DOLAR

32,5137$% 0

EURO

34,6600% -0.14

GRAM ALTIN

2.432,14%-2,69

ÇEYREK ALTIN

4.129,00%-3,20

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161792฿%3.17083

ETHEREUM

103793Ξ%1.74851

a

AKŞEMSEDDİN, VEFATININ 561. YILINDA TUZLA’DA ANILDI

Akşemseddin Hz.’nin Vefatının 561. Yıl Dönümünde İstanbul Göynüklüler Derneğinin Düzenlemiş Olduğu Panelde, Panelist Olarak İstinye Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Koç, Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Haşim Şahin, Göynük Halk Eğitim Müdürlüğü’nden İbrahim Kesgin Katıldılar.

Programa Bolu/Göynük Bölücekova Köyünden Mustafa Günkaya Tarafından Kur’an-ı Kerim Okunarak Başlandı.

Programın Açılış Konuşmasında İstanbul Göynükler Dernek Başkanı Recep Demir Günün Anlamı, Önemini ve Konuşmacıları Tanıtan Bir Selamlaşma Konuşmasının Devamında, Evladı Fatiha’n ve Akşemseddin Hazretlerinin Torunları Olarak Onların İzinden Gitmek, Onların Bıraktığı Eserlere Sahip Çıkmak, Korumak ve Gelecek Nesillere Aktarmak Zorundayız. Bu Zorunluluk Bize Bu Paneli Yapmaya ve İstanbul’un Fiziki Fethinin Yanında Manevi Fethinin Ne Denli Önemli Olduğunu Gelecek Nesillere Aktarılması Gerektiğini, İstanbul’un Fethinin Kutlamalarının Çok Daha Büyük Bir Organizasyonla Göynük’ten Başlatılması İçin Ellerinden Geleni Yapacaklarını Belirtti.

Ardından Söz Alan Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya Akşemseddin Hazretleri İle Birlikte Manevi Dünyamıza Değer Katan Bıçakçı Ömer Dede, Debbağ Dede, Hacı Bayram Veli Hazretleri ve Tüm Velilerin Anadolu Coğrafyamıza Katmış Olduğu Değerlerden Bahsetti.

Daha Sonra Kendisi de Göynük’lü Olan AK Parti MKYK Üyesi Tuğba Işık Ercan Hanımefendi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Selamlarını İleterek Konuşmasına Başladı. Göynük’ün Mihmandarı Akşemseddin Hazretlerinin Yüzyıllar Öncesinden Hem Göynük’e Hem İstanbul’a Hemde İslam Alemine Işık Tuttuğunu, Gönül Dünyamızı Zenginleştirdiğini, Bu Tür Programların Çoğalarak Artması Gerektiğini ve Bu Tür Organizasyonlarda Tüm Desteklerini Vereceklerini Alınacak Kararlara Ellerinden Geleni Yapacaklarını Belirtikten Sonra Panele Başlandı.

İlk Konuşmacı İbrahim Keskin Bey, Akşemseddin Hazretlerinin Hayatı İle İlgili Bilgi ve Menkıbelerle Hayatından Örnekler Vererek Konuşmasına Sürdürdü, Yazmış Olduğu Kitaptan Alıntılar Yaptı.

Prof. Dr. Haşim Şahin İse Akşemseddin Hazretleri İle Fatih Sultan Mehmet Han Arasındaki Bağın Ne Kadar Kuvvetli Olduğunu, İstanbul’un Fethi İle İlgili Önemli Detaylar Verdiği Gibi Bayramilik Tarikatı Ve Kolları İle İlgili Detaylı Bilgi Verdi.

Daha Sonra Prof. Dr. Mustafa Koç Bey Çok Yakın Zamanda Akşemseddin Hazretlerinin 1963 Yılında Kaybolan Tac-ı Şerifini Bulmak İçin Harcadığı Çabayı ve Bu Süreçteki Yaşananları Detaylı Bir Şekilde Anlattı. Ayrıca Panelin Sonunda Akşemseddin Hazretlerine Ait Onun Kullandığı Eşyaları, Kitapları ve Hayatı İle İlgili Olarak Göynük’te Bir Müze Kurulması Noktasında Temennilerini Dile Getirdi. Bu Temenni İle İlgili Olarak AK Parti MKYK Üyesi Tuğba Işık Ercan Hanımefendi, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya ve İstanbul Göynükler Dernek Başkanı Recep Demir Ellerinden Geleni Yapacaklarını İfade Ettiler.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Destekleriyle İstanbul Tuzla’da Yapılan Panele Çok Sayıda Göynük’ten Misafir İle Göynük Belediye Meclis Üyeleri, Göynük Kamu Kurumları Müdürleri, İstanbul Bolulular Platformu Üyeleri, Tuzla Bolulular Dernek Başkanı Mustafa Keskin, Ümraniye Bolulular Dernek Başkanı Ramazan Çetinkaya, Gebze Göynüklüler Dernek Başkanı Saadettin Atalay, YEPAD Dernek Başkanı Sadullah Önal ve Bu Derneklerin Yönetimleri, İstanbul’da Yaşayan Çok Sayıda Bolulu ve Göynüklü Katıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA TEM OTOYOLU’NDA ZİNCİRLEME KAZA

HIZLI YORUM YAP