DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

AK PARTİLİ KADINLARIN “DÜNÜNÜ UNUTMA Kİ YARINA HAKKIN OLSUN” KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kazım Karabekir Paşa’nın Kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Tuzla Şifa Kültür Merkezinde Geçmişten Günümüze Kazım Karabekir Paşa Konulu Konferans Verdi. Kazım Karabekir Paşa Adlı Sergi’nin Açılışına Katıldı.  AK Parti Tuzla Kadın Kolları Tarafından Düzenlenen Konferansta Timsal Karabekir Yıldıran, Milli Mücadeleyi ve Babası Kazım Karabekir’i Anlattı.

Şifa Kültür Merkezinde AK Partili Hanımların Katıldığı Konferansa AK Parti SKM Başkanı İsmail Çetin, Tuzla Belediye Başkanı ve AK Parti Tuzla Belediye Başkan Adayı Dr.Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Nurhan Erdem ve 3 Kademe Mahalle Başkanları ve Yöneticileri İle Çok Sayıda AK Partili Hanımlar Katıldı.

AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Nurhan Erdem ”Dününü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun” Diyerek Yaptığı Açılış Konuşmasında Aziz Şehitlerimizin Vermiş Olduğu Mücadele Hiçbir Millete Nasip Olmayan, Canlarını; Toprakları, Bayrakları, Dinleri, Namus ve Şerefleri İçin Bir Dakika Sonrasına Esir Yaşamaktansa Özgürce Ölmeyi Yeğlerim Diyen Bir Neslin Torunlarıyız. Özgürce Yaşadığımız Bu Toprakları Bizlere Dişiyle, Tırnağı İle Kazıyarak Emanet Eden Tüm Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi Sonsuz Minnet ve Şükranla Anıyorum İfadelerini Kullandı.

Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’ya İlk Çıkan Beş Komutanını Simgeleyen ve ‘İlk Beşler’ Olarak Anılan Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy, Rauf Orbay Ve Refet Bele’ye İlişkin Kazım Karabekir Paşa’nın Anılarını Anlatan, Timsal Karabekir, Babasının Albümünden Seçtiği Fotoğrafları da Göstererek, Babasının Fevzi Çakmak’la Birlikte, Latife Hanımla Evliliğinde Atatürk’ün Nikah Şahitliğini Yaptığını Söyledi.  Kazım Karabekir Paşa’nın Çok Yönlü Kişiliğine, Vatanperver Olmasının Yanı Sıra Sanatçı ve Yardımsever Yönlerine de Dikkat Çeken Timsal Karabekir Yetimler Babası Diye Anılan Babasının Sarıkamış’ta Yetim Kalmış 4 Bin Erkek ve 2 Bin Kız Çocuğunu Himayesine Alarak Eğitimlerini Üstlendiğini Anlattı.  Babam Hep Vatanını ve Onun Menfaatlerini Düşünürdü. Bizleri de Bu Şuurla Yetiştirdi. Atatürk’ü Çok Sever ve Onunla Yaşadıklarından Övgüyle Söz Ederdi. Onlar Bu Vatanın Kurtuluşu İçin Hiçbir Şeyden Çekinmediler” Dedi.

Babasını Mekke’de Koleradan Kaybettiği İçin Küçük Yaşlarda Yetim Kalan Karabekir Paşa’nın Bu Konuda Hassas Davrandığını Vurgulayan Timsal Karabekir Yıldıran, , Babasının İlgilendiği Yetim Çocukların Jimnastik Yaparken, Tiyatro Oynarken, Müzik Öğrenirken, Asker Kaputu ve Potini Dikerken, Şimendifer Başında, İlaç Hazırlarken ve Sedye Taşırken Çekilmiş Çok Sayıda Fotoğrafını Gösterdi.

Yıldıran, Babasının Bestelediği Türk Yılmaz Adlı Marşını da Taş Plak Kaydıyla Katılımcılara Dinletti. Karabekir Paşa’nın Hem Cephede Savaşan Hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yer Alan Kişilere Özgü Kırmızı-Yeşil Şeritli Madalyaya Sahip Olduğunu Sözlerine Ekleyen Timsal Karabekir Yıldıran, Milli Mücadeleye ve Cumhuriyetin Kuruluşuna Tanıklık Etmek İsteyenleri İstanbul, Erenköy’de Bulunan Kazım Karabekir Müzesi’ni Görmeye Davet Etti.

AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Burhan Erdem Timsal Karabekir’e Konferansından Dolayı Teşekkür Ederek Çiçek Takdim Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP TUZLA TEŞKİLATINDAN BAŞKAN YAZICI VE BİNALİ YILDIRIM’A TAM DESTEK

HIZLI YORUM YAP