DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

AK PARTİLİLER BEYAZIT’TA İSRAİLİ PROTESTO ETTİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımasını Protesto Eden Filistinlilere Saldırılmasına İlişkin “ABD’nin İçerisine Düştüğü Bu Akıl Tutulması ve İzansız Yaklaşım ABD’yi Dünya Kamuoyunda ve Devletler Arenasında Yalnızlığa Mahkum Ederken, İşgal ve Terör Devleti İsrail’in Zulmüne ve İşlediği Suçlara da Ortak Etmiştir. Binlerce Filistinlinin Kanlarının Dökülmesinde İsrail Kadar ABD’nin de Sorumluluğu Vardır.” Dedi.

Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla Teşkilatı ve Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı AK Partili İlçe Belediye Başkanları, Partililer ve Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Katılımıyla ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşıması ve İsrail’in, Duruma Tepki Gösteren Filistinlilere Yönelik Gerçekleştirdiği Saldırıyı Protesto Etmek İçin Beyazıt Meydanı’nda Basın Açıklaması Düzenlendi. 81 İlde Eş Zamanlı Yapılan Basın Açıklamasını Şenocak Okudu.

Şenocak, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımasını, İslam’ın İlk Kıblesi, Kutsal Kudüs’ü İsrail’in Başkenti Olarak Tanıma Girişimini Kabul Etmenin Mümkün Olmadığını Dile Getirerek, “Bu Girişim, Bizim İçin Yok Hükmündedir. ABD, Bu Girişimiyle BM Kararlarını ve Uluslararası Hukuku Açıkça Yok Saydığını Göstermiş, Bölgedeki İhtilafın Çözümünde Bir Arabulucu Değil, Açıkça Bir Taraf Olduğunu İlan Etmiştir.” Diye Konuştu.

Kudus’ün Gerek BM Kararlarıyla Gerekse Uluslararası Anlaşmalarla Garanti Altına Alınmış Statüsünü Değiştirecek Her Türlü Adımdan Şiddetle Kaçınılmasının Şart Olduğuna İşaret Eden Şenocak, Şöyle Devam Etti:

“BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs Konusundaki Son Kararları Ortadayken, ABD’nin Hayata Geçirdiği Bu Sorumsuz ve Hukuksuz Girişim, Orta Doğu’da Kanı ve Gözyaşını Artırmaktan, Kaosu Derinleştirmekten Başka Bir Amaca Hizmet Etmeyecektir. Çok Güçlü Uluslararası Meşruiyeti Olan Bunca Karara Rağmen Hakları İhlal Edilen Filistinli Kardeşlerimizin, Onurlu Davalarını Savunurken, İsrail’in Eli Kanlı Katilleri Tarafından Şehit Edilişini İçimiz Kan Ağlayarak Takip Ettik. İsrail’in, Şu Ana Kadar 60’a Yakın Filistinli Kardeşimizin Şehadeti ve Binlerce Masum Kardeşimizin Yaralanmasıyla Sonuçlanan Eylemlerini Şiddetle Kınıyoruz. ABD ve İsrail’in Coğrafyamızın Göz Bebeği ve Barışın Şehri Olan Mukaddes Kudüs’ü Kana Bulamasını, Uluslararası Hukuku Vahşice Çiğnemesini En Güçlü Şekilde Lanetliyoruz. İsrail’e Böyle Devam Etmesi Halinde Eninde Sonunda Akıttığı Masum Kanlarında Boğulacağını Bir Kez Daha Haykırıyoruz.”

“ULUSLARARASI ARENAYI VE BM’Yİ HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, Uluslararası Kuralların ve Vicdanların Hoyratça Çiğnenmesinin, Hiç Kimsenin Kendini Güvende Hissetmediği Bir Dünyaya Doğru Gidildiğinin Bir İfadesi Olduğunu Belirterek, “Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin Kendi Din ve Tarihi Hafızalarını Muhafaza Ettiği Kudüs’te Bu Dengenin Bozulması, Çok Daha Büyük Sorunları Tetikleme Potansiyeline Sahiptir. Bu Tehlikenin Bilincinde Olduğunu Düşündüğümüz Uluslararası Arenayı ve BM’yi Zaman Kaybetmeksizin Bir Kez Daha Harekete Geçmeye Çağırıyoruz.” Dedi.

Türkiye’nin Bu Hukuksuzluğa Karşı Dönem Başkanı Olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM Gibi Uluslararası Platformların Yanı Sıra İkili Temaslarla Mücadelesini Kararlılıkla Sürdüreceğini Vurgulayan Şenocak, Şunları Söyledi:

“Müslümanlar Olarak Kudüs’ün Namusunu Korumak, Tarihin Bize Yüklediği Mukaddes Bir Sorumluluktur. Ümmetin Onuru Kudüs’ün, Bu Tarz Oldubittilerle İşgal Girişimine Karşı Selahaddin Eyyubi Gibi Dimdik Duracağız. Unutulmamalıdır ki, Bölgenin Huzur ve İstikrarı Ancak Kudüs’ün Çok Dilli, Çok Dinli, Çok Kültürlü Çoğulcu Yapısının Korunduğu, Kudüs Barışa Kavuştuğu Zaman Sağlanabilir. ABD’nin İçerisine Düştüğü Bu Akıl Tutulması ve İzansız Yaklaşım ABD’yi Dünya Kamuoyunda ve Devletler Arenasında Yalnızlığa Mahkum Ederken, İşgal ve Terör Devleti İsrail’in Zulmüne ve İşlediği Suçlara da Ortak Etmiştir. Binlerce Filistinlinin Kanlarının Dökülmesinde İsrail Kadar ABD’nin de Sorumluluğu Vardır. İsrail’in Dünyanın Gözü Önünde Gerçekleştirdiği Bu Katliama Sessiz Kalmayacağız. Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisi, İnsanlığı Kadim Silüeti, Bağımsız Filistin’in Başkentidir. Filistin ve Filistinliler Asla Yalnız Değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın Öncülüğünde Mazlumun Yanında Durmaya, Hakkın, Adaletin ve Vicdanın Yılmaz Savunucusu Olmaya Devam Edecektir.”

Bayram Şenocak, Tüm Vatandaşları 18 Mayıs Cuma Günü Yenikapı’da Kudüs İçin Düzenlenecek Buluşmaya Davet Etti.

Basın Açıklamasına Katılan ve Ellerinde Türkiye ve Filistin Bayrakları Taşıyan Katılımcılar, Tekbir Getirdi ve “Kahrolsun İsrail” Sloganları Attı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

OSMAN AŞKIN BAK: “TÜRKİYE’NİN GENÇ YETENEKLERİNİ KEŞFETMEYE GELİYORUZ”

HIZLI YORUM YAP