tasarlanan Türkiye’nin En Büyük Camisi “Büyük Çamlıca Camisi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla Resmen Açıldı. Erdoğan Açılıştaki Konuşmasında Önemli Mesajlar Verirken “Dünyanın Farklı Köşelerinde Terörün İnsanlık Dışı Yüzüne Her Geçen Gün Muhatap Oluyoruz. Yeni Zelanda’da Katliam İle Sri Lanka’daki Terör Saldırısı Tehdidin Boyutlarını Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur. Artık Hiç Kimsenin Terör Karşısında; Fakatlı Amalı Cümleler Kurma Lüksü Yoktur. Bundan Sonra Hiçbir Devlet Teröristler Arasında İyi Kötü Ayrımına Gidemez. Terör Örgütlerine Karşı Artık Daha İlkeli, Tutarlı, Net Bir Tavır Alınması Gerekiyor” İfadelerini Kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamalarından Satır Başları:

Saygıdeğer Cumhurbaşkanları, Kıymetli Başbakanlar, Değerli Bakanlar, Büyükelçiler, Sevgili İstanbullular; Aziz Kardeşlerim, Hanımefendiler, Beyefendiler Sizleri En Kalbi Duygularımla, Muhabbetle, Hürmetle Selamlıyorum.

Yurt Dışından Ülkemizi Teşrif Ederek Bu Sevinçli Anımıza Ortak Olan Kıymetli Misafirlerimize, Şahsım, Milletim Adına Hoş Geldiniz Diyorum. Bugün Bizleri Bir Araya Getiren, Gönüllerimizi Buluşturan Yüce Allah’a Hamd-ü Senalar Ediyorum. Resmi Açılışını Yaptığımız Büyük Çamlıca Camimizin İstanbul İçin Ülkemiz İçin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum.

İstanbul’umuzun Güzelliğine Güzellik Katan Büyük Çamlıca Camii’nin İçinden Cemaati, Minarelerinden Ezanı, Kubbesinden Kur’an Nidalarını Kıyamete Kadar Eksik Etmesin Diye Rabbime Dua Ediyorum. Bu Vesileyle 566 Yıl Önce İstanbul’un Kapılarını İslam’a Açan Büyük Sultan Fatih Sultan Mehmet’i, Bu Coğrafyaya Medeniyetimizin Damgasını Vuran Mimar Sinan’ı Rahmetle, Minnetle Yad Ediyorum.  Asırlardır Canlarını Seve Seve Feda Eden Aziz Şehitlerimize Rahmet Niyaz Ediyorum. Gazilerimizden Darı Bekaya İntikal Edenleri Şükranla Anıyor, Hayatla Olanlarına Hayırlı, Sağlıklı Ömürler Diliyorum. 11 Aylık Hasretin Ardından Pazar Gecesi Kavuşacağımız Ramazanı Şerif’inizi Tebrik Ediyorum.

“ESERİMİZLE İSTANBUL’U İLMEK İLMEK DOKUYACAĞIZ”

İnşallah Haftaya Cuma Bir Büyük Eseri de Ankaramızda, Başkentimizde Açıyoruz. Havalimanı Yolu Üzerinde Biliyorsunuz O Dev Eseri de İnşallah Haftaya Cuma Günü Halkımızın Hizmetine Sunacağız.

İstanbul Birbirinden Güzel Camileriyle, Türbeleriyle, Gökkubbeyi Süsleyen Zarif Minareleriyle Görenleri Kendine Meftun Eden Bir Şehirdir. İstanbul 6 Asra Yakın Zamandır Semalarından Ezanın Eksik Olmadığı Kutlu Bir Şehirdir. Rabbim Bizlere Marmaray’ı, Avrasya Tüneli, Yavuz Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı Gibi Eserlerle Silinmez İzler Bırakmayı Nasip Etti. Çeyrek Asırdır İstanbul’a Hizmet İçin Geçirdiğimiz Her Anın Mutluluğunu Yüreğimizde Hissettik. Gecemizi Gündüzümüze Katarak İstanbul İçin Mücadele Etmeyi Sürdüreceğiz.

Gönlünü Bu Şehre Kaptıran Aşıklar İçin Bulundukları Yer Önemli Değildir. İstanbul Sevdalıları İçin; Koltukların, Makamların Hiçbir Kıymeti Yoktur. Biz De Hangi Görevden Olursak Olalım, Eserimizle İstanbul’u İlmek İlmek Dokuyacağız.

‘HER NE KADAR BİRİLERİ ‘NASIL DOLDURACAKSINIZ’ DESELER DE ELHAMDÜLİLLAH DOLUYOR’

Burası Aynı Zamanda Bir Külliye. Sadece Bir Camii Değil. Sergi Salonlarıyla, Konferans Salonlarıyla, Türk-İslam Eserleri Müzesiyle Burası Aynı Zamanda Büyük Bir Külliye. Sizlerin de Gördüğü Gibi Büyük Çamlıca Camii, Mimarisi Konumuyla Muhteşem Bir Eserdir.

Büyük Çamlıca Camii’nin Öne Çıkan Bazı Vasıflarını Sizlerle Paylaşmak İstiyorum. Çamlıca Camii 57 Bin 500 Metre Karelik Bir Alana Kuruludur. Toplam İnşaat Alanı 350 Bin Metrekaredir. Burası İbadet Bölümü Yanında, Konferans Salonu, Kütüphane, Atölyeler, Otoparka Sahip Külliyelerdir. Camimiz 6 Minareye Sahiptir. Aynı Anda Camimizde 65 Bin Mümin İbadetini Gerçekleştirebiliyor. Her Ne Kadar Birileri ‘Nasıl Dolduracaksınız’ Deseler de Elhamdülillah Doluyor.

Engelli Dostu Olarak İnşa Edilen Külliye İçerisinde Geleneksel El Sanatlarının İcrası İçin de 2500 Metrekare Alana Sahip Atölyeler Var. Türkiye’nin En Büyük Camisi Vasfını Taşıyan Bu Eser İstanbul’un Her Noktasından Rahatla Görülebiliyor.

‘MİLLETİMİZİN CAMİYİ CEMAATSİZ BIRAKMADIĞINI GÖRÜYORUZ’

İmanın Şartını Temsilen 6 Minaresi Var. Bunlardan Üç Şerefeli, Dördü Minare; Malazgir Zaferi’ne İstinaden 107,1 Metre Yüksekliğinde Yapılmıştır. Kubbenin İç Yüzeyine 16 Türk Devletini Temsilen Allah’ın İsimlerinden 16’sı Haşr Suresi’nin Son İki Ayetinden İstifade Edilerek Yazılmıştır.

Camiler Müslümanların Cem Olduğu Yani Birleştiği, Bütünleştiği, Aynı Safta Kalplerini Birbirine Kenetlediği Mekanlardır. Adına Ümmet Dediğimiz; Sınıf, Sınır, Mesafe, Renk, Dil, Irk Tanımayan Evrensel Kardeşliğimiz Evvela Camilerimizde Vücut Bulur. Müminler Tüm Renkleriyle, Ümmet Olduklarının, Kardeş Olduklarının Bilincine Öncelikle Camilerde Varır. Bundan Dolayı Camiler Sadece Bir İbadethane Değil, Aynı Zamanda Günde 5 Defa Muhabbetimizin Mayalandığı Yerlerdir.

Milletimizin Büyük Çamlıca Camiine Sahip Çıktığını, Camiyi Cemaatsiz Bırakmadığını Görüyoruz; Cumalar ve İnşallah Mübarek Geceler Bunların Yanında Sabah Namazında Bile Buranın Dolup Taşması, Vatandaşlarımızın Sahiplenişinin Göstergesidir. Çamlıca Camisi Cemaatsiz Kalmayacak, Dolup Taşmaya Devam Edecektir.

‘CİHAD DEĞİL, TERÖRDÜR, VAHŞETTİR, CİNAYETTİR…’

Dünyanın Farklı Köşelerinde Terörün İnsanlık Dışı Yüzüne Her Geçen Gün Muhatap Oluyoruz. Yeni Zelanda’da Katliam İle Sri Lanka’daki Terör Saldırısı Tehdidin Boyutlarını Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur. Artık Hiç Kimsenin Terör Karşısında; Fakatlı Amalı Cümleler Kurma Lüksü Yoktur. Bundan Sonra Hiçbir Devlet Teröristler Arasında İyi Kötü Ayrımına Gidemez. Terör Örgütlerine Karşı Artık Daha İlkeli, Tutarlı, Net Bir Tavır Alınması Gerekiyor. İbadethaneleri Kan Gölüne Çeviren Vahşi Zihniyete Artık Herkesin Dur Demesi Şarttır. Bunların Tamamı İnsanlığın Ortak Düşmanıdır. Bizim İnancımızda İbadet Hakkı Kutsaldır. Kimse Kur’anın Çizdiği Sınırları Keyfine Göre Değiştiremez, Helali Haram Kılamaz. Hiç Kimse Kendi Anlayışına Göre Kural Koyamaz. Hele Hele Cihad Yapıyorum Diyerek Hiç Kimse İbadethanelere Saldıramaz. Masumları Katletmenin, İbadet Mekanlarını Bombalamanın Adı Cihad Değil, Terördür, Vahşettir, Cinayettir.

‘ALLAH’IN İZNİYLE TERÖRİSTLER HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLARDIR’

DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK Gibi Örgütlerin Saflarında Toplananlardan Temizlemekte Kararlıyız. Avrupa’da Camilerimize Saldıran Neo Nazi Terörüyle de Mücadelemizi Sürdüreceğiz.

İslamın Barış Mesajlarını Daha Fazla Dile Getirmemiz Gereken Kritik Bir Dönemin İçindeyiz. Biz Tepkimizi Ortaya Koyarsak, Biz Dinimize Sahip Çıkarsak Allah’ın İzniyle Teröristler Hedeflerine Ulaşamayacaklardır.

Özellikle Camimizin Yapımında, Bu İşin Başından Sonuna Kadar Koordinatörlüğünü Yapan Ergün Turgut Külünk Beye Teşekkür Ediyorum.

“Allah Bizi Sevgisiz, Havasız, Vatansız, Aynı Zamanda Minaresiz, Ezansız Bırakmasın Diyorum. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA TERSANEDE İSKELENİN HALATI KOPTU: 5 İŞÇİ YARALI

HIZLI YORUM YAP