DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

AKFIRAT’TA TAPU SEVİNCİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Planlaması Tamamlanan Akfırat Mahallesi’nde Hak Sahiplerine Tapularını Verdi. 680.000 M2 Alanda Yapılan Planlama ve İmar Uygulama Çalışması İle 1.800 Kişinin Mülkiyet ve İmar Planına Yönelik Sorunu Çözüme Kavuşturuldu. Akfırat Mahallesi ve Yakın Çevresi Teknopark, Biyoteknoloji Vadisi, Üniversite ve Yerleşim Alan Planlamasıyla Gelişime Açık Hale Geldi.

Akfırat’ın Belde Belediyesi Olduğu Dönemde Yapılan ve Mahkeme Kararı İle İptal Olan İmar Uygulaması ve Kısmi İptal Olan İmar Planları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Çalışmalarıyla Çözüme Kavuşturuldu. Tuzla Belediyesi Önce Plan Sorunu, Ardından Plana Uygun İmar Uygulaması Hazırlayarak 28 Mart 2019’da Tescil Ettirdi. 680.000 M2 Alanda Yapılan Planlama ve İmar Uygulama Çalışması İle 1.800 Kişinin Mülkiyet ve İmar Planına Yönelik Sorunu Çözüme Kavuşturuldu. Bölgede Yapılaşmanın Önündeki Engel Ortadan Kalktı, Akfırat Mahallesi Planlı ve İmarlı Duruma Geldi.

BİR İŞİ PLANLAMADAN BAŞARMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akfırat Mahallesi Sakinlerine Tapularını Teslim Töreninde Süreç Hakkında Bilgi Verdi. Planlamanın Önemini Vurgulayan ve Tuzla Belediyesi’ne Bağlanmadan Önce Oluşan Planlama Sıkıntısının Çözümüne Yönelik Çalışmalarını Paylaşan Başkan Yazıcı, “Bir İşi Yapmak Planla Başlar. Bir İşi Planlamadan Başarmak Mümkün Değildir. Eğer ki Bir Binada Yapacaksanız Bir Planlama Yapmak Zorundasınız. Bir Şehri Geliştirmek İstiyorsanız Bir Plan Yapmak Zorundasınız. Akfırat, Tepeören ve Orhanlı’da Önceden Yapılmış ve Mahkeme Kararıyla Bozulmuş Planların Hepsinin Revizyonu İçin Çok Uğraştık. Orhanlı, Tepeören ve Akfırat’ın Hak Ettiği Noktada Olmadığını Çok İyi Biliyoruz. Aynı Dönemde Belde Olan ve Ondan Sonra Gelişimini Çok Hızlı Bir Şekilde Sürdüren Birçok Örneklerle Binaen Akfırat’ın, Orhanlı’nın ve Tepeören’in Hak Ettiği Noktaya Gelemediğini Gördük. Biz Asıl Gelişim İçin Gerekli Olan Bu Planlamanın Yapılmasını ve Uygulaması Bütün Görüşler Alınmadığı İçin Mahkemeyle Bozulmuş Olan Bu Planları Bitirerek de Bu Mahallelerimize En İyi Hizmeti Getirebilmeyi Gayret Sarf Ettik. Bu Tapu Dağıtım Töreniyle Birlikte Bu Planlamaların Tamamen Sonuna Gelmiş Durumdayız. Akfırat, Tepeören ve Orhanlı’da Sanayi ve Yerleşim Bölgelerini Ayırdık” Dedi.

AKFIRAT’A DA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akfırat’taki Planlamanın Mahalle ve Yakın Çevresine Etkisini İse Şu Şekilde Açıkladı: “Akfırat’ın Planlamalarını Bitirdik. Köy İçini Muhafaza Ederek Yeni Üniversite Alanlarıyla, Biyoteknoloji Vadisiyle, Teknoparklarıyla, Yerleşim Alanlarıyla Akfırat’ta Planlamalarımızı Bitirdik. Bugünkü Toplantıda da Tapularımızı Dağıtıyoruz. Mülkiyet Hakkı Kutsaldır, Mülkiyet Hakkına Çok Özen Gösteriyoruz. Şu Ana Kadar Yapmış Olduğumuz Çalışmalarda 30.000’e Yakın Tapu Dağıttık. Bunun Yanında Sitelerin de Ruhsatlarını ve İskânlarını Vererek Yine 60 Bin Vatandaşımızın Mülkiyet Hakkını Vermiş Olduk. Bugün de Akfırat’a Vermiş Olduğumuz Sözü Tutuyoruz.  Tapuları Sözümüzü Tutmuş Olmanın Gururuyla Veriyoruz”

10 YILDA HİÇBİR PLANIMIZ MAHKEME KARARIYLA BOZULMADI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın Yüzde 98’ini Planladıklarını ve Yaptıkları Hiçbir Planın Mahkeme Kararıyla Bozulmadığının Altını Çizdi. Plan Hazırlarken Vatandaşın Hakkı ve Hukukunu Göz Önünde Bulundurduklarını Belirten Başkan Yazıcı, “Bize Verdiğiniz Emanetle Herkesin Hak ve Hukukunu Koruyoruz. Bu Emaneti Alıp En İyi Şekilde İyi Bir Noktaya Getirebilmek, Onu Koruyup Kollayabilmek ve Onun Hakkını Verebilmek İçin Gayret Sarf Ettik. Biz Vatandaşımızın Gönlündeki ve Dilindeki Terazinin Hassasiyetini Biliyoruz. Kimseyi Ayırt Etmeden, Kul Hakkına Düşmeden Bütün Hizmet ve Çalışmalarımızı Sürdürdük. Rabbime Hamd Olsun 10 Yılda Yaptığımız Hiçbir Plan Mahkemeden Bozulmadı. Yaptığımız Bütün Planlamalarda ve Uygulamalarda Hakkaniyeti Göz Önünde Bulundurduk. Hiçbir Mahkemede Bozulan Bir Tane Planımız Yoksa Bu Bizim Göstermiş Olduğumuz Hassasiyetle Olmuştur. Bizim Bu Planlarda Yapmış Olduğumuz Hassasiyet Tamamen Vatandaşlarımızın Lehinde Oldu. Planlamanın Ardından Şehrin Gelişimini Tamamlayacak Olan Çalışmalarımızı da Hep Birlikte Sürdüreceğiz” Şeklinde Konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Konuşmasının Ardından Hak Sahiplerine Tapularını Dağıttı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (5)
  • Mustafa Ekşi
    5 yıl önce
    6 0

    45 yıldır süren tuzla tepeören akfırat 1094 parsel neden çözülmüyor bunu da bi söyleyin ne işler dönüyor böyle uzun süren kaç dava var daha ne kadar sürcek

  • Mustafa Ekşi
    5 yıl önce
    5 0

    Tuzla 1094 parsel ne durumda bizde hak sahibiyiz ve dava 40 tıldır devam ediyor????

  • Mustafa Ekşi
    5 yıl önce
    7 0

    Tuzla 1094 parsel mahkemesi 50 yıldır devam ediyor bunu çözün nerde bu devlet nerde kanun….

  • Yorg
    2 yıl önce
    0 0

    Mrb Mustafa bey,Yarın sizi arayabilir miyim? 1094 parsel ile ilgili birsey sormak istiyorum.Saygılar,Yorg van Bavel,05336375118

  • Elif dikenova
    5 ay önce
    2 0

    1094 parselde kızımın da hakkı var nezaman sonuçlanacak bu mahkeme

Sıradaki haber:

TUZLALI GENÇLER İYİLİKTE YARIŞTI, KAZANAN TUZLA OLDU

HIZLI YORUM YAP