DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

AMBULANS UÇAK KALP YETMEZLİĞİ BULUNAN AĞRILI MİNİK BEBEKLER İÇİN HAVALANDI

Ağrı’da Kalp Yetmezliği Bulunan 2 ve 5 Günlük İki Bebek, Sağlık Bakanlığınca Gönderilen Ambulans Uçakla Tedavilerinin Yapılması İçin Ankara ve İstanbul’daki Hastanelere Götürüldü.

Ağrı’da 3 Mayıs’ta Dünyaya Gelen 5 Günlük Mirza Altan İle 2 Günlük İsmi Henüz Konulmayan Bebekte, Ağrı Devlet Hastanesi’nde Yapılan Tetkiklerde Kalp Yetmezliği Tespit Edildi.

Hayati Tehlikeleri Bulunan Bebeklerin Tam Teşekküllü Bir Hastanede Tedavi Görmesi İçin Girişimde Bulunan Belediye Başkanı Savcı Sayan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İle Görüşerek, Durumu İletti.

Ambulanslarla Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’na Taşınan Bebekler, Burada Bakan Koca’nın Talimatıyla Gönderilen Özel Uçağa Alındı.

Kalp Yetmezliği Bulanan Bebekler, Ankara ve İstanbul’daki Hastanelerde Tedavi Edilecek.

İSMİ KONULMAYAN BEBEK BAKAN KOCA’NIN İSMİNİ TAŞIYACAK

Sayan, Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Kalp Rahatsızlığı Bulunan Bebekleri Daha İyi Şartlarda Tedavi Edilmek Üzere Ambulans Uçakla Ankara ve İstanbul’a Gönderdiklerini Anlattı.

Ağrı’ya 15 Yıl Önce Ambulans Uçağın Geleceğini Hayal Edemediklerini Belirten Sayan, Şöyle Konuştu:

“Hastanelerde Rehin Kalmıştık. Türkiye Cumhuriyeti Öyle Bir Devlet ki Koronavirüsün Bütün Dünyayı Rehin Aldığı Bir Dönemde 2 Bebek İçin Ağrı’ya Uçak Gönderiyor. Ağrı’dan, Uzak Doğudan ve En Uzak Şehirden Alıp Götürüyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza ve Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyoruz. Bebeklerden Birisinin İsmi Bırakılmamış. Onun da İsmini Sağlık Bakanımızın İsmi Olan Fahrettin İsmini Koyuyoruz. Fahrettin Koca Bey’in İsmini Bu Bebeğimize Veriyoruz. Ailesinden İzin Aldık. Sayın Sağlık Bakanımız Çok Çalışmıştı, Ağrı’da Bir Hatırası Olsun.”

Devletin, Milletine Sunduğu İmkanlarla Gurur Duyduklarını Vurgulayan Sayan, “İnşallah Birileri Bundan Ders Alır. Hastanelere Karşı Çıkanlar, Devletin Bir Şey Yapmadığını Dillendirmeye Çalışanlar, Bu Olaydan Ders Çıkarırlar.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: YENİ DÖNEM ‘KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT’TIR

HIZLI YORUM YAP