DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: PROVOKATİF KORONAVİRÜS BİLGİSİ PAYLAŞAN 11 BİN HESAP TESPİT EDİLDİ

AK Parti Sözcüsü Çelik, Koronavirüs Salgınıyla İlgili Provokatif Bilgi Paylaşan, Çoğu FETÖ Kaynaklı 11 Bin Hesabın Tespit Edildiğini Bildirdi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı Ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanan Ak Parti Merkez Karar Ve Yönetim Kurulu’na (Mkyk) İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi.

Çelik, Burada Yaptığı Konuşmada, Koronavirüs Salgınıyla İlgili Provokatif Bilgi Paylaşan, Çoğu Fetö Kaynaklı 11 Bin Hesabın Tespit Edildiğini Bildirdi.

Avrupa’daki Irkçı Saldırılara İlişkin Değerlendirmede Bulunan Çelik, Şunları Kaydetti:

“Avrupa’da, Bu Yılın Başından Hazirana Kadar 65 Irkçı Ve İslam Karşıtı Vaka Görülmüştür. 38’i Türk Camisi Ve Cami Derneklerine Yöneliktir. Bu Tip Faşistlere Göz Yumanlar, Eninde Sonunda Bunlarla Yüzleşme Durumuyla Karşı Karşıya Kalıyorlar.”

128 ÜLKEDEN 80 BİN KİŞİ TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Koronavirüs Salgınının Başından İtibaren 128 Ülkeden 80 Bin Vatandaşın Türkiye’ye Getirildiğini İfade Eden 1 Haziran İtibarıyla Yurt Dışında Salgın Nedeniyle Hayatını Kaybeden 558 Vatandaşın 454’ünün Cenazelerinin Türkiye’ye Getirildiğini Bildirdi.

Çelik, “Rum Yönetiminin Sistematik Şekilde İslam Ve Türk Düşmanlığını Himaye Ettiğini Düşünüyoruz.” Dedi.

Çelik, Yunanistan Savunma Bakanı’nın “Savaşa Hazırız” Sözlerine İlişkin, “Bu Tip Kötü Şakalar Yapmayın, Bu Tip Şakalar Alnınıza Yapışır.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Konuşmasına Sosyal Mesafe, Maske Kullanımı Ve Temizlik Kurallarına Uyulması Gerektiğini, Aksi Takdirde Eski Sıkıntılarla Tekrar Karşılaşılacağını Hatırlatarak Başlayan Çelik, MKYK Toplantısında İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Ve Medya Tanıtım Başkanlığının Sunumlar Yaptığını, Dış Politika Ve Sosyal Meseleler İle TBMM Çalışmalarının Değerlendirildiğini Söyledi.

Kovid-19 Salgınında Hayatını Kaybeden Vatandaşlara Allah’tan Rahmet Dileyen Ömer Çelik, “Şimdiye Kadar Tedavisi Tamamlanıp Taburcu Edilen Yaklaşık 140 Bin Vatandaşımız Var. Bütün Bu Süreçleri Takip Ettiğimizde, Türkiye’nin Dünyadan Pozitif Olarak Ayrıştığını Net Bir Şekilde Görmek Mümkün Ama Bu Kazanımlarımızı Koruyabilmemiz, Tamamen Bundan Sonra Uyuyacağımız Tedbirlere Bağlı. Bütün Dünya; İkinci, Üçüncü Bir Dalgadan Bahsediyor, Bunların Olup Olmaması, Tekrar Zorluklarla Karşılaşıp Karşılaşmamamız Maske, Temizlik Ve Mesafe Tedbirlerine Uyumamıza Bağlı.” Diye Konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Kovid-19 Kapsamında Yapılan Ve Yapılacak Çalışmalarla İlgili Geniş Bir Sunum Gerçekleştirdiğini Aktaran Çelik, “Normalleşme Sürecinde Hangi Tedbirlerin Alınacağına, Yurt Dışından Gelişler, Yurt Dışına Gidişler Konusunda Ve Turizmle İlgili Hareketlilikler Konusunda Hangi Tedbirlerin Alınacağını, Kazanımlarımızı Nasıl Koruyacağımıza Dair Geniş Kapsamlı Bir Sunum Oldu. MKYK’mız Da Karşılıklı Soru Cevaplarla Onu Değerlendirdi.” Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Da Kapsamlı Bir Sunum Yaptığını Söyleyen Çelik, Şöyle Devam Etti:

“Özellikle, 144 Bin Civarında Vefa Sosyal Destek Grubu Üyesinin Pandemi Sürecinde Yaptığı Çalışmalar, Son Derece Kayda Değer Çalışmalardır. Bakanımız Bunların Nasıl Koordine Edildiğini, Bu Arkadaşlarımızın Nasıl Bir Motivasyonla Çalıştığını, İçişleri Bakanlığında Bunun İçin Kurulan Sistemleri Ayrıntılı Bir Şekilde Bizimle Paylaştılar. Vefa Sosyal Destek Grubu Mekanizmasının Kurulmasıyla Gurur Duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Talimatlarıyla Kuruldu, Bunda Emeği Geçen Bakanımız Başta Olmak Üzere Bütün Arkadaşlarımızı Tebrik Ediyoruz. Burada Çalışanlarımız, Emek Verenlerimiz, Gayret Eden Arkadaşlarımızın Hiçbir Zaman Emeklerinin Karşılığını Veremeyiz, Takdir Edemeyiz.”

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI 15,5 MİLYON EVİ ZİYARET ETTİ

Salgın Sürecinde Sağlık Çalışanlarının Da Büyük Emek Verdiğini Anımsatan Ömer Çelik, Bugün Bir Avrupa Ülkesinde Yaşlıların, Evlerinde Vefat Ettikten 1-2 Hafta Sonra Bulunduğuna Dair Haberler Olduğunu Hatırlatarak, “Pek Çok Yaşlının Bu Şekilde Öldüğüne Dair Haberler Vardı. Bazı Yerlerde Terk Edilmiş Bakımevlerinde, Kimsenin Ulaşmadığı Bir Şekilde Hayatlarını Kaybettiklerine Dair Haberler Var. Türkiye, Önce Büyüklerine Vefasını Göstermiştir. Biz Büyüklerimizden Bahsederken ‘Allah Başımızdan Eksik Etmesin.’ Deriz. Allah Hiçbirini Başımızdan Eksik Etmesin, Hepsine Sağlık Ve Sıhhat Versin.” Diye Konuştu.

Vefa Sosyal Destek Gruplarının 15,5 Milyon Ev Ziyareti Gerçekleştirdiğini Söyleyen Çelik, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bu Çok Büyük Bir Rekordur, Yaşlıları Ziyaret Etmeleri, Başka Yardımlar Götürmeleri, Çeşitli Haberleri Bilgileri Onlara Ulaştırmaları, Maaşların Dağıtımıyla Beraber Toplamda 15,5 Milyon Ev Ziyareti Gerçekleştirilmiştir. Tabii Bu Süreçte Yine İçişleri Bakanlığımız, Dünyadaki Birçok Provokasyonlar Gibi Türkiye’de De Kovid İle İlgili Olarak Birtakım Provokasyon Ve Yalan Haberlere Güçlü Bir Şekilde Ulaşmıştır.

Bakanımızın Verdiği Bilgiye Göre 11 Bin Provokatif Bilgi Paylaşan Hesap Görülmüştür. Bunların Çoğunun FETÖ Kaynaklı Olduğu Görülmüştür. Fethullahçı Terör Örgütü’nün Her Zaman Olduğu Gibi, Milletimizin Zor Zamanında, Aynı İhanet Duygusuyla Ve Motivasyonu İle Hareket Ettiği Bir Kere Daha Tespit Edilmiştir.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Uyuşturucu İle Mücadelede Son Zamanlarda Tarihi Rekorlar Gerçekleştirildiğini Hatırlatan Çelik, “İçişleri Bakanımız Da Sosyal Medya Hesabından Bunları Paylaşıyor. Yakın Zamanda 941’e Çıkmıştı Ölüm Sayısı, Bunun 300 Civarına İnmesi, Uyuşturucu İle Mücadele Konusunda Hem Bakanlığımızın Yaptığı Faaliyetlerin Gücünü Gösteriyor Hem De Farkındalık Konusundaki Çalışmaların Bir Netice Aldığını Gösteriyor.” Dedi.

Çelik, “Vefa Sosyal Destek Gruplarının Tüm Bu Süreçte Sahayı Tutması, Pek Çok Sosyal Komplikasyonu Önlemiştir. Vatandaşlarımızın Hizmetine Koşması, Bunu Tarihi Kayda Geçiren Çalışmalar Da Yapacağız. Bununla İlgili Olarak Bazı Film Çalışmaları, Bazı Belgesel Çalışmaları Da Gerçekleştirilecek. Çünkü Başka Ülkeler İçin De Türkiye’nin Bu Dönemde Ortaya Koyduğu Uygulamalar Örnektir.” İfadelerini Kullandı.

KADINA ŞİDDET

Bütün Bu Süreç İçerisinde En Hassas Oldukları Konulardan Bir Tanesinin De Kadına Şiddet Olduğunu Vurgulayan Çelik, Son Günlerde Yaşanan Olaylardan Üzüntü Duyduklarını Belirtti, Hayatını Kaybedenlere Allah’tan Rahmet Diledi.

Kadına Şiddetle Mücadele Konusuna Parti Olarak Çok Hassas Yaklaştıklarını, Hükümetin Bu Konudaki Çalışmalarıyla Tam Bir Koordinasyon İçerisinde Olduklarını Dile Getiren Çelik, Şöyle Devam Etti:

“Buna Müdahale Konusunda 1005’e Yakın Merkez, İçişleri Bakanlığımız Tarafından Kurulmuştur, Bunlara Gereken Eğitimler Verilmiştir. Dolayısıyla Binin Üstünde Mekanizmayla Bu Şikayetler Alınmakta Ve Müdahaleler Yapılmaktadır.

Gerek Partimize Bildirilmesi Gerek Bakanlığımıza Bildirilmesi, İlgili Merkezlere Bildirilmesi Konusunda Tereddütsüz Çalışmaya Ve Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz. Hiçbir İnsana Şiddet Kabul Edilemez Ama Kadına Şiddet Asla Kabul Edilemez. Bu Konudaki Çalışmayı Daha Güçlü Bir Şekilde Sürdürmemiz Gerektiği Açıktır.”

“TERÖRLE MÜCADELEYİ DE UNUTMUYORUZ”

Organize Suç Örgütlerinin Çeşitli Şekilde Medyaya Yansıyan Açıklamalarının, Vatandaşı Rahatsız Ettiğini Söyleyen Çelik, Şunları Kaydetti:

“Ulusal Ve Yerel Düzeyde 110’a Yakın Organize Suç Örgütü, Tamamen Kontrol Altına Alınmıştır, Bertaraf Edilmiştir. Bunlarla İlgili Olarak Adli Süreçler Başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığımız, Bütün Bu Ortaya Çıkan Tablonun Giderilmesi Konusunda Büyük Bir Performans Göstermiştir.

Tabii Bir Yandan Bunlarla Mücadele Ederken Bir Yandan Yeni Hastaneler Açarken Terörle Mücadeleyi De Unutmuyoruz. Pençe 1, Pençe 2, Pençe 3 Harekatlarının Başarısı Türkiye’nin Terörle Mücadelesinde Kayda Değer Bir Gelişme Ortaya Koymuştur. Tabii Ki Bunun Devamı Da Gelecektir. Demokrasimizi Korumak İçin, Hukuk Devletimizi Korumak İçin, Cumhuriyetimizi Korumak İçin, Medeni Toplum Düzenimizi, Hukuk Düzenimizi, İnsan Hak Ve Hürriyetleri Düzenimizi Korumak İçin, Terörle Mücadele Etmek En Başta Olmazsa Olmazlarımızdan Bir Tanesidir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN KURUM: ÜNİTELERİ MEVZUATA UYGUN HALE GETİRİLEN SANTRALLERE GEÇİCİ ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ

HIZLI YORUM YAP